Csepel TC - Unione FC döntő lesz a Budapest Kupában

2024. április. 04., 08:21   |    

Csepel TC - Unione FC döntő lesz a Budapest Kupában

2024. április 2-án és 3-án került sor a 48. Budapest Kupa kiírás elődöntőire, amelyet követően a tavalyi bajnok Unione, és az előző kupagyőztes Csepel jutott be a május 8-i kupadöntőbe.

Elődöntők:

A Budapest Kupa első elődöntőjén a BLSZ III-as meglepetéscsapat, Inter04 fogadta az előző évi Budapest bajnok Unione-t. A vendégek esélyeshez máltóan korán kétgólos vezetést szereztek, Hassan Aribi és Cvitkovics Péter lőtt a kapuba. A 64. pecben az Inter04 kupamenetelésében nagy szerepet játszó Gorgoslich Lukas 2-1-el még visszahozta csapatát a meccsbe, de ezután jött az Unione henger, és végül 8-1-es eredménnyel jutott a döntőbe Szabó András csapata.

A Csepel TC – 1908 SZAC elődöntő előzetesen rangadónak ígérkezett, hiszen a Budapest I. osztályban a meccs napján ez a két csapat állt az első két helyen. A bajnokságot vezető Csepel azonban ezúttal nem kegyelmezett. A hetek óta bombaformában játszó Dunai András már az első félidőben mesterhármast ért el, amire a SZAC egyébként szintén remek gólvágója, Biró Ákos tudott csak válaszolni.

A fordulás után hiába tettek meg mindent a vendégek, nem sikerült feljebb zárkózniuk, és a hajrában a nem rég sérülésből visszatérő Zsivoczky-Pandel Péter a Svábhegy elleni mesterhármasa után tizenegyesből a kupaelődöntőben is betalált. 4-1-el jutott döntőbe a csepeli csapat.

Május 8-án tehát Csepel TC – Unione FC döntőre kerül sor a Budafoki MTE Stadionban.


További hírek

Bajnokság
Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024-04-26 12:42:41

Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024. április 25-én már megszokott módon Székesfehérváron rendezték meg a 2023/2024. évi McDonald’s Fair Play Cup egyik regionális döntőjét, amelyen Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna vármegye bajnokai ellen léphetett pályára fővárosi fiú és lány csapatunk.

Bajnokság
Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

2024-04-26 08:26:02

Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem dőlt el az Amatőr Kupa sorsa, tizenegyesekkel pedig az Unione harcolta ki a diadalt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett döntőben. A kupa történetében másodszor avattak budapesti győztest, 2002-ben a Bp. Erőmű SE a Nagyvarsány ellenében szintén tizenegyesekkel hódította el a címet.

Bajnokság
Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

2024-04-25 09:51:04

Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

Medák Sándort 2024. május 9-én 11:15-től a Rákospalotai temetőben kísérik utolsó útjára.

Bajnokság
Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

2024-04-17 12:52:00

Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

Szépen szerepelt a MOL Magyar Kupában az Unione FC, három fordulón túljutva bekerült a legjobb 32-be. A sikeres menetelést ott az NB I-es Kisvárda állította meg, de így is jogot szerzett arra, hogy az Amatőr Kupa döntőjének résztvevője legyen, mint az egyik legtovább jutó amatőr csapat. A döntőre az Új Hidegkúti Nándor stadionban kerül sor április 25-én. Az esemény kapcsán Szabó Andrással az Unione FC edzőjével beszélgettünk.

Szponzorok