Az Unione FC lett a Budapest I. osztály bajnoka

2023. május. 14., 10:02   |    

Az Unione FC lett a Budapest I. osztály bajnoka

A BLSZ I. 28. fordulójában az Unione FC hazai pályán 2-1-es győzelmet aratott a friss kupagyőztes Csepel-Csep-Gól ellen és ezzel két fordulóval a vége előtt megnyerte a bajnokságot!

2023. május 13-án rangadóra került sor a III. Kerületi TVE műfüves pályáján, ahol a bajnokságot vezető Unione FC a harmadik helyen álló Csepel-Csep-Gólt fogadta. A hazaiak több szempontból is kedvező helyzetből várták a találkozót. Szabó András csapatának céljaik eléréséhez (a bajnoki elsőséghez) egy pont is elég lett volna ezen a találkozón, emellett az is őket segítette, hogy a Csepel egy szerdai 120 perces kupadöntővel a lábakban érkezett.
A kezdésnél meg is látszódott, hogy melyik a testben és lélekben frissebb csapat. Az Unione már az első percben veszélyeztetett, Kulcsár Tamás remek passza után Vass Szilárd 12 méterről leadott lövését ütötte ki Szűcs Krisztián.

A 3. percben már a bajnokság egyik legjobb kapusa sem tudott segíteni, egy remek jobb oldali beadást követően Keresztesi Botond 10 méterről kapásból lőtt a kapuba.

Négy perc múlva a Csepel tizenegyeshez jutott, Németh Zoltánt rúgták meg a tizenhatoson belül. A büntetőt azonban nem sikerült értékesíteni, mert Gauzer Levente a kapu fölé lőtt.

A 16. percben egy sajnálatos sérülés történt, Sztrunga Zsolt (Unione) valószínűleg térdszalag szakadást szenvedett.
A kezdeti izgalmak után többnyire a mezőnyben folyt a játék az Unione előnye birtokában nyugodtan játszhatott, a vendégeknél meg kevés volt a kreativitás a nagy helyzetek kialakításához.
A második játékrészt úgy kezdte a hazai csapat, ahogy az elsőt. Czvitkovics Péter egy nagyon látványos gól lőtt 14 méterről jobbról leadott lövése a rövid kapufáról ment a hálóba. Kegyetlen befejezés volt.
Ezután a Csepel kezdett jobban játszani. A 60. percben Bende János közeli lövését védte bravúrral Tavasi András. A 79. percben pedig már gólig is eljutottak a vendégek, Németh Zoltán volt fejjel eredményes. A hajrában ment a Csep-Gól az eredményért, de az Unione profi csapatmunkával megőrizte a három pontot és ezzel megnyerte a bajnokságot.
Előkerültek az előre elkészített bajnokcsapatos pólók, és egy feliratos tábla, jött a fieszta.

Az Unione FC története során másodszor nyerte meg a Budapest I. osztályt, legutóbb 2006-ban lett a legjobb. A vezetőedző már akkor is Szabó András volt, ahogy természetesen az alapító Scheer Sándor is játszott már akkor, ahogy most is a keret tagja volt.
Érdekesség még, hogy a számos magyar sikerrel rendelkező Szekeres Tamás 50 évesen a Budapest I. osztályban is csúcsra ért, ő 2008 óta tagja az együttesnek, és ezen a mérkőzésen is kezdőként kapott szerepet.

 

A bajnokcsapat kerete:
Nagy Tibor, Szekeres Tamás, Máthé Gábor, Czvitkovics Péter, Kaszai Gábor, Keresztesi Botond, Szabó Tibor, Lettrich Dániel, Radovits Ádám, Bán Benedek, Vass Szilárd Gábor, Gazdik Dániel, Paár Endre Ferenc, Tavasi András, Aribi Hassan Khalifa, Melczer Vilmos, Sztrunga Zsolt, Téglás Béla, Horváth Bence Zoltán, Kulcsár Tamás, Koplányi Gábor, Scheer Sándor, Murányi Kristóf, Visegrádi Bence, Grúz Tamás, Kayali Viktor Rida Vezetőedző: Szabó András. Technikai vezető: Scheer Zoltán


További hírek

Bajnokság
Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

2024-05-09 09:07:56

Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezte meg a 48. Budapest Kupa döntőt, melyen a remek napot kifogó Unione FC 3-1-es győzelmet aratott a Csepel TC ellen!

Bajnokság
60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

2024-05-06 13:10:59

60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

A csapatok 2024. május 12-ig tudnak nevezni. A tornára a korosztályos bajnoki versenyrendszerben szereplő egyesületek akár összeállva közös baráti társaságként is indulhatnak.

Bajnokság
Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

2024-05-06 09:58:10

Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, a Csepel TC - Unione FC találkozót. A belépés díjtalan, de minden kapunál ellenőrzötten zajlik.

Bajnokság
Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

2024-05-03 10:42:04

Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, amelyen az elmúlt két év két legsikeresebb BLSZ-csapata mérkőzik meg egymással, a Csepel TC és az Unione FC.

Szponzorok