A Metis NFC nyerte a BLSZ Női Teremtornát!

2018. január. 21., 17:22   |    

A Metis NFC nyerte a BLSZ Női Teremtornát!

Az előző évhez hasonlóan ismét a Metis NFC nyerte a BLSZ Női Téli Teremtornát, a második a Kelen SC, míg a harmadik a Metis második csapata lett.

A négy közé jutásért:
Metis - Újpest FC 2-1
Kerepesi VSE – Metis II. 3-4
Kelen SC – Vasas Kubala 7-6
BVSC – Kormányőr SE  0-3

 ------------------------------------------------

Újpest FC – Kerepes (negyeddöntő vesztes ági mérkőzés) 1-3

Metis NFC I. – Metis NFC II (elődöntő) 2-1

Vasas Kubala Akadémia – BVSC Zugló (negyeddöntő vesztes ági mérkőzés)  4-2

Kelen SC – Kormányőr SE (elődöntő) 4-2

Újpest FC – BVSC Zugló (7. 8. helyért) 4-3

Kerepes – Vasas Kubala (5., 6. helyért) 4-2

Metis NFC II – Kormányőr SE (3. helyért) 6-5

Metis NFC – Kelen SC (Döntő) 2-1 

 

Metis NFC I. – Metis NFC II (elődöntő) 2-1
A Metis első csapata meglepetésre csak büntetőkkel került be az elődöntőbe, az Újpest elleni 1-1 után Váradi Eszter gólja döntött. A második csapat a negyeddöntőben a Kerepes ellen aratott szép győzelmet 2-0—s hátrányból fordítva. Ezen előzmények után játszott egymással a két Metis, és a házirangadójuk is igen élesre sikeredett. Németh Beatrix a 4. percben egy bal oldalon vezetett támadás végén kilőtte a hosszú sarkot megszerezve a vezetést a második csapatnak. Az első csapat a gól után nagyobb iramra kapcsolt, és Juhász Andrea egy kapu előtti kavarodás után kiegyenlített. Három perc múlva már az előny is náluk volt, Bagdi Csilla szerzett fontos gólt. A hátralévő időben a Metis I. magabiztosan tartotta az eredményt, és így a döntőbe jutott.

 

Kelen SC – Kormányőr SE (elődöntő) 4-2
A másik elődöntőben Bernhardt Bernadett duplájával a Kelen SC a 4. percre már két gólos előnyre tett szert. A tornán remekül játszó Kormányőr azonban nem adta fel, náluk is volt egy ász, Futó Erzsébet, aki a 11. és a 13. percben szerzett góljaival egalizálni tudott. Bernhardt Bernadett és Futó Erzsébet külön párbaját azonban előbbi nyerte, a Kelen SC remek góllövője a mérkőzés végén ismét duplázni tudott.

 

Metis NFC II – Kormányőr SE (3. helyért) 2-2 büntetők: 4-3
Következett a bronzcsata, amely ismét a tornára jellemző izgalmakat hozta. A nagy iramú találkozón Glasz Daniella egy szép befejezéssel a 4. percben megszerezte a vezetést a Kormányőrnek.
A fordulat azonban ismét nem maradt el, előbb Román Ivett lőtt ballal szép gólt a léc alá, majd Hegedűs Nóra a 12.percben a vezetést is megszerezte a Metis II-nek. A Kormányőr azonban nem hagyta ennyiben a dolgot, és 2 perccel a mérkőzés vége előtt Futó Erzsébet kiharcolta a büntetőpárbajt! A 9 métereseknél sokáig nem tudtak döntésre jutni a csapatok, de aztán Györgyövics Szilvia védett egy nagyot, majd belőtte a mindent eldöntő találatot!

 

Metis NFC – Kelen SC (Döntő) 2-1
A Metis vasárnapi szokásához híven ismét rosszul kezdte a mérkőzést, a Kelen SC Balovics Réka góljával korán vezetést szerzett, méltóan egész hétvégi remek szereplésükhöz.
Mészáros László csapatában azonban ismét akadt egy játékos, aki vállára vette a csapatot, Bagdi Csilla a 12. percben egy szerencsés góllal kiegyenlített, majd a 19. percben egy szép egyéni alakítás végén a mindent eldöntő gólt is megszerezte csapatának, így sorozatban harmadszor lett a Metis a Téli Teremtorna győztese.

