Az Airnergy FC nyerte a BLSZ Férfi Felnőtt Teremtornát!

2019. január. 06., 19:08   |    

Az Airnergy FC nyerte a BLSZ Férfi Felnőtt Teremtornát!

A BLSZ III-as Airnergy FC lett a BLSZ Férfi Felnőtt teremtorna győztese 2019-ben. Az MLSZ Budapesti Igazgatóság szervezésében 24 csapat részvételével megrendezésre kerülő esemény a végletekig izgalmas volt! A január 6-i döntő napra 8 csapat került be, az Airnergy FC mellett a Csep Gól FC, a 43.sz. Építők SK, a Testvériség SE, a Kelen SC, az MLTC, a Nimród SE és a Törökbálinti FC.

Eredmények

Negyeddöntők:
Airnergy FC - Csep-Gól FC 10:4
43.sz.Építők SK - Testvériség SE 7-5
Kelen SC - MLTC 9-1
Nimród SE - Törökbálinti FC 6-1

elődöntők:

Airnergy FC – 43.sz.Építők 6-6 büntetők után: 8-7
Kelen SC – Nimród  6-3

3. helyért:
43.sz.Építők – Nimród I 7-7 büntetők után: 11:10

döntő:
Airnergy FC – Kelen SC 3:0

A negyeddöntők közül a 43.sz.Építők Testvériség mérkőzés volt a legizgalmasabb és legszínvonalasabb. A hajtós meccsen a Testvériség későn kezdte a gólgyártást, így bele kellett nyugodnia a 7-5-ös vereségbe! Az Építők egyébként 7-1-re is vezetett már!
A többi párharc valamivel kisebb csatát hozott, az Airnergy, a Kelen és a Nimród is magabiztosan jutott a négy közé!
Az elődöntők aztán mindenki számára nagy élményt nyújtottak. Az Építők az Airnergy ellen eltékozolta a 6-3-as előnyét. A 6-6-os rendes játékidős eredmény után büntetők jöttek, amelyet a kevesebbet hibázó, teremben nagyon jó BLSZ III-as csapat nyert meg!
A Kelen és a Nimród mérkőzésen barátként köszönthették egymást a játékosok, rengeteg ismerős találkozott. A pályán viszont óriási volt ennek ellenére a küzdelem, 6-3-al végül a Kelen jutott a döntőbe.
A bronzmérkőzés ismét az ezen a napon megszokott Építők-forgatókönyvet hozta. Az utolsó perc előtt a kék-fehérek még 7-5-re vezettek, de a Nimród fergeteges hajrával, emberelőnyben kiegyenlített. Jöhettek a büntetők, melyeket a játékosok ezúttal nagyon jól rúgták. Végül az orosz rulettet 4-3-ra a 43-as nyerte, így ő lett a harmadik!

A döntőben nagyon jól védő kapusának, Tugyi Dávidnak is köszönhetően az Airnergy 0-0-s első 20 perc után 3-0-ra nyert az ezúttal csak helyzetekig jutó, de a tornán egyébként remekül játszó Kelen ellen!


A gólkirály Vécsi Gábor lett 15 góllal, ezzel megvédte címét! A legjobb kapus a döntőben (is) parádézó Tugyi Dávid (Airnergy) lett!
A torna díjait és az első négy helyezett csapatok játékosainak járó ajándékokat Czakó Tibor konferálásában dr. Borbély Zoltán, az MLSZ Budapesti Igazgatóság Társadalmi Elnökségének alelnöke, valamint Antal Péter, a BLSZ Grassroots koordinátora adta át.

A tornáról részletes beszámolható a Pestifoci.hu-n, amely a január 5-i középdöntőt és a január 6-i döntőt online tudósította.

fotó: Ifj. Thaly Zoltán


További hírek

Bajnokság
Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

2024-04-17 12:52:00

Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

Szépen szerepelt a MOL Magyar Kupában az Unione FC, három fordulón túljutva bekerült a legjobb 32-be. A sikeres menetelést ott az NB I-es Kisvárda állította meg, de így is jogot szerzett arra, hogy az Amatőr Kupa döntőjének résztvevője legyen, mint az egyik legtovább jutó amatőr csapat. A döntőre az Új Hidegkúti Nándor stadionban kerül sor április 25-én. Az esemény kapcsán Szabó Andrással az Unione FC edzőjével beszélgettünk.

Bajnokság
Gyász: Elhunyt Medák Sándor

2024-04-16 09:53:31

Gyász: Elhunyt Medák Sándor

Mély fájdalommal tudatjuk a budapesti amatőr labdarúgó közösséget, hogy életének 79. életévében elhunyt Medák Sándor az MLSZ Budapesti Igazgatóság Fegyelmi Bizottságának alelnöke.

Bajnokság
Címvédés a McDonald’s Fair Play Cup budapesti döntőjén

2024-04-15 13:48:58

Címvédés a McDonald’s Fair Play Cup budapesti döntőjén

2024. április 11-én napsütéses időben került megrendezésre a McDonald’s Fair Play Cup budapesti döntője, ahol a 125 nevezőből a legjobb 29 fiú és 6 lánycsapata léphetett pályára a Szántóföld utcai sporttelepen.

Bajnokság
Gyermekszektor-program: Amatőr Kupa-döntő és Simple Női kupa-döntő

2024-04-10 10:38:07

Gyermekszektor-program: Amatőr Kupa-döntő és Simple Női kupa-döntő

2024. április 25-én Amatőr Kupa-döntő (16:00) és Simple Női Kupa-döntő (20:00) az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kerül megrendezésre.

Szponzorok