A Csepel FC a Budapest Kupa döntőjébe jutott!

2021. március. 31., 12:09   |    

A Csepel FC a Budapest Kupa döntőjébe jutott!

2021.03.30-án, kedden Hidegkúton lejátszották a nagy múltú Budapest Kupa idei kiírásának első elődöntőjét. Az idei sorozat meglepetéscsapata, a harmadosztályú Budai FC azt a Csepel FC-t fogadta, akik a végső kupaelsőség mellett a bajnoki elsőségről, ezáltal egy NB-III-as szereplésről sem mondtak le végérvényesen. A Csepel FC előzetesen nem várhatott könnyű meccset, hiszen a 17-18 éves fiatalokból álló Budai FC nem csak a BLSZ III/3-as bajnokságot vezeti toronymagasan, hanem a kupában is elbúcsúztatott már két magasabb osztályban szereplő /Pénzügyőr (BLSZ I) és Nimród (BLSZ II)/ egyesületet, szóval egy igazi éles kupacsatára volt kilátás, melyen Dávid komoly sansszal szállt csatába Góliát ellen.

A mérkőzés menete:

 

A Csepel már a 8. percben megszerezte a vezetést! Egy bal oldali szögletet követően, az öt és feles hosszú sarkára ívelt labdát Mészáros László (Csepel FC) próbálta fejjel a kapu elé visszajuttatni, de az előtte felugró Schuszter Dávid (Budai FC) fején olyan szerencsésen (vagy szerencsétlenül, ez nézőpont kérdése...) csúszott meg a labda, hogy az a kapu bal oldalában kötött ki (0-1).

Egy pillanatra sem fordult meg a hazaiak fejében, hogy esetleg feladják a korai gól miatt, sőt! A folytatásban is nagy elánnal és lelkesedéssel, valamint a kispad folyamatos buzdítása mellett tették a dolgukat, és meg is született az egyenlítés.

Egy játékvezető által jó érzékkel biztosított előnyszabályt követően a jobb oldalon sikerült a vendég védelem mögé kerülniük, majd a mértani pontosságú, élesen belőtt centerezést a labda mögül induló Jancsó Buda (Budai FC) belsőzte az öt és felesről a kapuba (1-1).

Kiegyenlített mezőnyjáték következett, majd a 22. percben újabb gólszületett. Egy bal oldalon vezetett vendég támadást követően a kaputól kb. 10 méterre, annak háttal helyezkedő Tolnay Rokkó (Csepel FC) próbálta a levegőből, hanyatt vetődve kapura ollózni a labdát, de azt olyan szerencsésen (vagy szerencsétlenül, ez újfent nézőpont kérdése...) pattintotta a földre, hogy azt a kapuson átpattanva már csak a gólvonal mögül tudta kirúgni egy védő (1-2).

 

Ezzel az állással fordultak a felek, bár a félidő hátralévő részében újfent az eredmény- és gólkényszerben lévő csapat játszott mezőnyfölényben.

A második játékrészben is maradt a hazai dominancia, melynek az 58. percben lett számukra kézzel fogható eredménye. Szemre is tetszetős, gyors és kombinatív támadást vezettek a saját térfelükről a bal oldalon. Három négy pontos passzt követően az ellenfél büntetőterületére jutottak, ahol Székely Benedek (Budai FC) a jobbösszekötő helyéről, kb. 10 méterről, mértani pontossággal lőtte ki a hosszú jobb alsó sarkot (2-2).

Fordult a kocka, a döntetlennel a Budai FC állt továbbjutásra, ezért innentől a látogatók kapcsoltak magasabb fokozatba. Azért így is sikerült nekik félidőnként egy-egy öt méterről leadott ziccerüket magasan, két kapunyival fölé rúgniuk. Óriási lehetőségek voltak, de az ajtó-ablak lehetőségek kimaradtak.

A 76. percben egy hazai védő, Kis Levente kapott sárga lapot, mert balul sikerült illetve "luftba fulladt" hibáját követően már csak visszatartani tudta ellenfelét. Az oldalvonal mellől, a kaputól kb. 45 méterre elvégzett szabadrúgást Mankó Dávid (Csepel FC) ívelte a kapu elé, majd a labda egy pattanást követően, érintés nélkül landolt a hálóba (2-3). Harmadszor már nem is említenénk a szerencse nézőpontjait.

Ez már egy kicsit sok(-k) volt a vendéglátóknak, de becsületükre legyen mondva, továbbra sem adták fel, tovább hajtottak legalább a döntetlenért.

A 85. percben egy jobb oldalról, élesen belőtt labdára érkezett középen, kiváló ütemben Bencze Márton (Csepel FC), majd csúsztatta fejjel a labdát a kapu hosszú, jobb alsó sarkába (2-4).

Eldőlni látszott a kupacsata, és öt perc múlva el is dőlt!  A Csepel lemásolta korábbi találatát, újfent egy jobb oldali mögékerülés után egy pontosan beívelt labda következett, mely újra Bencze Márton fejét találta meg, aki most sem hibázott és közelről bólintott a kapu közepébe (2-5).

Még egy szépítő találatra azért futotta a hősiesen küzdő hazaiak erejéből. Egy bal oldalról keresztbe ívelt labdát ismét Székely Benedek vett át szépen, mellel, majd egy igazítást és pattanást követően biztos lábbal lőtte ki a hosszú jobb alsót a tehetetlen hálóőr mellett (3-5).

 

Ezzel véget is ért a találkozó, melyet ugyan megérdemelten a magasabb osztályú csapat abszolvált, de az egész sorozatban valamint a mai mérkőzésen nyújtott teljesítményért a fiatal Budai FC  is dicséretet érdemel. A  négy közé jutással Helm Tamás csapata nagy sikert aratott, hiszen, így a 2021-22-es Magyar Kupában is tovább szerepelhet. Gratuláció illeti mindkét csapatot a sokgólos, sportszerű és jó színvonalú mérkőzésért.

A Budapest Kupa döntőjébe elsőként a Csepel FC csapata jutott be! Az, hogy ki lesz Takács Krisztiánék ellenfele, egyelőre még sok ismeretlenes egyenlet, hiszen a Kelen SC még elődöntős ellenfelére vár. A Nimród és a Vízművek negyeddöntőjére április 6-án kerül sor.


További hírek

Bajnokság
Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024-07-09 12:35:16

Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024. július 4-7. között került megrendezésre a hagyományos 4 Főváros Tornája, melynek 2024-ben Budapest adott otthont. A házigazda mellet, Zágráb, Pozsony és Ljubljana régiós válogatottjai mérhették össze tudásukat hat sportágban, köztük labdarúgásban is.

Bajnokság
Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

2024-07-05 12:19:49

Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila edző, magyar labdarúgó- és általános sportjátékelméleti szakíró.

Bajnokság
MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

2024-07-05 10:06:34

MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

Az MLSZ Edzőképzési Intézete MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet a 2024-es szezon őszi félévében.

Bajnokság
IFA jogosultságok beállítása 2024-2025

2024-07-01 08:50:21

IFA jogosultságok beállítása 2024-2025

Tájékoztatjuk a sportszervezetek IFA rendszerben dolgozó munkatársait, hogy az új bajnoki évad (2024-2025) kezdetével a sportszervezeti ügyintézők jogosultságai megszűnnek, azokat ismét be kell állítani.

Szponzorok