Budapesti sikerek országos utánpótlás futsalban!

2018. május. 29., 15:29   |    

Budapesti sikerek országos utánpótlás futsalban!

Nagy sikert ért el két budapesti egyesület az országos utánpótlás futsal bajnokságban. A Mészöly Focisuli az U11-es korosztályban 370 csapat közül lett első, a Városgazda Utánpótlás Akadémia az U15-ös korosztályban 325 résztvevő közül nyert ezüstérmet!

A Mészöly Focisuli május 27-én a négyes döntő elődöntőjében 11-1-re verte a Siófoki Bányászt, a döntőben pedig 4-1-re nyert a Veszprém ellen!

"Örömmel konstatáltuk, hogy elsősorban nagy pályára berendezkedett keretünk rögtön az első évünkben, amikor elindultunk a futsal bajnokságban rögtön versenyképes volt, és ilyen szép sikert ért el. Nagy kirándulás volt számunkra ez a futsalban, és gratulálok a szép meneteléshez a játékosainknak. Nem feledkezhetünk meg a többi korosztályban elindult csapatainkról sem, akik szintén remekül szerepeltek – mondta Újvári Gábor a Mészöly Focisuli szakmai alelnöke."

 

A szintén május 27-i  U15-ös négyes döntőben a Városgazda először 1-0-ra legyőzte az Illés Alapítványt, majd a döntőben sok helyzetet kidolgozva, de kihagyva 1-0-ra veszített a Győri ETO futsalosai ellen.

„A legjobb négybe jutottunk, ahol az ország három legnagyobb utánpótlás-nevelő bázisával nézhetett farkasszemet a mindössze 3 éves Akadémiánk – kezdte Szabó László a Városgaza UP Akadémia szakosztályvezetője. - Szakemberek és laikusok is egyetértettek abban, hogy fiaink igazi futsalt játszanak és nagy jövő áll előttünk a sportágban. Edzőink kapásból nem tudnák megmondani, hogy hányszor ment oda gratulálni egy-egy kolléga azzal, hogy a legjobb csapat vagyunk, akikkel eddig együtt játszhattak. Ez után kérdezzük meg miért az ezüst? Leginkább azért, mert valakinek azt is meg kell kapnia. Játék alapján a csapat aranyat érdemelt volna. A helyzetek? Látta minden rajongó a BL döntőt. Nos! Vannak, hogy kimaradnak, vannak, hogy bemennek. Srácaink szétforgácsolták a kapufát a lövéseikkel, de valamiért a kapu lett a mumusunk a Final Four napján. 1 góllal kerültünk a döntőbe és 1 góllal kaptunk ki ott. Megvertük az Illés Akadémiát, majd kikaptunk az ETO-tól. Büszkék lehetünk fiainkra. Büszkék lehetünk szakmai stábunkra. Gratulálunk Gyerekek!"


További hírek

Bajnokság
Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

2024-04-17 12:52:00

Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

Szépen szerepelt a MOL Magyar Kupában az Unione FC, három fordulón túljutva bekerült a legjobb 32-be. A sikeres menetelést ott az NB I-es Kisvárda állította meg, de így is jogot szerzett arra, hogy az Amatőr Kupa döntőjének résztvevője legyen, mint az egyik legtovább jutó amatőr csapat. A döntőre az Új Hidegkúti Nándor stadionban kerül sor április 25-én. Az esemény kapcsán Szabó Andrással az Unione FC edzőjével beszélgettünk.

Bajnokság
Gyász: Elhunyt Medák Sándor

2024-04-16 09:53:31

Gyász: Elhunyt Medák Sándor

Mély fájdalommal tudatjuk a budapesti amatőr labdarúgó közösséget, hogy életének 79. életévében elhunyt Medák Sándor az MLSZ Budapesti Igazgatóság Fegyelmi Bizottságának alelnöke.

Bajnokság
Címvédés a McDonald’s Fair Play Cup budapesti döntőjén

2024-04-15 13:48:58

Címvédés a McDonald’s Fair Play Cup budapesti döntőjén

2024. április 11-én napsütéses időben került megrendezésre a McDonald’s Fair Play Cup budapesti döntője, ahol a 125 nevezőből a legjobb 29 fiú és 6 lánycsapata léphetett pályára a Szántóföld utcai sporttelepen.

Bajnokság
Gyermekszektor-program: Amatőr Kupa-döntő és Simple Női kupa-döntő

2024-04-10 10:38:07

Gyermekszektor-program: Amatőr Kupa-döntő és Simple Női kupa-döntő

2024. április 25-én Amatőr Kupa-döntő (16:00) és Simple Női Kupa-döntő (20:00) az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kerül megrendezésre.

Szponzorok