Átigazolási tájékoztató - 2024 tél

2024. január. 10., 11:56   |    

Átigazolási tájékoztató - 2024 tél

TÁJÉKOZTATÓ:

A téli átigazolási időszakban a Működési Költségtérítés alkalmazását a NYIÁSZ tartalmazza, a felnőtt labdarúgókra az „A” táblázat, az utánpótlás korú labdarúgókra a „B” és „C” táblázat rendelkezései vonatkoznak!

A 2024-es téli átigazolási időszakban a 2004-es születésű játékosokra már a felnőtt működési költségtérítés rendelkezéseit kell alkalmazni, amelyről a NYIÁSZ-ban meghatározott „A” táblázat rendelkezik!

 

IGAZOLÁSHOZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK: (csak 5. életévet betöltött magyar állampolgár)

a) Személyazonosságot igazoló dokumentum (személyi igazolvány elő-, és hátlapja vagy útlevél vagy kártyaformátumú vezetői engedély)

b) 1 hónapnál nem régebbi, SZÍNES igazolványkép

c) NYIÁSZ 2. sz. melléklete

d) NYIÁSZ 3.sz. melléklete (aláírt, lepecsételt igazoló lap)

e) Anyakönyvi kivonat

 

ÁTIGAZOLÁSHOZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK:

a) Személyazonosságot igazoló dokumentum (személyi igazolvány elő-, és hátlapja vagy útlevél vagy kártyaformátumú vezetői engedély)

b) NYIÁSZ 4. sz. melléklete (kitöltött, aláírt és cégszerűen lebélyegzett átigazoló lap)

c) Felnőtt korosztályú labdarúgók esetében, amennyiben a játékosnak 2 éven belül volt hivatalos mérkőzésen való pályára lépése:

- pénzügyi megállapodás, amennyiben van működési költségtérítés VAGY lemondó nyilatkozat, amennyiben az „A” táblázatban szereplő összegről az átadó sportszervezet lemond!működési költségtérítésre vonatkozó számla, amennyiben van működési költségtérítés a pénzmozgás megtörténtének igazolása, amennyiben van működési költségtérítés (átutalási bizonylat)

 d) Utánpótlás korosztályú labdarúgók esetében, amennyiben a játékosnak 2 éven belül volt hivatalos mérkőzésen való pályára lépése: 

- pénzügyi megállapodás Grassroots oldalirányú átigazolásnál, valamint a lefelé történő átigazolások esetében

- működési költségtérítésre vonatkozó számla, amennyiben van működési költségtérítés

- a pénzmozgás megtörténtének igazolása, amennyiben van működési költségtérítés (átutalási bizonylat)

 

IGAZOLÁSI, -ÁTIGAZOLÁSI KÉRELMEK KEZELÉSE:

a) Felhívjuk az egyesületek figyelmét, hogy a beadott igazolás, átigazolás alapvető kritériumának a szabályszerűen kitöltött, érvényes dátummal ellátott, javítás nélküli igazoló, átigazoló lapot tekintjük!

b) Amennyiben igazolási, átigazolási kérelem benyújtásakor nem szabályszerűen kitöltött igazoló, átigazoló lap (hivatalos pecséttel, cégszerű aláírással, valamint a labdarúgó és törvényes képviselő aláírásával) kerül feltöltésre, a kérelem automatikusan elutasításra kerül!

c) Az MLSZ Budapesti Igazgatóság hivatalában igazolási és átigazolási kérelmek módosítására, valamint új kérelmek beadására NINCS LEHETŐSÉG!

d) Az (át)igazoló lap érvényessége a keltezéstől számított 30 nap. A hiánypótlásra is ezen érvényességi időn belül van lehetőség. A határidő lejárta után a kérelem elutasításra kerül.

e) Kérjük Önöket, hogy a hiánypótlási felszólításokról ne telefonon érdeklődjenek! A hiányosság oka megtekinthető az alábbiak szerint:

Sportszervezetek -> Ügyintézés/adminisztráció -> Játékos ügyintézés -> Igazolás/átigazolás -> adott kérelem -> Megtekint -> Igazoló szerv tölti ki opció kiválasztása

 

ELJÁRÁSREND:

Az eljárásrendben foglaltak betartása mindenki számára kötelező! Kérjük a sportszervezeteket, hogy a gyors és hatékony ügyintézés érdekében előzetesen foglaljanak időpontot!

