Az Airnergy megvédte címét a BLSZ Téli Teremtornán!

2020. január. 13., 11:36   |    

Az Airnergy megvédte címét a BLSZ Téli Teremtornán!

Huszonnégy csapat részvételével került sor az MLSZ Budapesti Igazgatóság által szervezett BLSZ Felnőtt Téli Teremtornára. A csoportmérkőzések, majd a középdöntők után 8 csapat küzdött meg az utolsó napon, 2020. január 12-én. Az egyenes kieséses szakaszba a II. Kerület, a Pestszentimre, az 1908 SZAC, a Testvériség, az Airnergy FC, a MUN SE, a 43.sz. Építők és a Budatétény csapata jutott be. A rendkívül izgalmas mérkőzések után az előző évben is első helyezést elérő Airnergy lett a terembajnok.

 

Negyeddöntők:


 II. Kerület UFC - Pestszentimrei SK 5-6

Folyamatosan egymás nyomában voltak a csapatok. A fordulatos mérkőzésen, 5 perccel a vége előtt még 5-5 volt az állás, de akkor jött Molnár István és berúgta a Pestszentimre elődöntőt érő találatát.

 

1908 SZAC - Testvériség 4-2
Az első félidő végéig nem született gól, mindkét csapat jól védekezett. A játékrész végén azonban megtört a jég. Kollár Zsolt büntetőből vezetést szerzett a Testvériségnek, de Kozselka Ádám azonnal kiegyenlített. A fordulás után sorban maradtak ki a helyzetek, mígnem Kemerle Dániel lőtt egy remek gólt. A SZAC- vezetés sem tartott sokáig, Kollár ismét büntetőt rúghatott, és ismét ki is használta a lehetőséget. A hajrá a pestszentlőrincieké volt, Horváth Dávid egy bombalövéssel megszerezte a vezetést csapatának, majd Nagy Dominik bevitte a végső csapást is.

 

Airnergy FC - MUN SE 6-2

Bár a MUN sokáig jól tartotta magát, az Airnergy a második félidőben ellenállhatatlan volt, és magabiztos győzelmet aratott.

 

43.sz. Építők SK - Budatétény SE 9-0

A tornán bravúrral, és remek játékkal az egyeneskieséses szakaszba jutó Budatétény a két osztállyal magasabban szereplő és teremben mindig jó Építőkkel nem tudott mit kezdeni.

 

Elődöntők:


 Pestszentimre - 1908 SZAC 1-5

A kerületi rangadó igazi parázsmeccs volt. Gyorsan kétgólos előnyhöz jutott a SZAC, Papp János öngólt vétett, majd Buzás Gergő lőtt a kapu bal oldalába. A félidő közepén szépíteni tudott a Pestszentimre, így nyílttá vált a döntőbe jutásért zajló találkozó.
A második félidő 3. percében aztán Kemerle parádés gólt szerzett, majd a bombaformában lévő játékos újabb találatával gyorsan háromra nőtt a lőrinci csapat előnye. A Pestszentimre nem tudott feljebb zárkózni, sőt a végén még Gombkötő Árpád is betalált.

 

 Airnergy FC – 43.sz. Építők 4:3

Döntőnek beillő párharcot láthattunk! Az 5. percben Dévényi Dániel vette be az Építők kapuját, majd két perc múlva Takács Márton szerzett nagy gólt, ezzel korán 2-0 lett az állás. Gerhardt Ádám szépített 5 perccel a térfélcsere előtt, de Dévényi Dániel estében szerzett góljával 3-1-es állással fordultak a csapatok. A második játékrészben Kocsis Balázs szépített büntetőből, de ismét gyorsan jött a válasz, Berkes Máté lőtt a kapuba. A torna későbbi gólkirályának, Gerhardt Ádámnak találatával 7 perccel a vége előtt 4-3-ra módosult az eredmény.
Az Építők nagy erőket mozgatott az egyenlítésért, de Gerhardt Ádám fejese a végén centikkel mellé ment, majd 10 másodperccel a hármas sípszó előtt Tugyi védett nagyot, így maradt a 4-3. Döntőbe jutott az Airnergy FC.

