Átigazolási tájékoztató - 2022 tél

2022. január. 12., 14:55   |    

Átigazolási tájékoztató - 2022 tél

A téli átigazolási időszak a felnőtt és valamennyi utánpótlás korosztályban – labdarúgás és futsal szakágban egyaránt - is egységesen 2022. január 15-től 2022. február 14. éjfélig tart.

Az Igazolások, Átigazolások benyújtása és a versenyengedély kérelem csak elektronikus úton az IFA rendszeren keresztül feltöltve tud megtörténni.

ÁTIGAZOLÁSHOZ szükséges dokumentumok:

a) Kitöltött, az átadó, átvevő csapat által cégszerűen aláírt, lepecsételt és a labdarúgó, valamint a törvényes képviselő által aláírt Átigazoló lap (4. sz. melléklet)

b) Személyazonosságot igazoló dokumentum(személyi igazolvány elő-, és hátlapja, vagy útlevél)

c) Felnőtt korosztályú labdarúgók esetében, amennyiben a játékosnak 2 éven belül volt hivatalos mérkőzésen pályára lépése, az alábbi dokumentumok feltöltése szükséges:

  • pénzügyi megállapodás (a működési költségtérítés összegéről az átadó egyesület lemondhat!)
  • működési költségtérítésre vonatkozó számla (amennyiben szükséges),
  • a pénzmozgás megtörténtét igazoló átutalási bizonylat (amennyiben szükséges)

d) Utánpótlás korosztályú labdarúgók esetében, amennyiben a játékosnak 2 éven belül volt hivatalos mérkőzésen való pályára lépése, az alábbi dokumentumok feltöltése szükséges:

  • pénzügyi megállapodás Grassroots oldalirányú átigazolásnál, valamint a lefelé történő átigazolások esetében
  • működési költségtérítésre vonatkozó számla,
  • a pénzmozgás megtörténtét igazoló átutalási bizonylat, amennyiben az átigazolás pénzügyi kötelezettséggel nem jár, úgy a „nullás”pénzügyi megállapodás feltöltése kötelező, melyet mindkét sportszervezet részéről cégszerű aláírással és pecséttel kell ellátni!

Felhívjuk az egyesületek figyelmét, hogy a beadott igazolás, átigazolás alapvető kritériumának a szabályszerűen kitöltött, érvényes dátummal ellátott, javítás nélküli igazoló, átigazoló lapot tekintjük!

Amennyiben igazolási, átigazolási kérelem benyújtásakor nem szabályszerűen kitöltött igazoló, átigazoló lap (hivatalos pecséttel, cégszerű aláírással, valamint a labdarúgó és törvényes képviselő aláírásával) kerül feltöltésre, a kérelem automatikusan elutasításra kerül!

AZ ÜGYINTÉZÉS MENETE:

  • A járványügyi helyzetre való tekintettel megkérjük minden egyesület képviselőjét, hogy az elektronikus ügyintézést részesítsék előnyben!
  • Személyes ügyintézés esetén, CSAK AZOK AZ EGYESÜLETEK VIHETIK EL AZ ELKÉSZÜLT DOKUMENTUMOKAT, AKIKNEK NINCS TARTOZÁSUK A BLSZ FELÉ!
  • Az időpontfoglalás minden esetben kötelező, melynek igényét telefonon vagy e-mail útján kérjük jelezni a BLSZ Átigazolási Osztálya felé!
  • Egy személy, egy héten maximum 2 időpontot foglalhat le!
  • Az időponttal nem rendelkezőket az igazolási-, és átigazolási osztály munkatársai nem kötelesek fogadni!
  • A helyszínen igazolási és átigazolási kérelmek módosítására, valamint új kérelmek beadására NINCS LEHETŐSÉG!
  • Az átvett dokumentumok ellenőrzéséért a sportszervezetek a felelősek
  • Az (át)igazoló lap érvényessége a keltezéstől számított 30 nap. A hiánypótlásra is ezen érvényességi időn belül van lehetőség. A határidő lejárta után a kérelem elutasításra kerül.
  • Az igazolási/átigazolási kérelmek feldolgozási ideje 3 munkanap.

A téli átigazolási időszakban a Felnőtt működési költségtérítésre vonatkozó szabályokat alkalmazni kell a NYIÁSZ A. táblázata szerint:

A téli átigazolási időszakban az Utánpótlás működési költségtérítésre vonatkozó szabályokat alkalmazni kell a NYIÁSZ B. és C. táblázatai szerint:

 


További hírek

Bajnokság
Véget ért a 2024-es BLSZ Iskolabajnokság

2024-05-17 17:57:56

Véget ért a 2024-es BLSZ Iskolabajnokság

Az immáron második alkalommal két korosztályban megszervezett BLSZ Iskolabajnokság a XXII. kerületi Hermann Ottó Általános Iskola és a XVIII. kerületiSzent Lőrinc Általános Iskola győzelmével ért véget.

Bajnokság
Gyermekszektor-program: Magyarország - Svájc Női EB-selejtező mérkőzés

2024-05-17 09:29:50

Gyermekszektor-program: Magyarország - Svájc Női EB-selejtező mérkőzés

A magyar női labdarúgó-válogatott Eb-selejtező mérkőzést játszik Svájc válogatottja ellen, 2024. június 4-én, kedden 17:30 kezdéssel, Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Bajnokság
Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

2024-05-09 09:07:56

Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezte meg a 48. Budapest Kupa döntőt, melyen a remek napot kifogó Unione FC 3-1-es győzelmet aratott a Csepel TC ellen!

Bajnokság
60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

2024-05-06 13:10:59

60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

A csapatok 2024. május 12-ig tudnak nevezni. A tornára a korosztályos bajnoki versenyrendszerben szereplő egyesületek akár összeállva közös baráti társaságként is indulhatnak.

Szponzorok