A Cső-Montage lett az U15-ös BLSZ Téli Futsal Kupa győztese

2021. február. 21., 07:20   |    

A Cső-Montage lett az U15-ös BLSZ Téli Futsal Kupa győztese

Véget ért az MLSZ Budapesti Igazgatóság által megrendezett BLSZ Téli Futsal kupa, amelyet az Igazgatóság az U11-es, az U13-as és az U15-ös korosztályban rendezett meg.

A két kisebb korosztály döntőiről már beszámoltunk. Utolsónak, 2021. 02.20-án, szombaton a 15 éven aluliak fináléjára került sor. A négyes döntő remek színvonalat és kiélezett mérkőzéseket hozott, a kétszer húsz perces csatározások során két esetben csak büntetőrúgásokkal lehetett eldönteni a győztest.

 

Az első elődöntő előtt, melyen az Újpest Futsal Club és a Testvériség SE játszott egymással - a selejtezők tapasztalataival felvértezve - valamivel a lila-fehér csapatot tartottuk esélyesebbnek, de a Tesi rácáfolt a várakozásokra és rendkívül motivált játékkal 4-2-re diadalmaskodott. A lila-fehérek kissé belealudtak a mérkőzés elejébe, amelyet Horváth Dominik és Gugyela Márton is 1-1 góllal hasznát ki. Az Újpest feljavult ezután, két gólt is szerzett, de a hátrányt a már említett páros újabb két találatának köszönhetően nem sikerült ledolgoznia.

A másik elődöntőben a jobban kezdő CSHC az első félidő végén Stéhli Bendegúz révén vezetést szerzett. A kiegyenlített meccsen azonban a második játékrész elején gyorsan jött az egyenlítés, Rácz Domonkos egalizált a 24. percben. Az 1-1 megmaradt a rendes játékidő végéig. Egy idegőrlő büntető párbaj következett, amely után a Cső-Montage örülhetett.

 

A bronz mérkőzésen a CSHC számára hasonlóan alakultak az események mint az elődöntőn.

A csepeli csapat remekül kezdett az Újpest Futsal ellen is, magabiztosan játszott és 20 perc után Barna Tamás és Bíró Ábel góljával 2-0-ra elhúzott. Az első félóra elteltével fordulat következett, a 30. percben Szilva Máté szépített, Neumann Ádám pedig két perc múlva már egyenlített. Itt még nem volt vége, mert a 38. percben Gorincsek Máté visszavette az előnyt, de Szilva Máté egy gyors találattal kiharcolta csapatának a büntetőrúgások lehetőségét. A párbajban a CSHC ismét elbukott, így az Újpest Futsal Club ünnepelhette a bronzérmet.

 

A döntő gólgazdag csatát hozott.

A Cső Montage Mácsik Konstantin találatával már az első percben vezetést szerzett, majd ezt az előnyt 3 perc múlva Stéhli Bendegúz meg is növelte. A Testvériség azonban ezután megmutatta, hogy nem nézőként szeretne részt venni a döntőn, és egy parádés feltámadást mutatott be. Horváth Dominik, Gugyela Márton és Pollányi Gergely góljaival a 13. percben már 3-2-volt az állás a Zöld-fehérek javára.

Jött az újabb fordulat: Mácsik Konstantin újabb két gólt szerzett, és közben Stéhli Bendegúz is betalált. A 32. percben már 5-3-ra a Cső-Montage vezetett.

A Testvériség nem esett össze, Pollányi Gergely 5 perccel a vége előtt, egy gólra csökkentette a különbséget. A mérkőzés két perccel a vége előtt dőlt el csak végleg, amikor Papp László beállította a 6-4-es végeredményt. A Cső-Montage lett a BLSZ Téli Futsal kupa U15-ös korcsoportjának győztese!

A mérkőzés után a díjátadó ünnepségre került sor, amelyen Lovász Tamás István, az MLSZ budapesti igazgatója és Szőnyi Gábor, az MLSZ Budapesti Igazgatóság Versenybizottsági titkára adta át az érmeket, a kupákat, a különdíjakat és az edzőknek járó könyvajándékot.

 

Elődöntők:

Újpest Futsal Club – Testvériség SE 2-4

CSHC ’94 SE – Cső-Montage BFC 1-1 büntetőkkel: 2:3

Bronzmérkőzés:

Újpest Futsal Club - CSHC ’94 SE 3-3 büntetőkkel: 2-1

Döntő:

Testvériség SE – Cső-Montage 4-6

Különdíjasok:

/a szervezők a csapatokból a tornán lehjobban szereplő játékosokat és a legjobb kapust díjazták/

Cső Montage: Mácsik Konstantin

Testvériség SE: Gugyela Márton

Újpest Futsal: Szilva Máté

CSHC '94 SE: Barna Tamás

A torna legjobb kapusa:

Nyiszter Benjámin (CSHC '94 SE)


További hírek

Bajnokság
Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024-07-09 12:35:16

Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024. július 4-7. között került megrendezésre a hagyományos 4 Főváros Tornája, melynek 2024-ben Budapest adott otthont. A házigazda mellet, Zágráb, Pozsony és Ljubljana régiós válogatottjai mérhették össze tudásukat hat sportágban, köztük labdarúgásban is.

Bajnokság
Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

2024-07-05 12:19:49

Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila edző, magyar labdarúgó- és általános sportjátékelméleti szakíró.

Bajnokság
MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

2024-07-05 10:06:34

MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

Az MLSZ Edzőképzési Intézete MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet a 2024-es szezon őszi félévében.

Bajnokság
IFA jogosultságok beállítása 2024-2025

2024-07-01 08:50:21

IFA jogosultságok beállítása 2024-2025

Tájékoztatjuk a sportszervezetek IFA rendszerben dolgozó munkatársait, hogy az új bajnoki évad (2024-2025) kezdetével a sportszervezeti ügyintézők jogosultságai megszűnnek, azokat ismét be kell állítani.

Szponzorok