A Merkapt SE nyerte az Egri Erbstein Kupát

2022. április. 29., 09:09   |    

A Merkapt SE nyerte az Egri Erbstein Kupát

A 46. Budapest Kupa fináléja előtt rendezték meg a 2. Egri Erbstein Kupa döntőjét, ahol a Merkapt SE és a Budapesti Atlétikai Klub mérkőzött meg egymással a híres magyar edzőről elnevezett serlegért. A mérkőzés helyszínéül a Budafoki MTE Stadion műfüves pályája szolgált.

A döntőbe jutott csapatok már korábbról jól ismerték egymást, hiszen a BLSZ III-as bajnokságnak ugyanabban a csoportjában szerepelnek, és kiélezett harcot vívnak a bajnoki címért. Az előzetes eredmények alapján is kiegyenlített mérkőzésre lehetett számítani. Ősszel a BAK csapata hazai pályán fölényes 5-0-ás győzelmet aratott, azonban a tavaszi találkozáskor a Merkapt SE bizonyult jobbnak egy csekélyebb 1-0-ás végeredménnyel. Jöhetett a mindent eldöntő harmadik mérkőzés, ezúttal semleges pályán.

A csapatoknak nem igazán kegyelmeztek az égiek, ezért az egész első félidőt szakadó esőben kellett lejátszaniuk. A mérkőzést a BAK csapata kezdte jobban, azonban mindez legfőképp csak mezőnyfölényben mutatkozott meg, helyzetekben kevésbé. A félidő közepére már a Merkapt is kezdte felvenni a találkozó ritmusát, azonban igazán nagy helyzetet egyik félnek sem sikerült kialakítania, így a csapatok 0-0-val zárták a mérkőzés első felét.

Rövid szünet után jöhetett a folytatás. A BAK fejben még talán az öltözőben járt, amikor a 47. percben Jakab Benjamin megpattanó indítása került a két védő között kiugró Iváncsik Renátó elé, aki a 16-os vonaláról külsővel a kapufa segítségével küldte a hálóba a labdát. 1-0

A gól után picit megrázta magát a BAK, azonban mindez ismét csak mezőnyfölényben mutatkozott meg, helyzetekben nem igazán. Nem úgy, mint a Merkapt esetében. Az 57. percben egy felívelés került némileg szerencsésen Nagy Márk elé, akinek 13 méteres lövését László Dániel Gáspár bravúrral tudta védeni. 2 perccel később a másik kapu előtt adódott nagy lehetőség, egy bal oldali beadást követően Fábián Attila fejelt centikkel a kapu mellé.

Ezután még intenzívebben próbálkozott a BAK, azonban a 64. percben egy jobb oldali kontrát követően Nagy Patrik Milán ívelt Iváncsik elé, aki öt méterről nem hibázott, nem úgy, mint a beadásra nagyon rossz ütemben kilépő kék-feketék kapusa. 2-0

A folytatásban alábbhagyott az eső és viszonylag jó időben továbbra is BAK fölényben csordogált a mérkőzés, de egészen a 83. percig nem tudták megtörni a piros-feketék védelmét. Amikor is egy szögletet követő kavarodás után Matus Rajmund elé került a labda, aki közelről nem hibázott és beállította a mérkőzés végeredményét. 2-1

A Merkapt SE csapatának egy teljesen kiegyenlített mérkőzésen sikerült felülkerekednie ellenfelén és megnyernie a mérkőzést, ezzel együtt pedig az Egri Erbstein Kupát.

A két csapatnak a Budapest Kupa félidejében Juhos Attila a MLSZ Budapesti Igazgatóság Játékvezetői Bizottságának elnöke és Lovász Tamás, az MLSZ Budapesti Igazgatóság igazgatója adta át a díjakat. A döntő legjobb játékosának Iváncsik Renátót (Merkapt SE) választották, míg a torna gólkirálya Virág Gábor (BAK) lett.


További hírek

Bajnokság
Véget ért a 2024-es BLSZ Iskolabajnokság

2024-05-17 17:57:56

Véget ért a 2024-es BLSZ Iskolabajnokság

Az immáron második alkalommal két korosztályban megszervezett BLSZ Iskolabajnokság a XXII. kerületi Hermann Ottó Általános Iskola és a XVIII. kerületiSzent Lőrinc Általános Iskola győzelmével ért véget.

Bajnokság
Gyermekszektor-program: Magyarország - Svájc Női EB-selejtező mérkőzés

2024-05-17 09:29:50

Gyermekszektor-program: Magyarország - Svájc Női EB-selejtező mérkőzés

A magyar női labdarúgó-válogatott Eb-selejtező mérkőzést játszik Svájc válogatottja ellen, 2024. június 4-én, kedden 17:30 kezdéssel, Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Bajnokság
Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

2024-05-09 09:07:56

Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezte meg a 48. Budapest Kupa döntőt, melyen a remek napot kifogó Unione FC 3-1-es győzelmet aratott a Csepel TC ellen!

Bajnokság
60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

2024-05-06 13:10:59

60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

A csapatok 2024. május 12-ig tudnak nevezni. A tornára a korosztályos bajnoki versenyrendszerben szereplő egyesületek akár összeállva közös baráti társaságként is indulhatnak.

Szponzorok