A Metis nyerte a BLSZ Női Teremtornát!

2016. január. 18., 10:32   |    

A Metis nyerte a BLSZ Női Teremtornát!

Január 16-án és 17-én került megrendezésre az MLSZ Budapesti Igazgatósága által kiírt BLSZ Női Teremtorna, amelyen 13 csapat képviseltette magát. A szombati napon a csoportmérkőzésekre került sor, a három csoportból az első két csapat, és a két legjobb csoport harmadik jutott be a vasárnapi döntőbe.

A szombati napon a csoportmérkőzésekre került sor, a három csoportból az első két csapat, és a két legjobb csoport harmadik jutott be a vasárnapi döntőbe. Az ’A’ csoportból első helyen a Metis, második helyen  a Fortuna, a ’B’ csoportból  elsőként az Astra, másodikként a Kormányőr II., a ’C’ csoport első helyezettjeként a Monor SE, másodikként a  Csepel FC, legjobb harmadikként az ’A’ csoportból a  Kelen I.  a ’C’ csoportból pedig az Inter 04 jutott tovább. A vasárnapi napon a legizgalmasabb negyeddöntőt a Csepel és a Kormányőr II játszotta, 3-3 után büntetőkkel dőlt el a mérkőzés. Sokáig az orosz rulettben sem hibáztak a csapatok, de 9 sikeres büntető után Szappanos Csilla bravúros védése a Csepel továbbjutását jelentette. Az elődöntőbe a Csepel mellett a Metis, az Astra, és a Fortuna jutott be. A Metis az Astrával küzdött meg a döntőbe jutásért, az óriási rangadónak számító mérkőzést Külüs Zsuzsanna korai gólja döntötte el a torna favoritjának számító Metis javára! Színvonalas, izgalmas mérkőzést láthattak a kilátogatók, amely akár döntőnek is beillett volna. A másik elődöntő szintén nagy izgalmakat hozott, itt is csak az egyik csapatnak sikerült a gólszerzés, Várhelyi Enikő és Gulyás Tímea egy-egy góljának köszönhetően a Csepel jutott a fináléba. A döntőt megelőző mérkőzésen a fiatalokkal felálló Astra a rutinosabbnak számító Fortunával vívott nagy csatát. Kiegyenlített küzdelmet hozott a találkozó, sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, Kiss Orsolya (Astra), és Varga Szilvia (Fortuna) duplájának köszönhetően. A vége előtt azonban nem sokkal Pavlik Júlia (Astra) egy szép távoli találattal újra előnyhöz jutatta csapatát, erre a gólra pedig a Fortunának már nem volt válasza. A fináléban a Metis-Csepel mérkőzés se hozott kisebb izgalmakat, mint a bronzmeccs. A csapatok nyílt futballal, mindent megtettek a végső sikerért. Azonban míg a Csepel csak helyzetekig jutott, addig a Metis Juhász Andrea, és Kalász Kitti révén 2-0-s előnyre tett szert a félidő feléig. A Csepel hiába támadott a továbbiakban is, Farkas Mónika góljával csak az utolsó fél percben tudott szépíteni, így a Metis lett a 2016-os BLSZ Női Teremtorna győztese! A gólkirály az Astra csapatából került ki, a harmadik helyért vívott meccsen duplázó Kiss Orsolya tíz góllal lett a legjobb! A torna díjait az első négy helyezett csapatnak Lovász Tamás István, az MLSZ Budapesti Igazgatója, a gólkirálynak járó különdíjat pedig Kiss László a BLSZ szakmai igazgatója adta át. Végeredmény: 1. Metis 2. Csepel 3. Astra 4. Fortuna

További hírek

Általános
Defibrillátor- átadások Budapesten

2018-06-12 09:33:10

Defibrillátor- átadások Budapesten

Átadásra került a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt Defibrillátor pályázat egyik életmentő készüléke.

Általános
Téli átigazolási információk

2018-01-09 16:03:28

Téli átigazolási információk

Téli átigazolási időszak: január 15. – február 14. (éjfél)

Általános
Kialakult a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna középdöntője

2017-12-18 10:19:34

Kialakult a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna középdöntője

A korábban már továbbjutó Airnergyt FC-t, Erdért SE-t és Piramist, december 16-án a Pestszentimrei SK és a 43.sz. Építők SK, december 17-én pedig az 1908 SZAC KSE, a Testvériség SE és a MUN SE követte a BLSZ Téli Felnőtt Teremtorna Középdöntőjébe!

Általános
BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Torna - Nevezés

2017-12-07 13:15:28

BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Torna - Nevezés

Már lehet nevezni a BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Tornára.

Szponzorok