 

Bronzmérkőzés:


Pestszentimre – 43.sz.Építők 6-6 Büntetőkkel: 0:2


Szabó Márton gurításával 5 perc után vezetett az Építők a bronzmeccsen, majd Szabados Krisztián lábáról pattant a kapuba a labda, ezzel lett 0-2.
Gyorsan jött a szépítés Papp Zsolt révén. A 15 percben aztán Kocsis Balázs balról emelt a kapuba, így negyedóra játék után 1-3 volt az állás. Azért, hogy ne legyenek kétségeink a további izgalmak felől, Balázs Gergő beadása után Dobronyi Gergely fejelt a kapuba 3 perccel a fordulás előtt (2-3).
A 19. percben azonban Kocsis Balázs újabb gólt szerzett, ezzel lett 2-4.
A szünet után újabb gyors gólváltást követően 3-5-re alakult az eredmény. Papp Zsolt majd Gerhardt Ádám lőtt a kapuba. A 34. percben tudott közelebb férkőzni a Pestszentimre, Molnár István szépített 6 perccel a vége előtt. 4-5
Az igazi drámát az utolsó két perc hozta el. Papp Zsolt a 39. percben kiegyenlített, de az Építők azonnal visszavette az előnyt Gerhardt révén, majd az utolsó percben Dobronyi Gergely révén mégis döntetlen, 6-6 lett a vége. Jöhettek a büntetők, amely során a Pestszentimre nem tudott gólt rúgni, az Építők viszont kétszer betalált, és bronzérmes lett.


Döntő:

1908 SZAC – Airnergy FC 3:6

A fináléban 10 perc játék után 0:0 volt az állás. Az első negyedóra viszont elhozta a SZAC pillanatait. Kemerle Dániel szerzett gólt a 14. percben, majd Kozselka Ádám fejelt az üres kapuba egy kipattanót. 2-0-val fordultak a csapatok.
A szünet után gyorsan odalett a SZAC előny, Berkes Máté és Nagy Gábor szerzett gólt két perc alatt. A 27. percben pedig már fordított az Airnergy! Dévényi Dániel lőtte be jobbról a labdát, Varga Gergő pedig közelről a hálóba. Bő 10 perccel a vége előtt Takács Márton is a kapuba lőtt, eldőlni látszott a meccs, és Varga Gergő és Takács Márton újabb találataival el is dőlt. A SZAC-nak Kemerle Dániel találatával a végén már csak a szépítésre futotta.
2019 után 2020-ban is az Airnergy lett a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna győztese.


A gólkirály 21 góllal Gerhardt Ádám (Építők) lett, a legjobb kapusnak Tugyi Ádámot (Airnergy) választották.

 

 

A díjátadó ünnepségen a kupákat és a különdíjakat Antal Péter a BLSZ Grassroots koordinátora, Czakó Tibor a torna főszervezője és Lovász Tamás István az MLSZ Budapesti Igazgatója adta át.

 

A tornagyőzelmet Gabura Gyula, az Airnergy vezetőedzője így értékelte: „Évek óta a felkészülési programunk része a BLSZ Teremtorna, amely szerintem az egyik legrangosabb téli torna Budapesten. Évről-évre egyre jobb csapatokkal találkozunk. Az elmúlt két esztendőben annyi rutint szereztünk, hogy most 2-0-ról felállva is meg tudtuk nyerni a döntőt szimpatikus ellenfelünkkel szemben. Gratulálok a csapatomnak, a SZAC-nak és a szervezőknek is a remek tornához.”

 

Fotó: Ifj. Thaly Zoltán

 


További hírek

Bajnokság
Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

2024-05-09 09:07:56

Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezte meg a 48. Budapest Kupa döntőt, melyen a remek napot kifogó Unione FC 3-1-es győzelmet aratott a Csepel TC ellen!

Bajnokság
60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

2024-05-06 13:10:59

60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

A csapatok 2024. május 12-ig tudnak nevezni. A tornára a korosztályos bajnoki versenyrendszerben szereplő egyesületek akár összeállva közös baráti társaságként is indulhatnak.

Bajnokság
Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

2024-05-06 09:58:10

Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, a Csepel TC - Unione FC találkozót. A belépés díjtalan, de minden kapunál ellenőrzötten zajlik.

Bajnokság
Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

2024-05-03 10:42:04

Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, amelyen az elmúlt két év két legsikeresebb BLSZ-csapata mérkőzik meg egymással, a Csepel TC és az Unione FC.

Szponzorok