Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024. július. 09., 12:35   |    

Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024. július 4-7. között került megrendezésre a hagyományos 4 Főváros Tornája, melynek 2024-ben Budapest adott otthont. A házigazda mellet, Zágráb, Pozsony és Ljubljana régiós válogatottjai mérhették össze tudásukat hat sportágban, köztük labdarúgásban is.

 

Körmérkőzéses rendszerben, 2x30 perces találkozókon léphettek pályára fiataljaink, a III. Kerületi TVE Sporttelepén, ahol a bravúrosnak mondható második helyen zártak 4 ponttal!

Budapest – Bratislava 3:1

A torna első találkozóján a vendégek kezdtek jobban, azonban a kezdeti megilletődöttséget a 7. percben sikerült levetkőzni és egy jobb oldali labdaszerzést követően, Orosz Gergő érkezett a beadásra, megszerezve ezzel az első magyar gólt. Nyolc perccel később ismét Orosz Gergő villant, 16 méterről sikerült bevennie a pozsonyi kaput. A végeredményt, Vancsura Vendel magabiztos büntetője állította be.

Budapest – Ljubljana 0:0

Mindkét csapat kellő elszántsággal vetette bele magát a második mérkőzésbe, cél a „döntőbe” kerülés volt. A kezdettől fogva Budapest irányított, azonban a hazai dominancia, illetve 1-1 Ljubljanai támadás ellenére, egyik fél részéről sem született gól. Sérülés következtében, a vége előtt negyedórával, tíz emberre fogyatkoztak a fővárosiak. A mutatott játék alapján, fölényüket ez sem befolyásolta, azonban nem volt szerencséjük, mert az utolsó pillanatban befújt büntető is kifelé pattant a kapufáról!

 Budapest – Zagreb 3:5

A torna legjobb kezdését mutatta Budapest a horvát csapat ellen, melynek meg is lett az eredménye. A 3. perc végén egy jobbról érkező labdát Lugosi Krisztián gyönyörűen fejelt a kapuba. Az öröm nem tartott sokáig, a vendégek egy hasonló szituációt tudtak góllal befejezni. A fővárosiak lelkesedése nem tört meg, a 6. percben ismét Lugosi volt veszélyes, két védő között tört be a tizenhatoson belülre és magabiztosan helyezte a labdát a kapu bal oldalába. Ennél szebb gólt, talán csak Borsay Márk szerzett, 20 méteres bombáját mindenki ámulva figyelte! A budapestiek 3:1-es vezetésnél teljesen uralták a játékot, azonban a 25. percben egy faultot követően emberhátrányba kerültek. A szabadrúgást, a zágrábiak értékesítették, másfél perccel később pedig az egyenlítés is összejött nekik. A kiállítás, szemmel láthatóan összetörte a budapesti játékosokat, nehezen tudtak alkalmazkodni a kialakult helyzethez. A második félidőt, a vendégek kezdték jobban, a 32. percben már 3-4-et mutatott az eredményjelző. Hiába a 10 emberrel küzdő budapesti csapat számos próbálkozása, egy utolsó pillanatos blokk, vagy némi pontatlanság mindig közbeszólt. A mérkőzés lefújása előtt egy horvát találat állította be a végeredményt.

Mivel Budapest és Ljubljana 4-4 ponttal, holtversenyben zárt, ezért tizenegyespárbaj következett. A 3-3 lövés során a hazaiak bizonyultak jobbnak, megszerezve ezzel az ezüstérmet.

A korábbi évekkel ellentétben, idén végig nyílt mérkőzéseket játszott a budapesti csapat. Kijelenthető, hogy minden tőlük telhetőt megtettek, bátran belementek az 1-1 elleni párharcokba és alkalmazkodni tudtak a külföldi játékosok által diktált keményebb tempóhoz. Egy kis szerencsével meg is nyerhették volna a tornát, mert hozzáállásban valamivel magasabb szintet is képviseltek a többieknél. A pályán és azon kívül is fegyelmezett és a tornához illő magatartás miatt, maximális gratuláció jár minden résztvevőnek!  

A budapesti U16-os labdarúgó válogatott kerete:

Leskovics Bence, Szabó Noel, Lugosi Krisztián, Katona Benedek László, Szőrös Marcell Vendel, Hegedűs Arnold Gábor, Borsay Márk Milán, Juhász Péter, Török Márk, Gyenes Lóránt Imre, Vancsura Dominik Vendel, Gosztola Ádám, Orosz Gergő, Farkasházy Dániel Zsigmond, Bodnár Gergő István, Oczkó Benjamin Martin

Edzők: Kun György, Filó Tamás

Technikai vezető: Bodnár Dániel

 

Különdíjban részesült legjobb játékosként Katona Benedek László.

A díjakat Antal Péter volt NB I-es labdarúgó és Maticza Katalin volt női NB I-es labdarúgó adta át.

Köszönet jár a delegált játékosok egyesületeinek, nélkülük nem ért volna el ilyen sikert a budapesti csapat.

A városok összesített eredményei alapján Budapest végül 1 ponttal lemaradva a dobogó második fokán végzett.


További hírek

Bajnokság
Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

2024-07-05 12:19:49

Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila edző, magyar labdarúgó- és általános sportjátékelméleti szakíró.

Bajnokság
MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

2024-07-05 10:06:34

MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

Az MLSZ Edzőképzési Intézete MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet a 2024-es szezon őszi félévében.

Bajnokság
IFA jogosultságok beállítása 2024-2025

2024-07-01 08:50:21

IFA jogosultságok beállítása 2024-2025

Tájékoztatjuk a sportszervezetek IFA rendszerben dolgozó munkatársait, hogy az új bajnoki évad (2024-2025) kezdetével a sportszervezeti ügyintézők jogosultságai megszűnnek, azokat ismét be kell állítani.

Bajnokság
Átigazolási időszak 2024 Nyár

2024-06-24 14:11:25

Átigazolási időszak 2024 Nyár

Információk a nyári átigazolási időszakról.

Szponzorok