8 év után újra a Budapest Kupa döntőjében a Testvériség

2022. április. 07., 09:44   |    

8 év után újra a Budapest Kupa döntőjében a Testvériség

A Budapest Kupa 2022.április 6-i elődöntőjében két olyan egyesület mérkőzött meg egymással, amely az elmúlt 10 évben már döntőt is játszhatott. 2014-ben a Testvériség a Voyage ellen 3-3-ra végzett, majd tizenegyesekkel el is hódította a trófeát. A Gázgyár 2017-ben finálézhatott a TF ellen, akkor egy nagyon kevés helyzetet hozó 120 percnyi 0-0 után szintén az orosz rulett döntött, amelyet a tetnevelésiek nyertek.

A Gázgyár - Testvériség mérkőzésnek elődöntőhöz méltó körülményeket teremtettek a hazaiak, még kezdőrúgó is volt. A  Gázgyár utánpótlását erősítő 6 éves kisfiút a hazai csapatkapitány, Balogh Péter egy labdával lepte meg. A boldog kezdőrúgás után, két perccel egy boldogtalanabb jött a Gázgyár számára, ugyanis a Testvériség két perc alatt vezetést szerzett. Rosta Levente 17 méterről leadott lövését bravúrral tolta szögletre Pomázi Dominik, azonban a sarokrúgás és a szembeszökő napsugár együttese gondot okozott neki, a kapura tekeredő labda elment a kezei fölött és a hosszú kapufánál érkező Orosz Ákos 2 méterről az üres kapuba tessékelte a játékszert. 0-1

A 6. percben a Gázgyár majdnem egyenlített, a felfutó védő Scheiber Bence legalább 4 védőn ment keresztül, majd kapura is tudta tenni a labdát, amely kipattant Zubány Miklósról Rézinger Botond elé, aki óriási helyzetben a kapu fölé bombázott.

Ami nem sikerült a 6. percben, az összejött pontban negyedóra játék után, a sérülés miatt csereként beállt Tóth Bálint ment előre nagy lendülettel, majd remek passzt adott Kocsis Balázsnak, aki magabiztosan rúgta el Zubány lábai mellett a labdát, amely a kapu jobb oldalában kötött ki. 1-1

A 26. percben Balogh Péter indult meg lendületesen, majd remek passzt adott Tóth Bálintnak, akinek 14 méteres lövését fölé ütötte Zubány.

Az ekkor egész jó Gázgyár lendületét gólok törték meg, a 39. percben Buzás Gergő beadása lecsúszott és a hosszú sarokban kötött ki. 1-2

Két perc múlva pedig Ambrózi Álmos Manó adott nagy labdát Fehértói Gergőnek, aki ziccerben nem hibázott. 1-3

Bár az első félidő alapján nem volt akkora különbség a két csapat között, mint amit az eredmény mutatott, a döntetlen kiharcolása meglehetősen nehéz feladatnak tűnt a Gázgyár számára.

A 48. percben Fehértói Gergő lövését bravúrral védte a szünetben beállt Schritt Martin. A 67. percben Ivancsó Dávid felívelése után a védőn átszálló labdát Tóth Bálint közelről próbálta kapura tenni, de a kapu mellett ment el a labda. Ez egy nagy esély volt a Gázgyárnak, ezután viszont már nem volt ereje a komolyabb támadásokhoz, annál inkább a Testvériségnek.

Két perc múlva Rosta Levente lőtt 17 méterről, a labda a jobb felső sarok felé tartott, de a kapufáról kifele pattant. Kicsivel később ismét Rosta Levente került a középpontba, nagy helyzetben lőtt, Schritt Martin bravúrral védett. A 70. percben Buzás Gergő 19 méteres bombáját ütötte szögletre Schritt.

 

Két perc múlva ismét nagyot védett a hazai kapus, Rosta próbálkozott ismét 15 méterről.

A 74. percben Buzás Gergő szöglete után Ambrózi Álmos fejelt a kapu mellé.  Három perc múlva már szinte lehetetlen helyzetbe került a látottak alapján már amúgy sem vérmes reményekkel rendelkező Gázgyár. Horváth Gábor szabálytalankodott Ubrankovics Gergővel szemben, amiért a játékvezető azonnali piros lappal kiállította. A Gázgyár emberhátrányban is megtette a tőle telhetőt, de két szöglet kiharcolásán túl érdemit már nem tudott létrehozni.

A Testvériség teljesen megérdemelten jutott az április 27-i fináléba, egyénileg és csapatszinten is többet tudott nyújtani ezen a találkozón, mint ellenfele.

 

A döntőbe jutást követően Kollár Zsolt, a Testvériség SE vezetőedzője nyilatkozott nekünk:

Nehéz meccs volt számunkra, mert a mérkőzés előtti hétvégén beleszaladtunk egy nagy vereségbe, amely után mentálisan is rendet kellett tenni, fel kellett pörgetni a társaságot. Ez szerencsére sikerült. Uraltuk a mérkőzést, és nagyon jó hozzáállással futballoztunk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, lehetett volna nagyobb különbségű is a győzelmünk. Gratulálok a csapatomnak! Nagyon örülünk, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy 8 év után újra kupadöntőt játszhatunk!

 

fotó: ifj. Thaly Zoltán


További hírek

Bajnokság
Véget ért a 2024-es BLSZ Iskolabajnokság

2024-05-17 17:57:56

Véget ért a 2024-es BLSZ Iskolabajnokság

Az immáron második alkalommal két korosztályban megszervezett BLSZ Iskolabajnokság a XXII. kerületi Hermann Ottó Általános Iskola és a XVIII. kerületiSzent Lőrinc Általános Iskola győzelmével ért véget.

Bajnokság
Gyermekszektor-program: Magyarország - Svájc Női EB-selejtező mérkőzés

2024-05-17 09:29:50

Gyermekszektor-program: Magyarország - Svájc Női EB-selejtező mérkőzés

A magyar női labdarúgó-válogatott Eb-selejtező mérkőzést játszik Svájc válogatottja ellen, 2024. június 4-én, kedden 17:30 kezdéssel, Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Bajnokság
Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

2024-05-09 09:07:56

Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezte meg a 48. Budapest Kupa döntőt, melyen a remek napot kifogó Unione FC 3-1-es győzelmet aratott a Csepel TC ellen!

Bajnokság
60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

2024-05-06 13:10:59

60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

A csapatok 2024. május 12-ig tudnak nevezni. A tornára a korosztályos bajnoki versenyrendszerben szereplő egyesületek akár összeállva közös baráti társaságként is indulhatnak.

Szponzorok