Budatétény, Budaörs és Nimród siker az idei Öregfiúk, Old Boys és Veterán teremtornán

2024. február. 12., 14:43   |    

Budatétény, Budaörs és Nimród siker az idei Öregfiúk, Old Boys és Veterán teremtornán

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság 2024. február 11-én rendezte meg az Öregfiúk, Old Boys és Veterán teremtornák korosztályos döntőit Budafokon a Fonyódi Antal Sportcsarnokban.

VETERÁN TEREMTORNA

A tervezetthez képest plusz egy csoporttal bővülve zajlott az 54 év felettiek tornája, a csoportok első helyezettje és a legjobb második került a legjobb négy közé. A két korábbi bajnokon - a Budatétényen és a Skorpión - kívül a veterán torna final fourba végül az újonc Kelen SC és Gödöllői SK csapata jutott be. A tornát a címvédő Budatétény magabiztosan nyerte.

Elődöntők:

Budatétény SE – Gödöllői SK 4-2

Kelen SC – 1. FC Skorpió 4-2

Bronzmérkőzés:

Gödöllői SK – 1. FC Skorpió 4-9

Döntő:

Budatétény SE – Kelen SC 5-1

A torna gólkirálya 10 góllal Kádár Lajos a Kelen SC játékosa lett. 

Balázs Géza, a Budatétény SE Veterán csapatvezetője:

Természetesen örömmel veszünk részt minden korosztályos megmérettetésen, megtiszteltetés, hogy mi is lehetőséget kapnunk a bajnokságon kívüli időszakban. A Ferencváros kivételével a Veterán I. osztály kiemelt csapatai jutottak a legjobb 4 közé, nem véletlen tehát, hogy ennyire szorosra és színvonalasra sikerültek a döntő mérkőzések. Külön gratulálunk a Kelen SC teljesítményéhez. Ezen a szinten bármelyik csapat tud meglepetést okozni, senki sem bízhatja el magát. Bizonyos helyzetekben mi magunkat is képesek vagyunk megverni, ha lankadt a figyelmünk egyből még kiélezettebbé vált az adott állás. Mindent egybevetve megnyugvást jelentett számunkra, hogy balhé és sérülésmentesen zajlott a torna. Köszönjük még egyszer a nagyszerű szervezést.

A helyezésekért járó díjakat Lovász Tamás István, az MLSZ Budapesti Igazgatója, valamint Czakó Tibor, az Öregfiúk, Oldboys, Veterán Versenybizottság elnöke adták át.

A tornán a 2021-ben elhunyt Lazsányi László emlékére a családja által felajánlott különdíjat feleségétől, unokájától és vejétől vehette át legjobb játékosként a szintén 10 gólt szerző Voina Gábor. Ezen kívül Tiringer László külön díjazásban részesítette a Gödöllői SK csapatának.

 

OLD BOYS TEREMTORNA

Az Old Boys teremtorna 12 csapattal indult, itt is a csoportok első helyezettje és a legjobb csoport második került a legjobb négy közé.

A döntőben a Budaörs 4-2-es győzelmet aratott a Budafok ellen.

Elődöntők:

Budafoki LC – II. Kerület UFC 4-3 (2-1)

Budaörsi SC – MFC Favorit SE 3-0

Bronzmérkőzés: II. Kerület UFC – MFC Favorit SE 2-3

Döntő: Budafoki LC – Budaörsi SC 2-4

A torna gólkirálya 11 találattal a Budaörsi SC csapatából Varga Attila lett.

Varga Zoltán, a Budaörs Old Boys csapat játékosa és ügyintézője:

Örömünkre szolgál, hogy egy ilyen magas színvonalú korosztályos tornát zsinórban 2. alkalommal sikerült megnyernünk. Tavalyi évhez hasonlóan idén is nagyon jól éreztük magunkat. Jövőre is igyekszünk hasonló eredménnyel végezni. Külön büszkeséggel tölt el, hogy a torna gólkirálya Varga Attila is a mi csapatunkból került ki.

A díjátadók dr. Borbély Zoltán az MLSZ budapesti társadalmi alelnöke és Czakó Tibor, az Öregfiúk, Oldboys, Veterán Versenybizottság elnöke voltak.

 ÖREGFIÚK TEREMTORNA

A tavalyi évvel ellentétben idén az öregfiúk tornára neveztek a legtöbben. A 16 csapat négy csoportelsője küzdhetett a bajnoki címért. Mindkét elődöntő büntetőpárbajjal végződött, a Pénzügyőr SE és a Monor SE, valamint a Nimród SE és a BAK csapata sem bírtak egymással a rendes játékidőben. A két első osztályú csapat közül a pest megyeiek, valamint a tavalyi ezüstérmes, Nimród jutott a fináléba. A bronzmérkőzésen a címvédő magabiztos játékkal tudta felülmúlni a bátran futballozó BAK csapatát, a döntőben pedig pontosabb helyzetkihasználás eredményeképp a Nimród SE bizonyult jobbnak.

Elődöntők:

Pénzügyőr SE – Monor SE 6-7 (3-4)

Nimród SE – BAK 5-4 (3-2)

Bronzmérkőzés: Pénzügyőr SE – BAK 5-2

Döntő: Monor SE – Nimród SE 2-4

A torna gólkirálya a Monor SE játékosa Fehér Tamás lett 7 találattal.

 

Némedi Tamás a Nimród SE öregfiúk csapatának képviselője:

Már nagyon vártuk a tornát, hiszen a tavalyi második helyet mindenképp meg szerettük volna dönteni. Csapategységünknek, valamint pár új fiatal játékos igazolásának köszönhetően sikerült is. Kiváló felkészülési lehetőség volt a nagypályás rajt előtt, ahol természetesen célunk, hogy bent maradjunk a II. osztályba. Köszönjük a szervezést, jövőre mindenképp nevezünk.

A díjátadók dr. Borbély Zoltán az MLSZ budapesti társadalmi alelnöke, Czakó Tibor az Öregfiúk, Oldboys, Veterán Versenybizottság elnöke voltak.


További hírek

Bajnokság
Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024-04-26 12:42:41

Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024. április 25-én már megszokott módon Székesfehérváron rendezték meg a 2023/2024. évi McDonald’s Fair Play Cup egyik regionális döntőjét, amelyen Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna vármegye bajnokai ellen léphetett pályára fővárosi fiú és lány csapatunk.

Bajnokság
Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

2024-04-26 08:26:02

Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem dőlt el az Amatőr Kupa sorsa, tizenegyesekkel pedig az Unione harcolta ki a diadalt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett döntőben. A kupa történetében másodszor avattak budapesti győztest, 2002-ben a Bp. Erőmű SE a Nagyvarsány ellenében szintén tizenegyesekkel hódította el a címet.

Bajnokság
Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

2024-04-25 09:51:04

Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

Medák Sándort 2024. május 9-én 11:15-től a Rákospalotai temetőben kísérik utolsó útjára.

Bajnokság
Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

2024-04-17 12:52:00

Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

Szépen szerepelt a MOL Magyar Kupában az Unione FC, három fordulón túljutva bekerült a legjobb 32-be. A sikeres menetelést ott az NB I-es Kisvárda állította meg, de így is jogot szerzett arra, hogy az Amatőr Kupa döntőjének résztvevője legyen, mint az egyik legtovább jutó amatőr csapat. A döntőre az Új Hidegkúti Nándor stadionban kerül sor április 25-én. Az esemény kapcsán Szabó Andrással az Unione FC edzőjével beszélgettünk.

Szponzorok