A Monor lett az I. Női Budapest Kupa győztese

2016. május. 02., 12:35   |    

A Monor lett az I. Női Budapest Kupa győztese

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság 2016-ban első alkalommal írta ki a Női Budapest Kupát. A sorozat döntőjébe egy Pest megyei csapat a Monor SE és a budapesti Metis NFC jutott be. A Monor a Budapest-bajnokság jelenlegi listavezetője, fővárosi szereplésének oka, hogy itt van jelenleg egyedül női nagypályás amatőr bajnokság. A Metis az előző évek sikercsapata, amelynek döntőbe jutása ellenfeléhez hasonlóan nem volt meglepetés.

A találkozó a 40. Budapest Kupa Döntő elnevezésű futballdélután első mérkőzése volt. A meccset a pest megyei csapat kezdte jobban, és az első negyedórában szinte végig a Metis térfelén pattogott a labda. Ennek eredményeként a korai gól sem maradt el, a 19. percben Gólik Fruzsina kapott remek labdát, és nevéhez méltóan ziccerben nem is hibázott. A Monor vezető találata után nem sokat változott a játék képe, a bajnokság listavezetője uralta a pályát, és a 39. percben egy Metis védelmi megingás után Gólik újabb góljával 2-0-ra növelte előnyét. A szünetben Mészáros László edző, három cserével próbálta frissíteni bajban lévő csapatát, számításai pedig hellyel-közzel be is jöttek. A Metisnek megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre, de a hálóba a nagyon erős utolsó 10 percük ellenére sem tudták bejuttatni a labdát, így 2-0-s győzelmével a Monor lett az I. Női Budapest Kupa győztese. Az ünnepélyes díjátadó a 40. Budapest Kupa döntő, a RAFC -Ikarus mérkőzés félidejében volt. A két csapatnak a kupákat, az  érmeket és az ajándéklabdákat Barczi Róbert az MLSZ versenyigazgatója, Lovász Tamás István az MLSZ budapesti igazgatója és Kiss László korábbi női szövetségi kapitány, a BLSZ szakmai igazgatója adta át. Edzői vélemények: Mészáros László (Metis NFC): - Álmosan, tompán kezdtük a meccset, de a második félidőben a cseréink segítségével bebizonyítottuk, ha mindenki a mérkőzés elejétől odafigyel, akkor ez akár lehetett volna 0-0 vagy 2-2- is. Mindazonáltal megérdemelten nyert a Monor, többet tettek a sikerért, főleg az első félidőben. Mi is nagyot küzdöttünk, de a föntiek sem voltak velünk, ennek ellenére becsülettel, tisztességgel helytálltunk. Én, mint a kupa kitalálója nagy örömmel vettem, hogy izgalmasnál izgalmasabb kupaelődöntők voltak, majd szerintem a két legjobb csapat jutott a döntőbe. A vereségünk ellenére élmény volt itt lenni Csepelen, mert az egész rendezvény remek hangulatú volt. Várjuk az új sorozatot, és akkor is szeretnénk a fináléba kerülni, és ott lehetőleg már győzni! Fehér Tamás (Monor SE): - Azt gondolom, hogy jobb csapat vagyunk, mint a Metis, egy középszerűnél alacsonyabb színvonalú játékkal sikerült megvernünk őket. Ha a helyzeteinket berúgjuk az első félidőben, és a második játékrészben a három ziccerünket, akkor úgy érzem, hogy jóval nagyobb győzelmet arathattunk volna. A meccs végén magunkra húztuk ellenfelünket, ekkor voltak problémáink, de a győzelmünk úgy érzem, hogy nem forgott veszélyben. Teljesen megérdemelten nyertünk, nagyon boldogok vagyunk. Ezért jöttünk, hogy vidékiként az első Budapest Kupát el tudjuk hódítani. Jó volt itt lenni, mert egy remek színvonalú rendezvény volt a döntő, bevonulással, kivonulással, Himnusszal, férfi kupadöntővel, női eredményhirdetéssel, a művészek és az írók meccsével. Egy nagyon színvonalas rendezvény volt, amire kilátogattak jó páran. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ennek a programnak a részesei lehettünk.

További hírek

Általános
Defibrillátor- átadások Budapesten

2018-06-12 09:33:10

Defibrillátor- átadások Budapesten

Átadásra került a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt Defibrillátor pályázat egyik életmentő készüléke.

Általános
Téli átigazolási információk

2018-01-09 16:03:28

Téli átigazolási információk

Téli átigazolási időszak: január 15. – február 14. (éjfél)

Általános
Kialakult a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna középdöntője

2017-12-18 10:19:34

Kialakult a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna középdöntője

A korábban már továbbjutó Airnergyt FC-t, Erdért SE-t és Piramist, december 16-án a Pestszentimrei SK és a 43.sz. Építők SK, december 17-én pedig az 1908 SZAC KSE, a Testvériség SE és a MUN SE követte a BLSZ Téli Felnőtt Teremtorna Középdöntőjébe!

Általános
BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Torna - Nevezés

2017-12-07 13:15:28

BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Torna - Nevezés

Már lehet nevezni a BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Tornára.

Szponzorok