A Budafokot az emberhátrány sem zavarta

2015. március. 02., 13:28   |    

A Budafokot az emberhátrány sem zavarta

Új vezetőedzőjével, Takács Györggyel első mérkőzésére készült a Szent Pál Akadémia, a Budafok nem ígérkezett könnyű ellenfélnek a kellemes debütálásra

szpalbudafok 006 Új vezetőedzőjével, Takács Györggyel első mérkőzésére készült a Szent Pál Akadémia, a Budafok nem ígérkezett könnyű ellenfélnek a kellemes debütálásra. Nem is volt az! A mérkőzés első perceiben érződött, hogy mindkét csapat labdarúgói már vártak a vajnokság folytatását. Nagy hévvel vetették bele magukat a játékba, és úgy tűnt, akár egy sokgólos mérkőzést is láthatunk majd. A Szent Pál birtokolta többet a labdát, de a Budafok játszott veszélyesebben. A 6. percben majdnem vezetést is szereztek Schróth Lajos tanítványai. Csabai Tamás remek bal oldali beadását követően Markovics Ádám 9 méterről kapásból a kapu fölé lőtt.   A 19. percben pedig Lukács Ákos balról 18 méterről ígéretes lövést küldött a hosszú sarokra, de Szén Lászlónak sikerült szögletre mentenie a labdát. Azonban itt nem volt vége a Szent Pál Akadémia kínjainak. A sarokrúgás után nagy kavarodás alakult ki, és egy rossz helyre kifejelt labdát Kecskés Gergő 14 méterről a hálóba bombázott. 0-1   Nézd meg a gólt facebookon: PESTI FOCI   A gól nem várt fordulatot hozott, a kezdeti nagy iram langyossá vált. Ennek oka az lehetett, hogy a Budafok célt ért a jó kezdéssel, a Szent Pálnak pedig nem volt ereje arra, hogy a kevesebb területet hagyó ellenfelére ráerőltesse az akaratát. A 27. percben azonban mégis könnyedén megszülethetett volna az egyenlítés. Egy bal oldali szabadrúgást követően Grósz Szilárd fejelt a kapuba, de a játékvezető már a fejes előtt jelezte, hogy belül szabálytalanság történt, és így kifelé szabadrúgás következett.   A szünetig nem történt változás, 1-0-s budafoki vezetéssel fordultak a csapatok. Az 51. perc új lehetőségek felé nyitott kaput a Szent Pálnak. Vinczellér Gergő feledkezett meg arról, hogy volt már egy sárga lapja, és a félpályánál elkövetett taktikai szabálytalansága újabb lapba került. Emberhátrányban folytatta a Budafok. A hazai csapat nem tudott azonban mit kezdeni az előnnyel, a remek csapatmunkával védekező BLC csírájában fojtotta el támadásaikat. A félidő közepén Tóth Józsefnek volt egy ígérete lövése, de ezzel a Szent Pál el is lőtte az összes puskaporát. A Budafok viszont a 80. percben újabb gólt szerzett, egy kontrát követően Markovics Ádám kapott remek labdát, amit a Budapest válogatott támadó higgadtan rúgott el a kilépő Szén László mellett. 0-2   A mérkőzés legjobbja a PestiFoci szerint Kecskés Gergő lett. Remekül védekezett, és nagyon fontos góllal segítette csapatát a győzelemhez.

További hírek

Általános
Defibrillátor- átadások Budapesten

2018-06-12 09:33:10

Defibrillátor- átadások Budapesten

Átadásra került a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt Defibrillátor pályázat egyik életmentő készüléke.

Általános
Téli átigazolási információk

2018-01-09 16:03:28

Téli átigazolási információk

Téli átigazolási időszak: január 15. – február 14. (éjfél)

Általános
Kialakult a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna középdöntője

2017-12-18 10:19:34

Kialakult a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna középdöntője

A korábban már továbbjutó Airnergyt FC-t, Erdért SE-t és Piramist, december 16-án a Pestszentimrei SK és a 43.sz. Építők SK, december 17-én pedig az 1908 SZAC KSE, a Testvériség SE és a MUN SE követte a BLSZ Téli Felnőtt Teremtorna Középdöntőjébe!

Általános
BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Torna - Nevezés

2017-12-07 13:15:28

BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Torna - Nevezés

Már lehet nevezni a BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Tornára.

Szponzorok