A Géderlak legyőzte az Intert az Amatőr Kupa döntőjén

2016. május. 17., 11:32   |    

A Géderlak legyőzte az Intert az Amatőr Kupa döntőjén

Május 18-án, szerdán a szolnoki Tiszaligeti Stadionban rendezték meg az Amatőr Kupa döntőjét, amelyen a Géderlaki KSE és az Internationale CDFSE mérkőzött meg egymással.

Az Amatőr Kupa döntőjét a hagyományoknak megfelelően a Magyar Kupában a legtovább eljutott két amatőrcsapat vívta egymással: a negyedik fordulóban búcsúzó Inter és a harmadik fordulóig menetelő Géderlaki KSE. A géderlakiak a Bács-Kiskun megyei harmadosztályban hibátlan mérleggel állnak a bajnokság hajrájában, míg a zömmel Magyarországon élő külföldieket foglalkoztató Inter a BLSZ I. osztály harmadik helyét foglalja el. A mérkőzés elején az Inter ragadta magához a kezdeményezést, de csakhamar kiegyenlítetté vált a mérkőzés, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 35. percben a találkozó első komoly helyzetéből gól született, amikor Kovács János lövését követően Skadra László kapus még védte, de a kipattanót Vincze Dezső a hálóba továbbította (0-1). A gól után jelentős mezőnyfölényben futballozott az Inter, de a Géderlak fegyelmezett védekezését nem sikerült megbontani, így az egyenlítés elmaradt. A 68. percben, egy kontra végén megduplázta előnyét a Géderlak, Kovács János kapott hosszú labdát a kapu előterében, és kissé balról, 6 méterről higgadtan a kapuba lőtt (0-2). Az Inter nem adta fel, és a 75. percben sikerült szorossá tennie a meccset, egy bal oldali beadást követően a felszabadítani igyekvő Suhajda József saját kapujába bólintott (1-2). A hátralévő időben hiába próbálta döntetlenre menteni a mérkőzést az Inter, a géderlakiak kivédekezték a hajrát, és 2-1-re megnyerték az összecsapást, ezzel elhódították az Amatőr Kupát. A csapatoknak Dankó Béla, az MLSZ elnökségi tagja és Szalacsi Árpád, az Amatőr Bizottság elnöke adta át az érmeket, valamint a győztes együttesnek az elnyert trófeát. Internationale CDFSE-Géderlaki KSE 1-2 (0-1) Gólszerző: Suhajda (öngól) a 75., ill. Vincze D. a 36., Kovács J. a 68. percben

További hírek

Általános
Defibrillátor- átadások Budapesten

2018-06-12 09:33:10

Defibrillátor- átadások Budapesten

Átadásra került a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt Defibrillátor pályázat egyik életmentő készüléke.

Általános
Téli átigazolási információk

2018-01-09 16:03:28

Téli átigazolási információk

Téli átigazolási időszak: január 15. – február 14. (éjfél)

Általános
Kialakult a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna középdöntője

2017-12-18 10:19:34

Kialakult a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna középdöntője

A korábban már továbbjutó Airnergyt FC-t, Erdért SE-t és Piramist, december 16-án a Pestszentimrei SK és a 43.sz. Építők SK, december 17-én pedig az 1908 SZAC KSE, a Testvériség SE és a MUN SE követte a BLSZ Téli Felnőtt Teremtorna Középdöntőjébe!

Általános
BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Torna - Nevezés

2017-12-07 13:15:28

BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Torna - Nevezés

Már lehet nevezni a BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Tornára.

Szponzorok