Budapest 2. lett az amatőr válogatottak tornáján

2022. január. 17., 12:32   |    

Budapest 2. lett az amatőr válogatottak tornáján

Két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel Budapest a 2. helyen zárt az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága által 2022. január 15-én és 16-án megrendezett Megyei Labdarúgó Válogatottak Dél-Közép Dunántúli Regionális Tornáján, ahol Budapest ellenfele Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye és Fejér megye volt.

Budapest végig meggyőző teljesítményt nyújtott a tornán. Az első meccsét Somogy megyével játszotta, amely ellen többször eldönthette volna a mérkőzést, de végül maradt a 0-0. A látottak alapján inkább otthagyott válogatottunk két pontot, mint nyert egyet.
Tolna megye következett, amely egy gyors góllal a 9. percben megszerezte a vezetést, nagyon gyorsan érkezett a válasz is, Balogh Péter közelről passzolta be csapatunk felszabadító erejű találatát. A második játékrész elején Fehértói Gergő pompás passza után Faragó Milán kicselezte a kapust, majd az üres kapuba gurított, ezzel már Budapestnél volt az előny. Futószalagon érkeztek a fővárosi lehetőségek, amelyekből egyet sikerült még kihasználni, Ambrózi Álmos Manó tökéletes kiszolgálása után Faragónak sikerült a duplázás. 3-1 lett a végeredmény!

A második nap nehezebbnek ígérkezett, mert az eredmények alapján lehetett sejteni, hogy Baranya képviseli az egyik legnagyobb játékerőt a csoportban. A mérkőzésen mindkét csapat a végső sikerért szállt harcba, Baranyának ehhez a döntetlen is elegendő lett volna, Budapestnek viszont csak a győzelem volt megfelelő. A fővárosi csapat kezdett jobban, de az elején az eddigieknek megfelelően, ismét kihagyott pár kihagyhatatlant a csapat. Később bár Baranya is feljebb jött játékban, a vezetést mégis meg tudtuk szerezni. Balogh Péter 18 méterről a bal felső sarokba tekert egy szabadrúgást. A második játékrészben folytatódott a kiegyenlített futball, ellenfelünk nem tudta érvényesíteni az akaratát, de négy perccel a vége előtt egy szöglet utáni kavarodást követően mégis meg tudta szerezni az egyenlítést, többen szabálytalanságot láttak Zubány kapus ellen, de maradt az 1-1. Két percig, amelyet követően ellenfelünk megszerezte a győztes gólt, is, így 100 százalékos teljesítménnyel megnyerte a tornát.
Csapatunknak volt még egy meccse, Fejér megye ellen, amelyen a 2. hely volt a tét. A házigazda válogatott már a 2. percben megszerezte a vezetést, amelyet Balogh Péter remek labdája után a félpályáról induló Plajner Ákos a kapus kicselezése után az üres kapuba gurítva egyenlített ki.
A második félidő elején Fejér megye ismét visszavette az előnyt. Az utolsó 20 perc előtt ellenfelünk kihasználta minden cseréjét, de szerencsétlenségükre nem sokkal később egy labdarúgójuk vállsérülést szenvedett, így 10-en maradtak. Az emberelőnyt 10 perccel a vége előtt ki is használta Budapest, a tornán remekül futballozó Fehértói passza után Plajner Ákos lőtt gólt közelről. Egy perc múlva Plajner meglőtte maga és csapata harmadik gólját is, így Budapest 3-2-re nyert.

A torna végeredménye:
1. Baranya megye 12 pont
2. Budapest 7 pont
3. Somogy megye 4 pont
4. Fejér megye 3 pont
5. Tolna megye 3 pont


A Budapest válogatott kerete: Ambrózi Álmos Manó, Buzás Gergő, Faragó Milán, Fehértói Gergő, Gazdik Dániel, Haraszkó Sándor, Koplányi Gábor, Kovács Bálint, Lóska Csaba, Marczinka Tamás, Molnár Krisztián, Paár Endre, Plajner Ákos, Tavasi András, Téglás Béla, Zubány Miklós, Balogh Péter, Rézinger Botond
Csapatvezető: Bajzik József Vezetőedző: Szabó András Masszőr: Kerényi Máté

 

A torna után a két góllal és egy gólpasszal záró Balogh Péter így értékelt:

Mindig megtiszteltetés, ha behívnak a Budapest válogatottba, és természetesen mindig nagy örömmel veszek részt az edzéseken és meccseken. A mostani közösség is szenzációs volt, már ezért is megéri részt venni. Új játékosok is voltak. Mindenki beletette a maximumot a csapatért, szinte lehet azt mondani, hogy összeszoktunk ezalatt a kis idő alatt. Az előjelek jók voltak, hiszen jó képességű és jó szellemiségű társaság gyűlt össze.
Bíztam a tornagyőzelemben, és ez nagyon kevésen múlt. Több meccslabdánk is volt ahhoz, hogy megnyerjük a Baranya elleni meccset. Sajnos nem sikerült, de úgy gondolom, hogy minden találkozón domináltunk és tudtuk élvezni a játékot. Foghíjas lett a keret a torna kezdetére, de sikerült kompenzálnunk ezt azzal, hogy többen is a teljesítő képességük maximumát nyújtották. Örülök neki, hogy én is hozzá tudtam tenni a csapat jó eredményéhez, abszolút felszabadultan játszottam. Sikerült egy gátat felszabadítani a csapatban az első gólommal, ami elindított minket. Kár, hogy nem sikerült megnyerni a tornát, de úgy gondolom nincs miért szégyenkeznünk. Még egyszer szeretném megköszönni azoknak az embereknek, akik megszervezték és lehetővé tették, hogy részt vehettünk a MAVONT tornán, nagy élmény volt!


További hírek

Bajnokság
Véget ért a 2024-es BLSZ Iskolabajnokság

2024-05-17 17:57:56

Véget ért a 2024-es BLSZ Iskolabajnokság

Az immáron második alkalommal két korosztályban megszervezett BLSZ Iskolabajnokság a XXII. kerületi Hermann Ottó Általános Iskola és a XVIII. kerületiSzent Lőrinc Általános Iskola győzelmével ért véget.

Bajnokság
Gyermekszektor-program: Magyarország - Svájc Női EB-selejtező mérkőzés

2024-05-17 09:29:50

Gyermekszektor-program: Magyarország - Svájc Női EB-selejtező mérkőzés

A magyar női labdarúgó-válogatott Eb-selejtező mérkőzést játszik Svájc válogatottja ellen, 2024. június 4-én, kedden 17:30 kezdéssel, Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Bajnokság
Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

2024-05-09 09:07:56

Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezte meg a 48. Budapest Kupa döntőt, melyen a remek napot kifogó Unione FC 3-1-es győzelmet aratott a Csepel TC ellen!

Bajnokság
60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

2024-05-06 13:10:59

60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

A csapatok 2024. május 12-ig tudnak nevezni. A tornára a korosztályos bajnoki versenyrendszerben szereplő egyesületek akár összeállva közös baráti társaságként is indulhatnak.

Szponzorok