A Kispest SE lett a BLSZ U15-ös Téli Futsal győztese

2024. február. 26., 10:16   |    

A Kispest SE lett a BLSZ U15-ös Téli Futsal győztese

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság a téli bajnoki szünetben több korosztályban is Futsal Tornát szervezett a BLSZ-es utánpótlás csapatok számára. Az U11 az U13 és az U15-ös sorozat is több héten keresztül zajlott. A 15 éven aluliak korcsoportjában a csoportelsők egy hármas döntőt is játszottak, amelyet a Kispest SE futsal csapata nyert meg.

Kispest SE Futsal – Aramis SE 1-0

THSE – Kispest SE Futsal 3-3

Aramis SE – THSE  2-1

 

Rendkívül izgalmas mérkőzéseket láthattak a szép számban kilátogató nézők a BLSZ Téli Futsal döntő napján.

Az első mérkőzésen a Kispest SE és az Aramis találkozóján mindkét csapat remekül védekezett, az döntött, hogy a Kispest SE támadásban is több színt tudott vinni a játékba, és az egygólos győzelme, emiatt megérdemelt volt.

A sokak által a fő esélyesnek gondolt THSE és a Kispest csatája következett. A rendkívül izgalmas találkozón a Kispest 2-1-ről meg tudta fordítani a meccset, de 2-3-nál az utolsó két percben a THSE kétszer is büntetőhöz jutott, amiből egyet belőtt és ezzel 3-3 lett a végeredmény.

Az utolsó mérkőzés a teljes dobogóról határozott. Amennyiben a THSE nyert volna, akkor megnyeri a tornát, az Aramisnak az ezüsthöz kellett a siker. Döntetlen vagy Aramis siker esetén a Kispest SE a végső győztes.

Ennek megfelelően a Kispest SE játékosai hirtelen Aramis fanatikusokká váltak, végig szurkolták a meccset korábbi ellenfelüknek.

Az első mérkőzésen halványabb támadó játékot nyújtó Aramis ezúttal elemében volt, több nagy helyzetet is kidolgozott, ahogy egyébként a THSE is, ha bármelyik csapat mondjuk 5-4-re nyer, akkor az is reális lett volna. Az is igaz, hogy mindkét kapuban remek hálóőrök álltak. Végül Hirbik Zalán egyenlítését követően Somogyi Tamás második góljával az Aramis nyerte a meccset és az ezüstérmet, míg a THSE harmadik lett.

A három remek csapat döntője után a Kispest SE lett a BLSZ U15-ös Téli Futsal győztese.

A torna végén Dufek János, a Kispest SE csapatvezetője nyilatkozott nekünk:

A 2023-24-es BLSZ Téli Futsal Kupa U15-ös döntőjét a Kispest SE csapata nyerte. Nagy öröm a csapatnak és a Kispest SE futsal szakosztályának, mely 2009-ben alakult, és a Kispesti Eötvös József Általános Iskola sportprogramjával összhangban neveli a futsal játékosokat. Az U15-ös korosztályban egy összetartó, lelkes csapat alakult ki. Edzőjük Jávor Péter. Az ő irányításával készülnek elsős koruk óta. Büszkék vagyunk a 8. éve egységes munkát végző csapatunkra és edzőjére, akik bebizonyították, hogy a hosszú távú együttes munka sikeres.

A torna legjobb játékosa Dinh Quang Phu (Kispest SE) volt a versenyszervezők döntése alapján, míg a legjobb kapusnak Takács Zsombort (Kispest SE) választották.

Az érmeket és a kupákat dr. Borbély Zoltán az MLSZ Budapesti Társadalmi Alelnöke adta át.


További hírek

Bajnokság
Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024-04-26 12:42:41

Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024. április 25-én már megszokott módon Székesfehérváron rendezték meg a 2023/2024. évi McDonald’s Fair Play Cup egyik regionális döntőjét, amelyen Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna vármegye bajnokai ellen léphetett pályára fővárosi fiú és lány csapatunk.

Bajnokság
Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

2024-04-26 08:26:02

Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem dőlt el az Amatőr Kupa sorsa, tizenegyesekkel pedig az Unione harcolta ki a diadalt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett döntőben. A kupa történetében másodszor avattak budapesti győztest, 2002-ben a Bp. Erőmű SE a Nagyvarsány ellenében szintén tizenegyesekkel hódította el a címet.

Bajnokság
Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

2024-04-25 09:51:04

Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

Medák Sándort 2024. május 9-én 11:15-től a Rákospalotai temetőben kísérik utolsó útjára.

Bajnokság
Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

2024-04-17 12:52:00

Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

Szépen szerepelt a MOL Magyar Kupában az Unione FC, három fordulón túljutva bekerült a legjobb 32-be. A sikeres menetelést ott az NB I-es Kisvárda állította meg, de így is jogot szerzett arra, hogy az Amatőr Kupa döntőjének résztvevője legyen, mint az egyik legtovább jutó amatőr csapat. A döntőre az Új Hidegkúti Nándor stadionban kerül sor április 25-én. Az esemény kapcsán Szabó Andrással az Unione FC edzőjével beszélgettünk.

Szponzorok