A Baráti Bőrlabda FC nyerte az Egri Erbstein Kupát

2023. május. 25., 15:32   |    

A Baráti Bőrlabda FC nyerte az Egri Erbstein Kupát

Május 24-én rendezték meg a Budafoki MTE műfüves pályáján a 3. Egri Erbstein Kupa döntőjét, ahol a Baráti Bőrlabda FC és a Tempó FFC mérkőzött meg egymással a híres magyar edzőről elnevezett vándorserlegért.

A csapatok nagy iramban kezdték a találkozót, kemény játéknak lehettek szemtanúi a kilátogató nézők, de helyzetek nem igazán alakultak ki az első 30 percben. Ezután viszont felpörögtek az események és egy gyors gólváltás követően, már 1-1-et mutatott az eredményjelző a félidőben! Az első találatot a IV. osztályú budaiak szerezték, egy remek akció végén Bodnár Máté Előd talált a hálóba a 34. percben.

A jobb oldalon Kerekes Zalán verte meg védőjét, pontosan passzolt az érkező társa elé, aki gondolkodás nélkül, kapásból a kapu rövid felső sarkába vágta a játékszert!  1-0

Az elszenvedett találat felpörgette az FFC-t és szinte azonnal érkezett is az egyenlítés! A csapatkapitány Bőhm Patrik ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, ahol az érkező Csenteri Csaba fejelt a kapuba! 1-1

A második félidőben inkább a ferencvárosiak akarata érvényesült és volt is komoly lehetőségük a mérkőzés megnyerésére, azonban 5 méterről sem sikerült a szinte üres kapuba juttatni a labdát, ez pedig a 81. percben megbosszulta magát!

Egy bal oldali Bőrlabda-akciót követően Kis Raul Dániel lőhetett kapura 16 méterről, a labda egy védőn megpattanva talált végül utat a kapuba! 2-1

A hátralévő időben több veszélyes kontra támadásból is lezárhatta volna a mérkőzést a budai gárda, több gól azonban már nem született, így egy végig kiélezett, szoros csata után a fehér mezes Bőrlabda szerezte meg a díszes, Egri Erbstein Vándorserleget!

A két csapatnak Lovász Tamás István az MLSZ Budapesti igazgatója és Simon Péter a BAK Egyesület alelnöke adta át a díjakat. A döntő legjobb játékosának, a győztes gólt szerző Kis Raul Dánielt (Baráti Bőrlabda FC) választották, míg a kupa gólkirálya Pinte József (Tempó FFC) lett.

Szőke Bálint (Baráti Bőrlabda): „Bizonyítani akartuk (elsősorban magunknak), hogy a kétfrontos küzdelemben is képesek vagyunk jó teljesítményre hétről-hétre. Éppen ezért büszkék vagyunk arra, hogy eltudtuk hódítani a kupát a Tempó FFC ellen, akik nagyon jól és szervezetten játszottak a döntőben! Végezetül pedig szeretnénk megköszönni szurkolóinknak, hogy ilyen szép számban kilátogattak Budafokra és végig bíztattak minket!”


További hírek

Bajnokság
Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024-04-26 12:42:41

Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024. április 25-én már megszokott módon Székesfehérváron rendezték meg a 2023/2024. évi McDonald’s Fair Play Cup egyik regionális döntőjét, amelyen Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna vármegye bajnokai ellen léphetett pályára fővárosi fiú és lány csapatunk.

Bajnokság
Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

2024-04-26 08:26:02

Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem dőlt el az Amatőr Kupa sorsa, tizenegyesekkel pedig az Unione harcolta ki a diadalt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett döntőben. A kupa történetében másodszor avattak budapesti győztest, 2002-ben a Bp. Erőmű SE a Nagyvarsány ellenében szintén tizenegyesekkel hódította el a címet.

Bajnokság
Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

2024-04-25 09:51:04

Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

Medák Sándort 2024. május 9-én 11:15-től a Rákospalotai temetőben kísérik utolsó útjára.

Bajnokság
Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

2024-04-17 12:52:00

Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

Szépen szerepelt a MOL Magyar Kupában az Unione FC, három fordulón túljutva bekerült a legjobb 32-be. A sikeres menetelést ott az NB I-es Kisvárda állította meg, de így is jogot szerzett arra, hogy az Amatőr Kupa döntőjének résztvevője legyen, mint az egyik legtovább jutó amatőr csapat. A döntőre az Új Hidegkúti Nándor stadionban kerül sor április 25-én. Az esemény kapcsán Szabó Andrással az Unione FC edzőjével beszélgettünk.

Szponzorok