Könyvbemutatót tartott a BLSZ

2018. július. 23., 12:39   |    

Könyvbemutatót tartott a BLSZ

2018. július 19-én könyvbemutatóra került sor az MLSZ Budapesti Igazgatóságán, a meghívottaknak Varga Ferenc: A budapesti amatőr labdarúgás története című BLSZ megbízásából készült könyvéről tartottak hangulatos előadást

A XXI. században sűrűn elmegyünk az értékek mellett, de szerencsénkre mindig vannak olyanok, akik ezt nem engedik csak úgy. A budapesti amatőr labdarúgás mindig érték volt, és több mint száz éves múltjával korunkban még inkább az. A Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatóság megbízásából Varga Ferenc, aki több hasonló témájú könyv szerzője, a fővárosi labdarúgás szenvedélyes kutatója és gyűjtője a kezdetektől napjainkig, főként az 1926-ban alakult BLSZ-re összpontosítva foglalta össze annak tárgyilagos történetét. Lovász Tamás István, az MLSZ budapesti igazgatója a könyv előszavának első soraiban így ír: „Lassan 92 éve, hogy megalakult az önálló budapesti  szövetség. Ez kilenc évtized számtalan ember akaratát, labdarúgás iránti elkötelezettségét (talán nem tűnik szentimentalizmusnak, de a sportág önzetlen szeretetét) takarja. Voltak benne buktatók, nehézségek, viták, sőt talán még veszekedések is előfordultak, mert a BLASZ-ban, a fővárosban ezt sem lehetett elkerülni. De a játék ment tovább, mert az felülemelkedett a vitákon, az egyének vélt, valós, olykor kicsinyes sérelmein.” A játék nagyon is megy tovább! Az egoizmusba rohanó világban az igazi közösségek felértékelődnek, a tízezreket összetartó budapesti amatőr labdarúgás pedig több mint futball. Sok nehézség árán tartotta meg máig értékes formáját ez a közösség, és ez a könyv arra szolgál, hogy álljunk meg picit, nézzük meg jobban, és legyünk büszkék rá. Olvassák szeretettel ezt az értékes könyvet. Az MLSZ Budapesti Igazgatóság egyesületei a 2018-as évadnyitón átvehetnek belőle egy-egy ingyenes példányt.

A könyvet a Budapesti Igazgatóságon 2000 Ft-ért lehet megvenni.


További hírek

Közérdekű
Országos Pályaépítési Program pályázati határideje meghosszabbításra került!

2018-08-10 10:55:59

Országos Pályaépítési Program pályázati határideje meghosszabbításra került!

A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának keretén belül ismét lehetőség nyílik Önkormányzatoknak és sportegyesületeknek pályák építésére pályázni oly módon, hogy a beruházások költségeiből a 70%-ot TAO forrásból, a maradék 30%-ot pedig önerőből kell előteremtenie a pályázónak.

Közérdekű
TAO TÁJÉKOZTATÓANYAG

2018-04-19 12:33:00

TAO TÁJÉKOZTATÓANYAG

Közérdekű
TAO 201819 Sportfejlesztési program tájékoztató
Szponzorok