Az Építők tizenegyesekkel jutott a Budapest Kupa döntőjébe

2022. április. 08., 10:34   |    

Az Építők tizenegyesekkel jutott a Budapest Kupa döntőjébe

A Budapest Kupa második elődöntőjét csütörtök este 19:00 órától rendezték meg a III. Kerületi TVE Sporttelepén, ahol a 43. SZ. Építők látta vendégül az előzetesen végső győzelemre is esélyesnek vélt REAC csapatát.

A találkozó első félidejére érezhetően rányomta a bélyeget a tét, nem igazán tudtak helyzeteket kialakítani a csapatok. A fehér mezes rákospalotaiak kezdtek aktívabban, többet birtokolták a labdát, de az első valamirevaló lehetőségre 15 percet kellett várni. Ekkor viszont mindkét fél veszélyeztetni tudott, előbb Kaszala Patrik 20 méteres lövése csorgott a kapu mellé, majd a hazaiak csapatkapitánya, Örkényi Bence zúdított fölé egy 25 méteres szabadrúgást.

Ezeken kívül sok említésre méltó esemény nem történt, inkább a mezőnyben birkóztak egymással a csapatok. És bár a játék javarészt a kék mezes Építők térfelén zajlott, mégis az volt az ember érzése, hogy inkább az Ő szájízük szerint alakul a mérkőzés. Hevesi Tamásék jól felkészültek a REAC-ból, stabil védekezésből kontrákra építettek, de hiányzott elölről egy kis lendület, így a második félidőre Kovács Marcell beállításával indultak neki.

És micsoda csere volt ez! A 46. percben, rögtön a középkezdés után, Koós Bálint ugratta ki Kovács Marcellt, aki harcosságának köszönhetően magánál tartotta a játékszert és laposan középre centerezett. A beadásra Rozsáli Artúr érkezett teljesen üresen és 8 méterről a kapuba bombázott! 1-0

A gól jót tett a meccsnek és nyíltabbá is tette azt. A 49. perben újabb nagy Építők lehetőség alakult ki. Fordított felállásban támadtak a kékek, Kovács hozta játékba Koóst a baloldalon, aki rövid labdavezetés után, 10 méterről jobb külsővel lőtt kapura, de néhány centivel célt tévesztett!

Ez után a REAC percei következtek! Az 57. minutumban Hegyi Péter végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos bal sarkától, de tekerése a kapufa mellett az oldalhálóba csapódott.

A 60. percben Gergely Viktor ért borzalmasan labdához a saját tizenhatosán belül, kiugratva ezzel Kaszala Patrikot, de szerencséjére a csatár hasonlóan rossz megoldást választott és 5 méterről nem találta el a kaput sem!

A 62. percben aztán megérkezett a várva várt egyenlítő gól! Szépen fejlődött fel baloldalon a vendég akció, Hegyi Péter remek labdát kanyarintott középre, ahol Micheller Tamás Antal mindenkit megelőzve robbant rá a beadásra és előre vetődve a hálóba fejelt! 1-1

A 67. percben ismét megrezdült a háló, Micheller Tamás Antal zavarta el a pókokat a bal felső sarokból, de balszerencséjére lesen volt, így jogosan vált érvénytelenné az egyébként szép találat!

A 75. percben a mérkőzés legszebb jeleneteit követően tapsolhattak a szép számban kilátogató szurkolók! Gyönyörű REAC támadást követően Pfister, Kaszala és Hegyi játszott össze, az akció végén pedig a vendégek legjobbja Hegyi Péter lőtt kapura 18 méterről, de Németh Attila hatalmasat vetődve szögletre ütötte a labdát!

A hajrában még egy vendég lehetőséget jegyezhettünk fel, Horváth Kálmán lőhetett távolról, de a hazai kapus ismét védeni tudott, így maradt a döntetlen és következhettek a büntetőrúgások!


Az idegek harcát az Építők bírta jobban, akik egyszer sem hibáztak az 5 lövés során, ráadásként pedig Németh Attila kivédett egy 11-est, így Ők készülhetnek az április 27-i döntőre a Testvériség ellen!

 

A lefújást követően Emecz Viktor (középen) a 43.sz. Építők edzője nyilatkozott nekünk:

 Végtelenül büszke vagyok a csapatomra. A tavaszi szezon eddigi legerősebb ellenfelét győztük le. Végig koncentráltan játszottunk, ha kellett védekeztünk, ha kellett kontráztunk. Szép eredményt értünk el. Eggyel közelebb kerültünk az álmunkhoz, szeretnénk történelmet írni és megnyerni a Budapest Kupát.


További hírek

Bajnokság
Véget ért a 2024-es BLSZ Iskolabajnokság

2024-05-17 17:57:56

Véget ért a 2024-es BLSZ Iskolabajnokság

Az immáron második alkalommal két korosztályban megszervezett BLSZ Iskolabajnokság a XXII. kerületi Hermann Ottó Általános Iskola és a XVIII. kerületiSzent Lőrinc Általános Iskola győzelmével ért véget.

Bajnokság
Gyermekszektor-program: Magyarország - Svájc Női EB-selejtező mérkőzés

2024-05-17 09:29:50

Gyermekszektor-program: Magyarország - Svájc Női EB-selejtező mérkőzés

A magyar női labdarúgó-válogatott Eb-selejtező mérkőzést játszik Svájc válogatottja ellen, 2024. június 4-én, kedden 17:30 kezdéssel, Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Bajnokság
Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

2024-05-09 09:07:56

Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezte meg a 48. Budapest Kupa döntőt, melyen a remek napot kifogó Unione FC 3-1-es győzelmet aratott a Csepel TC ellen!

Bajnokság
60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

2024-05-06 13:10:59

60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

A csapatok 2024. május 12-ig tudnak nevezni. A tornára a korosztályos bajnoki versenyrendszerben szereplő egyesületek akár összeállva közös baráti társaságként is indulhatnak.

Szponzorok