Évadnyitót tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatósága

2019. augusztus. 15., 08:17   |    

Évadnyitót tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatósága

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság 2019. augusztus 13-án évadnyitó értekezletet tartott

Az értekezlet az MLSZ küldöttválasztással kezdődött, amelyen az egyesületek képviselői Gundel Takács Gábort, az MLSZ Budapesti Igazgatóság társadalmi elnökét, és Bodoki Józsefet, a BLSZ versenybizottsági elnökét választották meg, hogy a tagszervezeteket képviselje a 2019/20-as évad során az MLSZ küldöttgyűlésein.

Ezután a 2018/2019-es felnőtt gólkirályi címek ünnepélyes átadására került sor, majd Wolf László tartott beszédet. Az MLSZ Budapesti Igazgatóság társadalmi alelnöke beszélt az elnökség elképzeléseiről, valamint kiemelte, hogy az MLSZ Budapesti Igazgatóság bajnokságai fejlődnek, a csapatok száma felnőtt szinten nem csökken (továbbra is magas számú), utánpótlásban pedig továbbra is növekszik.

Ezután Szőnyi Gábor Versenybizottsági titkár konferálásában a Budapest Kupa sorsolása következett, amely a honlapon elérhető.

Az értekezleten ezt követően Lovász Tamás István igazgató, és Bodoki József VB elnök beszélt a szabályváltozásokról és a fontosabb versenyügyi kérdésekről.

A versenykiírásból kiemelték, hogy a tartalék csapatok 2020/21-es bajnokságtól csak két osztály különbséggel szerepelhetnek a BLSZ II. osztályban.
(BLSZ I.-es egyesület csak a BLSZ III-ban indíthat tartalék csapatot.)

A megüresedett helyek az LVSZ feltöltés szabályai szerint kerülnek feltöltésre.

A VB fenntartja a lehetőséget, hogy a BLSZ II. létszámát 18-ra emelje. Ebben az esetben a két plusz helyre a BLSZ III-ból jutnak fel.

Jelentős változás a versenyszabályzatban és a játékszabályzatban, hogy sportszakember is kaphat sárga és piros lapot. Ezeket külön kell nyilvántartani.

Játékos-edző vagy játékosként vagy edzőként lehet beírva, egy mérkőzésen mindkét helyre nem írható be. Ha mérkőzésre benevezett játékosok között szerepel a neve, játékosként kerül elbírálásra.

A rendezésre ismét felhívták a figyelmet:

„A Budapest I. osztályú bajnokságban a hazai csapatnak legalább 1 főrendezőt és 5 fő rendezőt kell biztosítania. A létszám a mérkőzés körülményeit és a szurkolók számát figyelembe véve szükség szerint növekedhet. Ezeket figyelembe véve a mérkőzés játékvezetője és ellenőrei további rendezőket is kérhetnek.

A Budapest II. osztályban 1+3, a többi osztályban 1 fő rendező szükséges, rendező nélkül nem kezdődhet el mérkőzés, a játékvezető ezekben az osztályokban is igényelhet magasabb rendezői létszámot, amennyiben úgy ítéli meg.

A jegyzőkönyv átnézését is kiemelték:

A játékvezető által lezárt mérkőzésjegyzőkönyvben szereplő adatok, információk pontosítását, helyesbítését az érintett sportszervezet képviselője vagy a mérkőzés játékvezetője a mérkőzést követő 2. munkanapon 12.00 óráig írásban kérheti a bajnokságot, kupát kiíró szövetségtől.

A játékvezetőnek írásban meg kell erősíteni!

Az óvásra továbbra is 3 munkanap áll rendelkezére:

A bajnoki mérkőzés eredménye ellen a mérkőzést követő  3. munkanap 14.00 óráig nyújtható be óvás a versenyrendszert kiíró szövetség Versenybizottságánál.  A kupában 2. munkanap 14 óráig lehet benyújtani.

Az értekezletet Juhos Attila JB elnők és Kovács Gábor játékvezető instruktor zárta, akik a játékszabályokban történt változásokra hívták fel a figyelmet.

 

 


További hírek

Bajnokság
Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

2024-05-09 09:07:56

Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezte meg a 48. Budapest Kupa döntőt, melyen a remek napot kifogó Unione FC 3-1-es győzelmet aratott a Csepel TC ellen!

Bajnokság
60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

2024-05-06 13:10:59

60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

A csapatok 2024. május 12-ig tudnak nevezni. A tornára a korosztályos bajnoki versenyrendszerben szereplő egyesületek akár összeállva közös baráti társaságként is indulhatnak.

Bajnokság
Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

2024-05-06 09:58:10

Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, a Csepel TC - Unione FC találkozót. A belépés díjtalan, de minden kapunál ellenőrzötten zajlik.

Bajnokság
Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

2024-05-03 10:42:04

Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, amelyen az elmúlt két év két legsikeresebb BLSZ-csapata mérkőzik meg egymással, a Csepel TC és az Unione FC.

Szponzorok