Címvédés a McDonald’s Fair Play Cup budapesti döntőjén

2024. április. 15., 13:48   |    

Címvédés a McDonald’s Fair Play Cup budapesti döntőjén

2024. április 11-én napsütéses időben került megrendezésre a McDonald’s Fair Play Cup budapesti döntője, ahol a 125 nevezőből a legjobb 29 fiú és 6 lánycsapata léphetett pályára a Szántóföld utcai sporttelepen.

A döntőbe került 29 fiú csapatot a szervezők öt négyes és három hármas csoportba osztották, ahonnan az első helyezettek jutottak tovább. A négyes döntők győztesei kerültek az elődöntőkbe, melyek során kialakult a döntő, valamint a bronzmérkőzés párosítása.

A finálét két a csoportkörökben veretlen és a legjobb 8 közül is magabiztosan továbbjutó csapat a tavalyi budapesti és országos bajnok Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium és a tavaszi bronzérmes Trefort Team játszotta. A rendkívül kiélezett mérkőzést a rendes játékidőben 2-1 arányban megnyerve végül címvédőként a II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium emelhette magasba az első helyért járó kupát.

A dobogó 3. fokára a Szent II. János Pál Iskola léphetett fel, miután 3-0-ás eredménnyel tudott felülkerekedni a Berze Barca csapatán. A lányok két három csapatos csoportban vívtak meg a bajnoki címért. Szoros találkozók után a finálé büntetőpárbaját a Veres Pálné Gimnázium ellen megnyerve a Pekszi csapatának sikerült felállnia a dobogó legfelső fokára. A bronzmérkőzésen is hétméteresek döntöttek, ahol a Szent Imre értékesített több büntetőt a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziummal szemben.

A tornán Fair Play díjak is átadásra kerültek. A legsportszerűbb csapatnak járó elismerést és az ezért járó kupát, valamint egy garnitúra felszerelést a Jedlik SC csapata nyerte.  A fiúknál a Szent Imre „B” és az Aranyás(zók) csapata is különdíjban részesült. A fiúk közül Laczkó Balázs (Jagbp) Hanczár Szilárd Péter (Szent Imre „A”), Tóth Kornél (Szoboszlai FC) és Takács Ferenc Szilveszter (Kovács Pál Baptista Gimnázium), valamint a lányoknál Werner Kinga Roswitha (Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium) gyűjtötték a legtöbb zöld lapot.

Hanczár Szilárd Péter (Szent Imre „A”)

 

A különdíjakat Kiss László volt válogatott labdarúgó és Antal Péter volt NB1-es labdarúgó adta át.

Bár Budapesten véget ért a 2023-2024. évi McDonald’s Fair Play Cup, a két bajnokcsapat részt vehet az április 25-i székesfehérvári regionális döntőn, ahonnan két fiú és két lány csapat jut be az országos fináléba.


További hírek

Bajnokság
Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024-07-09 12:35:16

Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024. július 4-7. között került megrendezésre a hagyományos 4 Főváros Tornája, melynek 2024-ben Budapest adott otthont. A házigazda mellet, Zágráb, Pozsony és Ljubljana régiós válogatottjai mérhették össze tudásukat hat sportágban, köztük labdarúgásban is.

Bajnokság
Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

2024-07-05 12:19:49

Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila edző, magyar labdarúgó- és általános sportjátékelméleti szakíró.

Bajnokság
MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

2024-07-05 10:06:34

MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

Az MLSZ Edzőképzési Intézete MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet a 2024-es szezon őszi félévében.

Bajnokság
IFA jogosultságok beállítása 2024-2025

2024-07-01 08:50:21

IFA jogosultságok beállítása 2024-2025

Tájékoztatjuk a sportszervezetek IFA rendszerben dolgozó munkatársait, hogy az új bajnoki évad (2024-2025) kezdetével a sportszervezeti ügyintézők jogosultságai megszűnnek, azokat ismét be kell állítani.

Szponzorok