Címvédés a McDonald’s Fair Play Cup budapesti döntőjén

2024. április. 15., 13:48   |    

Címvédés a McDonald’s Fair Play Cup budapesti döntőjén

2024. április 11-én napsütéses időben került megrendezésre a McDonald’s Fair Play Cup budapesti döntője, ahol a 125 nevezőből a legjobb 29 fiú és 6 lánycsapata léphetett pályára a Szántóföld utcai sporttelepen.

A döntőbe került 29 fiú csapatot a szervezők öt négyes és három hármas csoportba osztották, ahonnan az első helyezettek jutottak tovább. A négyes döntők győztesei kerültek az elődöntőkbe, melyek során kialakult a döntő, valamint a bronzmérkőzés párosítása.

A finálét két a csoportkörökben veretlen és a legjobb 8 közül is magabiztosan továbbjutó csapat a tavalyi budapesti és országos bajnok Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium és a tavaszi bronzérmes Trefort Team játszotta. A rendkívül kiélezett mérkőzést a rendes játékidőben 2-1 arányban megnyerve végül címvédőként a II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium emelhette magasba az első helyért járó kupát.

A dobogó 3. fokára a Szent II. János Pál Iskola léphetett fel, miután 3-0-ás eredménnyel tudott felülkerekedni a Berze Barca csapatán. A lányok két három csapatos csoportban vívtak meg a bajnoki címért. Szoros találkozók után a finálé büntetőpárbaját a Veres Pálné Gimnázium ellen megnyerve a Pekszi csapatának sikerült felállnia a dobogó legfelső fokára. A bronzmérkőzésen is hétméteresek döntöttek, ahol a Szent Imre értékesített több büntetőt a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziummal szemben.

A tornán Fair Play díjak is átadásra kerültek. A legsportszerűbb csapatnak járó elismerést és az ezért járó kupát, valamint egy garnitúra felszerelést a Jedlik SC csapata nyerte.  A fiúknál a Szent Imre „B” és az Aranyás(zók) csapata is különdíjban részesült. A fiúk közül Laczkó Balázs (Jagbp) Hanczár Szilárd Péter (Szent Imre „A”), Tóth Kornél (Szoboszlai FC) és Takács Ferenc Szilveszter (Kovács Pál Baptista Gimnázium), valamint a lányoknál Werner Kinga Roswitha (Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium) gyűjtötték a legtöbb zöld lapot.

Hanczár Szilárd Péter (Szent Imre „A”)

 

A különdíjakat Kiss László volt válogatott labdarúgó és Antal Péter volt NB1-es labdarúgó adta át.

Bár Budapesten véget ért a 2023-2024. évi McDonald’s Fair Play Cup, a két bajnokcsapat részt vehet az április 25-i székesfehérvári regionális döntőn, ahonnan két fiú és két lány csapat jut be az országos fináléba.


További hírek

Bajnokság
Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

2024-05-09 09:07:56

Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezte meg a 48. Budapest Kupa döntőt, melyen a remek napot kifogó Unione FC 3-1-es győzelmet aratott a Csepel TC ellen!

Bajnokság
60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

2024-05-06 13:10:59

60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

A csapatok 2024. május 12-ig tudnak nevezni. A tornára a korosztályos bajnoki versenyrendszerben szereplő egyesületek akár összeállva közös baráti társaságként is indulhatnak.

Bajnokság
Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

2024-05-06 09:58:10

Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, a Csepel TC - Unione FC találkozót. A belépés díjtalan, de minden kapunál ellenőrzötten zajlik.

Bajnokság
Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

2024-05-03 10:42:04

Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, amelyen az elmúlt két év két legsikeresebb BLSZ-csapata mérkőzik meg egymással, a Csepel TC és az Unione FC.

Szponzorok