 

A torna legjobb játékosának Kalász Kittit (Metis) választották, a legjobb kapus Balla Bernadett (Kormányőr), a gólkirály Bernhardt Bernadett (Kelen) lett 14 góllal.

 

Az ünnepélyes díjátadón a csapatoknak járó kupákat és érmeket, illetve a különdíjakat Borbély Zoltán az MLSZ Budapesti Igazgatóság Társadalmi Elnökségének alelnöke és Antal Péter a BLSZ Grassroots koordinátora adta át.


Mészáros László (a Metis NFC vezetőedzője): - Idén nyolc csapattal sikerült megrendezni a hagyományos BLSZ Női Téli Teremtornát. A remek teremért és a szervezésért mindenképpen köszönet az igazgatóság dolgozóinak, Lovász Tamás István igazgató úrnak.
Köszönöm minden csapat részvételét. Minden mérkőzés harcos volt, és rendkívül sok gól született. Jók voltak a csoportmeccsek és az egyenes kieséses szakasz is. A jutalmak és a különdíjak jó helyre kerültek.
Remélem, mindenkinek jól szolgálta a felkészülés kezdetét ez a torna, sok sikert kívánok mindenkinek a tavaszhoz. Idén is sikerült két csapattal indulnunk, melyek külön csoportból elindulva küzdötték el magukat a megnyert pozíciókig. Minden egyes játékos megtett mindent azért, hogy a Metis folytassa csillogását. Külön köszönöm az első csapat megbízott vezetőjének, Farkas Klaudiának, hogy sikerre vezette a csapatot.


A tornagyőztes Metis NFC csapata: 

Váradi Judit, Császár Anikó,Váradi Eszter, Farkas Klaudia, Kalász Kitti, Szeicz Kata, Juhász Andrea, Kátai Lili, Bagdi Csilla, Halász Evelin Vezetőedző: Mészáros László

 


Címkék:

További hírek

Bajnokság
A REAC lett a bajnok, az Újpest II. a második, az Ikarus pedig a bronzérmes a BLSZ I-ben!

2018-05-20 07:34:41

A REAC lett a bajnok, az Újpest II. a második, az Ikarus pedig a bronzérmes a BLSZ I-ben!

A REAC lett a 2017/2018-as BLSZI. bajnoka.

Bajnokság
Remek volt a BLSZ szakmai napja!

2018-05-17 16:34:59

Remek volt a BLSZ szakmai napja!

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság idei első szakmai napjára 2018.05.14-én, kedden került sor a BLSZ Nagytermében.

Bajnokság
Emléktáblát kapott a régi BEAC-pálya

2018-05-14 10:54:12

Emléktáblát kapott a régi BEAC-pálya

Május 8-án, a Magyar Sport Napja és a BEAC-120 emlékév alkalmából az egykori Mező utcai BEAC-stadion helyén, a mai Allee bevásárlóközpont parkjában állított emléket az egykori pályájának a BEAC az EMMI - Sportért Felelős Államtitkárságával, a Magyar Olimpiai Bizottsággal, Újbuda Önkormányzatával, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel, és az Allee bevásárlóközponttal közösen.

Bajnokság
U16-os Budapest Válogatott: Jön a 2. toborzó!

2018-05-07 16:54:02

U16-os Budapest Válogatott: Jön a 2. toborzó!

A Fővárosi Önkormányzat közreműködésével idén Budapest szervezi a Négy Város Tornáját. Az MLSZ Budapesti Igazgatóság arra kéri az egyesületi vezetőket, hogy szíveskedjenek 4-5 játékost delegálni U16-os korosztályban az eredményes szereplés érdekében. A nemzetközi tornán vendégül látjuk Bratislava, Ljubljana és Zágráb akadémista csapatait.

Szponzorok