Budapesti futsal-sikerek: U11-ben az UTE, U15-ben a Pénzügyőr az ország négy legjobb csapata közé jutott!

2017. május. 17., 13:04   |    

Budapesti futsal-sikerek: U11-ben az UTE, U15-ben a Pénzügyőr az ország négy legjobb csapata közé jutott!

Egészen bravúrosan szerepelnek a Budapestről továbbjutott futsalcsapataink. Az U11-es korosztályban az Újpest, az U15-ben pedig a Pénzügyőr jutott be a legjobb négy közé a korosztályonként közel 300 induló közül! Budapest így a Magyar Labdarúgó Szövetség szervezésében 2017 május 27-én és május 28-án Üllőn megrendezésre kerülő négyes döntőkben két csapattal is képviselteti magát.

Az UTE fináléba vezető útjáról Blaumann János vezetőedző beszélt: „Csapatunk 2016. 12. 10-én kezdte meg a küzdelmeket az U11-es futsal bajnokságban. A BLSZ által rendezett alapszakasz megnyerését követően került sor a budapesti döntőre majd a középdöntő selejtezőire. Miután ezeken is magabiztosan győzött a csapat, 2017. 05. 13-án következett az országos középdöntő a futsal egyik fellegvárában, Győrben a Magvassy Sportcsarnokban. A fiúk itt is nagyszerűen teljesítettek és ellentmondást nem tűrően nyerték meg az elődöntő nyugati csoportját, így szerezve jogot az országos nagydöntőben történő fellépésre. A teljes sorozatban 19 mérkőzést játszottunk, 17 alkalommal győztünk, 1 alkalommal döntetlenre végeztünk és csupán 1 alkalommal szenvedtünk vereséget még az alapszakaszban. Előzetesen érdekes kalandnak ígérkezett a futsal bajnokságban történő részvétel, amire - bár a téli szezonban voltak teremedzéseink futsal labdával és a futsal szabályok szerint - nem készültünk külön, de a sorozatot végig maximálisan komolyan vettük. A futsal sok olyan képességet fejleszt, ami a képzésünkben fontos szerepet játszik, hiszen gyors a játék, muszáj kezdeményezően fellépni, sok az 1-1 elleni játékhelyzet és a speciális labda miatt sok lapos passzal, kombinatívan kell játszani. A kihívásnak megfeleltünk, jól és eredményesen játszottunk az egész sorozatban és nagy izgalommal várjuk az országos döntőt.” penzugyor-futsalu15 Az U15-ös korosztályban négy közé jutó Pénzügyőr SE részéről a korábbi 94 szeres futsal válogatott Kénoszt Ferenc vezetőedzőt kérdeztük: „Nagyon örülök a csapatom teljesítményének és sikerességének. A nagypályás labdarúgás és a futsal remekül egészíti ki egymást, mi mindkét helyen együtt vagyunk. Ezáltal tudunk jobb teljesítményt nyújtani. A futsal bajnokság során nagyon jó csapatok ellen is sikerült játszani, ezáltal mi is jobban tudtunk fejlődni. Bár az utolsó meccsünkön kikaptunk a Győr ellen, így is a négyes döntőbe jutottunk. Ebből a vereségből is tanultunk, és ki tudjuk javítani a hibáinkat. Le a kalappal a fiúk előtt. Látszik a már 3 éve tartó közös munka eredménye. Örülök, és köszönöm a Pénzügyőr SE-nek, hogy megadta azt a lehetőséget, amivel most idáig tudtunk jutni.”

További hírek

Általános
Defibrillátor- átadások Budapesten

2018-06-12 09:33:10

Defibrillátor- átadások Budapesten

Átadásra került a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt Defibrillátor pályázat egyik életmentő készüléke.

Általános
Téli átigazolási információk

2018-01-09 16:03:28

Téli átigazolási információk

Téli átigazolási időszak: január 15. – február 14. (éjfél)

Általános
Kialakult a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna középdöntője

2017-12-18 10:19:34

Kialakult a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna középdöntője

A korábban már továbbjutó Airnergyt FC-t, Erdért SE-t és Piramist, december 16-án a Pestszentimrei SK és a 43.sz. Építők SK, december 17-én pedig az 1908 SZAC KSE, a Testvériség SE és a MUN SE követte a BLSZ Téli Felnőtt Teremtorna Középdöntőjébe!

Általános
BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Torna - Nevezés

2017-12-07 13:15:28

BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Torna - Nevezés

Már lehet nevezni a BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Tornára.

Szponzorok