  • Időpont foglalási szándékukat az MLSZ Budapesti Igazgatóság Igazolási-, Átigazolási Osztályának munkatársai felé jelezhetik munkanapokon 09:00-17:00 óra között, telefon és e-mailben;
  • Egy egyesület, egy héten, maximum két alkalommal foglalhat időpontot, melyeket online naptárban rögzítünk. (A naptár olvasható nézete ITT található meg)
  • Az időpontok 15 perces időközönként kerülnek kialakításra.
  • Egyszerre maximum 3 sportszervezet képviselője tartózkodhat az irodában;
  • Késés esetén 10 perc várakozási idő után, a foglalt időpontot nem tudjuk fenntartani;
  • Személyes ügyintézés esetén csak az elkészült (jóváhagyott/kinyomtatott) dokumentumok átvételére van lehetőség!
  • A beadott kérelmek feldolgozása beérkezési sorrendben történik, melyek elbírálási ideje: 3 munkanap. Az elkészült dokumentumok átvételére a 4. munkanaptól van lehetőség. (Ez alól kivételt képeznek az NB-s sportszervezetek, akik az ügyintézésben prioritást élveznek.);
  • A kérelmek helyszínen történő beadására és módosítására az igazgatóság területén nincs lehetőség!
  • Sportorvosi kartonok igénylését megelőzően arra kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzék a játékosok fényképének érvényességi idejét;
  • Tömeges sportorvosi kartonok igénylése esetén – 10 db felett – elektronikus formában kitöltött lista előzetes elküldése KÖTELEZŐ!
  • Fényképcserére csak és kizárólag az IFA rendszerén keresztül van lehetőség. E-mailben érkező kérelmeket nem áll módunkban feldolgozni!

 

Az Igazolási-, Átigazolási Osztály ügyfélfogadási ideje:

Hétfő:                 09:30 – 17:00

Kedd-Csütörtök:  09:00 – 17:00

Péntek:               09:00 – 13:00

 

Az Igazolási-, Átigazolási Osztály munkatársai:

Bánik Dániel

Telefonszám: +36-30-7742-819

E-mail: banik.daniel@mlsz.hu

Csókási Kinga

Telefonszám: +36-30-7742-567

E-mail: csokasi.kinga@mlsz.hu

Kövér Zsuzsanna

Telefonszám: +36-30-116-9455

E-mail: kover.zsuzsanna@mlsz.hu

 

További információk megtalálhatók az alábbi linken (2024. január 01-én hatályba lépő NYIÁSZ szabályzat): ITT!


További hírek

Bajnokság
Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024-04-26 12:42:41

Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024. április 25-én már megszokott módon Székesfehérváron rendezték meg a 2023/2024. évi McDonald’s Fair Play Cup egyik regionális döntőjét, amelyen Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna vármegye bajnokai ellen léphetett pályára fővárosi fiú és lány csapatunk.

Bajnokság
Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

2024-04-26 08:26:02

Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem dőlt el az Amatőr Kupa sorsa, tizenegyesekkel pedig az Unione harcolta ki a diadalt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett döntőben. A kupa történetében másodszor avattak budapesti győztest, 2002-ben a Bp. Erőmű SE a Nagyvarsány ellenében szintén tizenegyesekkel hódította el a címet.

Bajnokság
Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

2024-04-25 09:51:04

Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

Medák Sándort 2024. május 9-én 11:15-től a Rákospalotai temetőben kísérik utolsó útjára.

Bajnokság
Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

2024-04-17 12:52:00

Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

Szépen szerepelt a MOL Magyar Kupában az Unione FC, három fordulón túljutva bekerült a legjobb 32-be. A sikeres menetelést ott az NB I-es Kisvárda állította meg, de így is jogot szerzett arra, hogy az Amatőr Kupa döntőjének résztvevője legyen, mint az egyik legtovább jutó amatőr csapat. A döntőre az Új Hidegkúti Nándor stadionban kerül sor április 25-én. Az esemény kapcsán Szabó Andrással az Unione FC edzőjével beszélgettünk.

Szponzorok