A Gloriett, az Újpest Futsal és a Mészöly FCB lett a BLSZ téli futsal bajnoka!

2020. március. 11., 15:39   |    

A Gloriett, az Újpest Futsal és a Mészöly FCB lett a BLSZ téli futsal bajnoka!

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság szervezésében 2020. március 1-jén került sor a BLSZ Téli Utánpótlás Futsal bajnokságok döntőire. Az U11-ben a Gloriett SE, az U13-ban az Újpest Futsal, míg U15-ben a Mészöly FCB diadalmaskodott!

Az U11-es korosztály rendkívül kiélezett volt, a döntőt 1-1-es rendes játékidő után a Gloriett büntetőkkel nyerte meg a Tápió SE ellen, a párbaj során remekül rúgtak a játékosok, összesen hat kör volt és mindössze egy lövésből nem született gól. 6-5-re győzött a Gloriett!

 

Elődöntők:

Gloriett SE – Mészöly Focisuli  3-0

THSE-Szabadkikötő – Tápió SE 1-3

Bronzmérkőzés:

Mészöly Focisuli  - THSE-Szabadkikötő  1-5

Döntő:

Gloriett SE – Tápió SE 1-1 büntetők: 6:5

 

Legjobb Kapus: Szigetvári Fülöp (Gloriett)

Legjobb mezőnyjátékos: Zsolnai Dávid (Tápió)

Kövér István (a Gloriett edzője): - Mindvégig színvonalas volt a futsal bajnokság. Remek mérkőzéseket játszhattunk. A mi csapatunk azt gondolom, hogy erősnek számított a mezőnyben, de ennek ellenére már azért nagyon meg kellett küzdenünk, hogy ott legyünk a négyes döntőben. Budafokon is minden ellenfelünk jó volt, de csapatom fel van vértezve azzal a tudással, háttérrel, amellyel meg tudtuk nyerni ezt a sorozatot!

A csapatoknak az érmeket, az okleveleket és kupákat Csiki Károly az MLSZ tanácsadója, korábbi versenyigazgatója és Antal Péter a BLSZ grassroots koordinátora adta át.

 

Az U13-as korosztályban már az elődöntők is nagyon izgalmasak voltak. A döntő pedig remek hangulatban telt, az Újpest és az FTC fináléját a lila-fehérek nyerték!

A találkozó alatt a várható fantasztikus szurkolás hallatszott, viszont a lelátón és a pályán is a kölcsönös tisztelet volt tapasztalható. Az Újpest által 4-2-re megnyert mérkőzés után a két csapat még egy közös fényképre is összeállt.

Lehet 2X15, 2x20, vagy 2x45 perc, amely során ellenfélként tekintünk az Újpestre, amikor már viszont vége van a meccsnek, akkor már sportemberekként, barátsággal viszonyulhatunk egymáshoz. Ez most is így volt. A két csapat egy nagyon jó színvonalú, hangulatos mérkőzést játszott. Nem mindig a jobb nyer, de a sportnak ez a szépsége. A végén mindig gratulálni kell a győztesnek, és én ezt ezúton is megteszem. Köszönöm az MLSZ Budapesti Igazgatóságnak a kitűnő szervezést, emlékezetes marad számunkra ez az esemény a döntőbeli vereségünk ellenére is! – mondta Lengyel Béla az FTC Futsal utánpótlásedzője.

Nem meglepően Sós Lászlónak, az Újpest Futsal Club elnökének véleménye is maximum az eredmény megítélésében tér el:

A futsalban eddig is megvolt a két egyesület között a kölcsönös elismerés. Mindkét szakember barátsággal fogott kezet a mérkőzés után és a két csapat is megtapsolta egymást. A rivalizálás fontos, mert az viszi előre a sportot, de nem szabad gyűlöletre tanítani a gyerekeket. Ezért is szerettünk volna a közös képpel példát mutatni!

Tyukász Péter (az Újpest Futsal edzője):

 Amikor elindultunk a BLSZ Téli Futsalon, nem gondoltuk volna, hogy bejutunk a budapesti döntőbe és nem is jelöltük meg célként. Összejött egy nagyon jó csapat, amelynek magja nagypályán az UTE-be játszik, ők repítették a csapatot, de a többi játékos is mind megtette a magáét, mind a döntő napon, mind pedig a csoportmérkőzések során. Mindenki küzdött egymásért, a szülők is  sokat hozzátettek, együtt értük el ezt a gyönyörű eredményt!

 

Elődöntők:

FTC Futsal - Mészöly FCB 1-0

Újpest Futsal Club - Őrmező SE 2-0

Bronzmérkőzés:

Mészöly FCB - Őrmező SE 2-1

Döntő:

FTC Futsal -  Újpest Futsal 2-4

 

Legjobb mezőnyjátékos: Szabó Kevin (Újpest Futsal)

Legjobb kapus: Dózsa Gergő (Őrmező SE)

 

A csapatoknak az érmeket, az okleveleket és a kupákat Lovász Tamás István az MLSZ budapesti igazgatója, dr. Borbély Zoltán az MLSZ budapesti társadalmi alelnöke, és Mersich Péter az MLSZ futsal szakágvezetője adta át.

 

Az U15-ös Korosztályban a Mészöly Barca Academy csapata kiemelkedett és magabiztosan diadalmaskodott.

 

 

Elődöntők:

CSHC '94 SE - Mészöly Focisuli SE 4-2

Soroksár SC - Mészöly FCB 1-8

Bronzmérkőzés:

MFSE - Soroksár SC 4-1

Döntő:

CSHC '94 SE - Mészöly FCB 1-6

 

Legjobb mezőnyjátékos: Mamusits Patrik (MFCB)

Legjobb kapus: Kiss Olivér Romeó (MFCB)

 

Pap Ármin (a Mészöly FCB edzője):

- A futsalsorozat egy remek lehetőség volt számunkra, hogy a technikai és taktikai elemeket folyamatosan nyomás alatt tudjuk gyakorolni. A csapatom hozzáállásban, mentálisan remek volt. Végig tudatosan cselekedtek a pályán a megbeszélteket betartva, és ennek a tudatos játéknak és jó mentalitásnak volt köszönhető ez a szép siker!

 

fotók: Ifj. Thaly Zoltán


További hírek

Bajnokság
Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024-07-09 12:35:16

Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024. július 4-7. között került megrendezésre a hagyományos 4 Főváros Tornája, melynek 2024-ben Budapest adott otthont. A házigazda mellet, Zágráb, Pozsony és Ljubljana régiós válogatottjai mérhették össze tudásukat hat sportágban, köztük labdarúgásban is.

Bajnokság
Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

2024-07-05 12:19:49

Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila edző, magyar labdarúgó- és általános sportjátékelméleti szakíró.

Bajnokság
MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

2024-07-05 10:06:34

MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

Az MLSZ Edzőképzési Intézete MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet a 2024-es szezon őszi félévében.

Bajnokság
IFA jogosultságok beállítása 2024-2025

2024-07-01 08:50:21

IFA jogosultságok beállítása 2024-2025

Tájékoztatjuk a sportszervezetek IFA rendszerben dolgozó munkatársait, hogy az új bajnoki évad (2024-2025) kezdetével a sportszervezeti ügyintézők jogosultságai megszűnnek, azokat ismét be kell állítani.

Szponzorok