A Metis lett a BLSZ Női Teremtorna győztese

2019. január. 21., 15:20   |    

A Metis lett a BLSZ Női Teremtorna győztese

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság szervezésében 2019. január 19-én és 20-án került megrendezésre 8 csapat részvételével a BLSZ Női Téli Teremtorna. A két napos rendezvény a már megszokott remek hangulatban zajlott, viszont meglepetés nem született, ismét a Metis első csapata lett a tornagyőztes, a második csapata a harmadik, közéjük pedig ezüstérmesként ezúttal a jó erőkből álló Kormányőr tudott bekerülni.

A helyosztókra a második napon került sor. A Metis első csapata a döntőbe jutásért a Hatvannal küzdött meg. Az esélyesebb budapesti csapat nagyon nehezen törte fel ellenfele remekül megszervezett védekezését. A találkozó egyetlen gólját a 16. percben Kardosi Blanka lőtte be.

A másik elődöntőben a Kormányőr a Metis II-vel játszott. 20 perc tömény izgalmat láthattunk.
A Metis II szerzett vezetést, a 10. percben Györgyövics Szilvia egy szép támadás végén a palánkra rúgta a labdát, majd az onnan visszapattanó játékszert bevágta a kapuba. Úgy tűnt, a zöldek második csapata is bejut a döntőbe, de két perccel a meccs vége előtt Heer Anett egy szép szabadrúgással kiegyenlített. Jöttek a büntetők, amely során a Kormányőr bizonyult jobbnak.

A harmadik helyért a Hatvan a Metis II-vel mérkőzött meg. A fásultabb Hatvan már nem tudta tartani a lépést ellenfelével, hiába tett meg mindent, a Metis második csapata megérdemelt 6-0-s győzelmet aratott.

A Metis – Kormányőr döntőn a legemlékezetesebb pillanat már a 2. percben megszületett. Piszker Nóra a Metis kapusa saját kapujából rúgta a másikba a labdát! Mészáros László csapata ezután folytatta a gólgyártást, amire a Kormányőr csak a legvégén tudott válaszolni, Futó Erzsébet szép fejesével. 4-1 lett a döntő végeredménye.

A torna végén az ünnepélyes díjátadón a kupákat, az érmeket, a különdíjakat és a könyvajándékokat  dr. Borbély Zoltán az MLSZ Budapesti Igazgatóság Társadalmi Elnökségének alelnöke és Antal Péter a BLSZ grassroots koordinátora, korábbi NB1-es labdarúgó adta át.

 

Vélemények:

Bárdos Jenő (a Hatvan vezetőedzője): - Örülök, hogy a BLSZ-nek ránk esett a választása, és nyolcadik csapatként minket hívott meg a tornára. Mi egy vegyes csapattal játszottunk, amelyet a felnőtt és az U19-es játékosainkból raktunk össze. Nem vallottunk szégyent. Bizonyítottuk, hogy Hatvanban életképes a női foci. Örültünk a női játékvezetőnknek, még akkor is, ha a meccseken volt, hogy megorroltunk rájuk. Összességében ez egy nagyon jó hétvége volt minden játékosomnak!

Mészáros László (a Metis vezetőedzője): - Köszönök mindent új és régi játékosaimnak egyaránt. Szinten tartottuk a Metis csillagát. Három év alatt harmadszor szereztük meg az első és a harmadik helyet is. Külön köszönetem Farkas Klaudiának, aki a csapatot ezen a tornán megbízott edzőként mindig sikerre vezeti. Köszönjük a szervezést az MLSZ Budapesti Igazgatóságnak. Minden csapat jól érezhette magát.

 

Végeredmény:

1. Metis
2.  Kormányőr
3. Metis II
4. FC Hatvan
5. Vasas Kubala Akdémia
6. Kormányőr II
7. Kelen SC
8. BVSC-Zugló


További hírek

Bajnokság
Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

2024-04-25 09:51:04

Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

Medák Sándort 2024. május 9-én 11:15-től a Rákospalotai temetőben kísérik utolsó útjára.

Bajnokság
Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

2024-04-17 12:52:00

Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

Szépen szerepelt a MOL Magyar Kupában az Unione FC, három fordulón túljutva bekerült a legjobb 32-be. A sikeres menetelést ott az NB I-es Kisvárda állította meg, de így is jogot szerzett arra, hogy az Amatőr Kupa döntőjének résztvevője legyen, mint az egyik legtovább jutó amatőr csapat. A döntőre az Új Hidegkúti Nándor stadionban kerül sor április 25-én. Az esemény kapcsán Szabó Andrással az Unione FC edzőjével beszélgettünk.

Bajnokság
Gyász: Elhunyt Medák Sándor

2024-04-16 09:53:31

Gyász: Elhunyt Medák Sándor

Mély fájdalommal tudatjuk a budapesti amatőr labdarúgó közösséget, hogy életének 79. életévében elhunyt Medák Sándor az MLSZ Budapesti Igazgatóság Fegyelmi Bizottságának alelnöke.

Bajnokság
Címvédés a McDonald’s Fair Play Cup budapesti döntőjén

2024-04-15 13:48:58

Címvédés a McDonald’s Fair Play Cup budapesti döntőjén

2024. április 11-én napsütéses időben került megrendezésre a McDonald’s Fair Play Cup budapesti döntője, ahol a 125 nevezőből a legjobb 29 fiú és 6 lánycsapata léphetett pályára a Szántóföld utcai sporttelepen.

Szponzorok