Az Unione FC és a Csepel UFC is sikerrel vette a MOL Magyar Kupa 2. fordulóját

2023. augusztus. 28., 14:38   |    

Az Unione FC és a Csepel UFC is sikerrel vette a MOL Magyar Kupa 2. fordulóját

Az Unione FC NB III-as, míg a Csepel UFC megye I. osztályú csapat ellen aratott sikert a MOL Magyar Kupa 2. fordulójának hétvégi mérkőzésein, a Csepel TC CSG-nek nem sikerült a Szentlőrinc elleni bravúr. A nyolc budapesti érdekeltségű párharcból hat csapat bejutott a következő körbe, ahol már csatlakoznak az NB I-es és NB II-es együttesek is.

A BLSZ I. tavalyi bajnoka, az Unione FC eggyel magasabb osztályú ellenfelét fogadhatta hazai pályán. A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, akik már a 12. percben megszerezték a vezetést. Azonban Szabó András játékosai még az első félidőben megfordították a mérkőzés állását, majd a második félidő elején büntetőhöz jutottak, amelyet sikeresen értékesítettek beállítva ezzel a 3-1-es végeredményt.

Szabó András, az Unione FC vezetőedzője:
Egy osztállyal magasabban szereplő csapat ellen játszottunk. Úgy érzem, hogy a játék alapján megérdemelten jutottunk tovább. Büszke vagyok a játékosaimra, hogy végig tudták vinni ezt a dolgot és kíváncsian várjuk a mai sorsolást, hogy kit fogunk kapni. Ahogy a srácok mondataiból kivettem, azt szeretnék, hogy NB I-es csapatot kapjunk.

A Csepel UFC papíron egyenrangú ellenfelet kapott, a Somogy megyei I. osztályú bajnokság tavalyi ezüstérmesét, a Nagybajomi AC-t. A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, akik az első félidő közepén szerezték meg a vezetést. Azonban a második félidő ritmusát kicsit lassan sikerült felvenni, mivel a vendég együttes már az első percben kiegyenlített. Azonban amennyire rosszul kezdődött a csepelieknek a félidő eleje, olyan jól folytatódott. Röpke 15 perc alatt háromszor is kapituláltak a vendégek. A 88. percben pedig Bereczki Koppány Ákos második találatával beállította az 5-1-es végeredményt.

Märtz János, a Csepel UFC szakosztályvezetője:
A nagy meleg és a műfű rányomta a bélyegét a mérkőzés színvonalára. Az első félidei játékban nagy különbség alakult ki a javunkra és ezt egy szerencsés góllal sikerült is érvényre juttatni.
A második félidő első percében azonnal egy szöglet után egyenlített az ellenfél. Aztán az 50. perctől óriási fölénybe kerültünk, amely gólokban is megmutatkozott. Ha kedvezően alakul a sorsolás, akkor talán még egy fordulót tudunk menni.

A 2. fordulóban nem sikerült viszont a bravúr a harmadik BLSZ-es csapatnak a Csepel TC-CSG-nek, amely az NB II-ből tavaly kiesett Szentlőrinc ellen hiába vezetett a félidőben, a mérkőzés legvégén fordított a magasabb osztályú együttes.

 

MOL Magyar Kupa 2. forduló budapesti érdekeltségű eredmények:

UNIONE FC – ÉRDI VSE 3-1
SZARVASI FC 1905 – ESMTK 1-5
SZOLNOKI MÁV FC – KELEN SC 1-4
CSEPEL TC CS.G. – SZENTLŐRINC 1-2
BONYHÁD-MAJOS – PÉNZÜGYŐR SE 2-0
CSEPEL UFC - NAGYBAJOMI AC 5-1
OMTK-ULE 1913 – III. KER. TVE 0-1
MEZŐMEGYER SE – BKV ELŐRE 1-3

A MOL Magyar Kupa 2. fordulójának valamennyi eredménye:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/0/27257/2.html


További hírek

Bajnokság
Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024-04-26 12:42:41

Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024. április 25-én már megszokott módon Székesfehérváron rendezték meg a 2023/2024. évi McDonald’s Fair Play Cup egyik regionális döntőjét, amelyen Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna vármegye bajnokai ellen léphetett pályára fővárosi fiú és lány csapatunk.

Bajnokság
Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

2024-04-26 08:26:02

Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem dőlt el az Amatőr Kupa sorsa, tizenegyesekkel pedig az Unione harcolta ki a diadalt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett döntőben. A kupa történetében másodszor avattak budapesti győztest, 2002-ben a Bp. Erőmű SE a Nagyvarsány ellenében szintén tizenegyesekkel hódította el a címet.

Bajnokság
Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

2024-04-25 09:51:04

Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

Medák Sándort 2024. május 9-én 11:15-től a Rákospalotai temetőben kísérik utolsó útjára.

Bajnokság
Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

2024-04-17 12:52:00

Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

Szépen szerepelt a MOL Magyar Kupában az Unione FC, három fordulón túljutva bekerült a legjobb 32-be. A sikeres menetelést ott az NB I-es Kisvárda állította meg, de így is jogot szerzett arra, hogy az Amatőr Kupa döntőjének résztvevője legyen, mint az egyik legtovább jutó amatőr csapat. A döntőre az Új Hidegkúti Nándor stadionban kerül sor április 25-én. Az esemény kapcsán Szabó Andrással az Unione FC edzőjével beszélgettünk.

Szponzorok