Amatőr válogatottak tornája: női arany, férfi bronz

2015. június. 15., 11:28   |    

Amatőr válogatottak tornája: női arany, férfi bronz

Két napon keresztül a BLSZ szervezésében a Budafoki MTE sporttelepén zajlott a megyei amatőr válogatottak tornája öt férfi és öt női csapat részvételével.

A férfiaknál június 13-án, szombaton Budapest válogatottja Pest megye ellen lépett először pályára, és az összecsapás gólnélküli döntetlenre végződött. A következő ellenfél Győr-Moson-Sopron megye együttese volt, és Budapest Markovics Ádám, valamint Csabai Tamás góljaival nyert 2-1-re.
A torna második napján Fejér megye ellen bizonyult jobbnak Budapest, az eredmény 1-0 volt, és a gólt Bánk Levente szerezte. Az utolsó fordulóban az addig szintén veretlen Veszprém megye volt az ellenfél. Ha Budapest csapata nyer, akkor torna győztes. Veszprém szerzett vezetést, és hiába igyekezett a budapesti amatőr válogatott, még egy tizenegyest is hibázott, az eredmény már nem változott. Budapest így bronzérmes lett, az első helyen jobb gólkülönbséggel végző Pest megye, valamint Veszprém megye mögött. A negyedik Győr-Moson-Sopron megye, míg az ötödik Fejér megye lett.
 
A nők mezőnyében viszont Budapest válogatottja szerezte meg az aranyérmet. Az első mérkőzésen Véninger Tünde és Farkas Klaudia góljaival 2-0-ra győzött Komárom-Esztergom ellen a válogatott, majd Pest megye ellen Kalász Kitti találatával 1-0 lett az eredmény.
Vasárnap folytatódott a jó szereplés, fölényes győzelem következett Veszprém megye ellen (4-0). A sikerhez Farkas Klaudia mesterhármassal járult hozzá, a negyedik gól szerzője Külüs Zsuzsanna volt. A záró fordulóban Fejér megye ellen már a döntetlen is elegendő volt az első helyhez. Az eredmény 1-1 lett, és a budapesti csapat gólját Dreiszíger Dóra lőtte. A további sorrend: 2. Fejér, 3. Pest, 4. Komárom-Esztergom, 5. Veszprém.
Kiss László, a BLSZ szakmai igazgatója így értékelte a kétnapos tornát:
- A férfi válogatott, akiknél az edzői feladatot Bajzik József látta el, az előző évi országos győztes Pest megye ellen óvatosan játszott, majd nagy küzdelemben bizonyultunk jobbnak Győr ellen. Nagyon készültünk Fejér megye ellen, hiszen az őszi szereplés után volt mit „törleszteni”, és nyertünk. Kár, hogy a Veszprém elleni meccsen kimaradt a tizenegyes, mert a döntetlennel lett volna esély jobb helyezésre. A Pintér Patrik irányította női válogatott minden elismerést megérdemel.
Az ünnepélyes díjkiosztón négy területi igazgató, Lovász Tamás István (Budapest), Benkő Tamás (Pest), Horváth László (Győr-Moson-Sopron), és Schneider Béla (Fejér) adta át a kupákat.
- Az amatőr labdarúgás ünnepe volt ez az esemény, ahol a játéké volt a főszerep, és valóban látványos mérkőzésekre került sor. A szervező BLSZ nevében köszönöm, hogy a felkért megyék elfogadták a meghívásunkat és a bajnokság végeztével is eljöttek. Szeretnénk, ha a kezdeményezésünk a jövőben folytatódna. Annak külön örülök, hogy első alkalommal női megyei amatőr válogatottak részvételével is tornát rendezhettünk – köszönt el a megyék válogatottjaitól Lovász Tamás István, az MLSZ budapesti igazgatója.
Lázár L.

További hírek

Általános
Defibrillátor- átadások Budapesten

2018-06-12 09:33:10

Defibrillátor- átadások Budapesten

Átadásra került a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt Defibrillátor pályázat egyik életmentő készüléke.

Általános
Téli átigazolási információk

2018-01-09 16:03:28

Téli átigazolási információk

Téli átigazolási időszak: január 15. – február 14. (éjfél)

Általános
Kialakult a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna középdöntője

2017-12-18 10:19:34

Kialakult a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna középdöntője

A korábban már továbbjutó Airnergyt FC-t, Erdért SE-t és Piramist, december 16-án a Pestszentimrei SK és a 43.sz. Építők SK, december 17-én pedig az 1908 SZAC KSE, a Testvériség SE és a MUN SE követte a BLSZ Téli Felnőtt Teremtorna Középdöntőjébe!

Általános
BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Torna - Nevezés

2017-12-07 13:15:28

BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Torna - Nevezés

Már lehet nevezni a BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Tornára.

Szponzorok