A Metis nyerte a II. Női Budapest Kupát

2017. május. 02., 18:03   |    

A Metis nyerte a II. Női Budapest Kupát

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság a 41. Budapest Kupa döntő előtt rendezte meg a II. Női Budapest Kupa döntőt, amit az Újpest FC és a Metis csapata játszott.

  A mérkőzés első félórája kiegyenlített játékot hozott, többnyire a mezőnyben zajlott a játék. Az esélyes Metis sok labdát adott el ebben az időszakban, és ez lehetőséget adott az Újpestnek, hogy a széleken támadásokat kezdeményezzen. A lila-fehérek próbálkozásai nem vezettek eredményre, és a mérkőzés irányítását átvevő Metis a 36. percben megszerezte a vezetést. Egy kapu elé belőtt labdát Hajdu Orsolya kiejtett, a játékszer Külüs Zsuzsanna elé pattant, aki közelről a kapu jobb oldalába lőtt. 1-0 A félidő végi gól meghatározta a mérkőzés további alakulásának lehetőségeit. A második játékrészben ahogy telt az idő, az Újpest egyre bátrabban, mindent egy lapra feltéve kezdte rohamozni ellenfele kapuját, ennek eredményét is láthattuk volna, de hol Fortuna nem állt mellettük, hol a Metis kapusa, Váradi Judit mentett nagyot. Mészáros László csapata hősiesen őrizte az eredményt, és néhány ellentámadással próbálta eldönteni a meccset. A 89. percben ez sikerült is, amikor Kalász Kittit kiugratták, és a Metis középpályása egy szép egyéni játék után 16 méterről megrúgta a második, mindent eldöntő gólt. 2-0 A Metis NFC lett a II. Női Budapest Kupa győztese!   Mészáros László (a Metis NFC edzője): - Játékosaim arca a mérkőzés előtt kicsit feszült volt. Ez a feszültség sajnos az egész mérkőzésen érezhető volt rajtuk, ezért a játékunk nem az eltervezett ek szerint működött. Ennek ellenére mindenki megtett mindent, hogy megszerezzük a trófeát, a rutin és a jobb helyzetkihasználás végül a mi javunkra fordította a meccset. Gratulálok az egész csapatnak, hogy a kupasorozatban veretlenül, kapott gól nélkül menetelt végig. Ellenfelünknek is gratulálok a sportszerű, de kemény játékért. Köszönjük az MLSZ Budapesti Igazgatóság minden egyes dolgozójának a rendezést és a kitűnő körítést! Tóth László (az Újpest FC edzője): - Először is örülünk, hogy részesei lehettünk ennek a kupadöntőnek. Lányaink megmutatták, hogy nem véletlenül jutottak el idáig. Az ilyen mérkőzések specialitása, hogy nem mindig az nyer, aki jobban teljesít. Így volt ez most is! Minden tekintetben jobbak voltunk ellenfelünknél, egyedül a góllövésben nem. Csak gratuláció illeti lányainkat. Ami külön öröm, hogy hét ifjúsági korú játékosom játszott a döntőben. A Metisnek gratulálok a győzelemhez, mely a rutinjuknak is volt köszönhető.  

További hírek

Általános
Defibrillátor- átadások Budapesten

2018-06-12 09:33:10

Defibrillátor- átadások Budapesten

Átadásra került a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt Defibrillátor pályázat egyik életmentő készüléke.

Általános
Téli átigazolási információk

2018-01-09 16:03:28

Téli átigazolási információk

Téli átigazolási időszak: január 15. – február 14. (éjfél)

Általános
Kialakult a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna középdöntője

2017-12-18 10:19:34

Kialakult a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna középdöntője

A korábban már továbbjutó Airnergyt FC-t, Erdért SE-t és Piramist, december 16-án a Pestszentimrei SK és a 43.sz. Építők SK, december 17-én pedig az 1908 SZAC KSE, a Testvériség SE és a MUN SE követte a BLSZ Téli Felnőtt Teremtorna Középdöntőjébe!

Általános
BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Torna - Nevezés

2017-12-07 13:15:28

BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Torna - Nevezés

Már lehet nevezni a BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Tornára.

Szponzorok