Feljutott az NB III-ba a Pénzügyőr SE

2015. június. 10., 11:12   |    

Feljutott az NB III-ba a Pénzügyőr SE

A bajnoki kiírás szerint a területi bajnokoknak (19 megye és Budapest) osztályozót kellene játszani az NB III-ba jutásért. A 20 jogosult csapatból csak 10 rendelkezik érvényes licenccel, így nincs szükség osztályozóra.

 Ez azt jelenti, hogy a BLSZ I. osztály bajnoka a Pénzügyőr SE ősztől az NB III-ban szerepelhet. Az MLSZ egyébként módosította a harmadik vonal létszámát, az eddigi háromszor 16-os csoportok helyett háromszor 20-as létszámú csoportok lesznek.
 
A Pénzügyőr feljutása azt jelenti, hogy a BLSZ II. osztályból az Inter CDF, és az ASR Gázgyár mellett felléphet az I. osztályba a 3. helyen végzett MAFC együttese is. Igaz, ennek feltétele, hogy az NB III-ra jogosulta fővárosi csapatok valamennyien vállalják a korábbi osztályban való szereplést. Ha igen, és a MAFC nem élne a felkínált lehetőséggel, akkor a BLSZ I. osztály legjobb kiesője bennmarad.
 
A BLSZ II. osztályba feljut a III. osztály három csoportjának első helyezettje. A Pestszentimre II. viszont hiába lett bajnok, nem léphet fel a BLSZ II. osztályba, mert az egyesület első csapata ott szerepel. A 2. csoport aranyérmese, a Pénzügyőr SE II. viszont feljut, hiszen az első csapatuk NB III-as. Feljutó a 3. csoport bajnoka, a Hidegkúti SC is. A bajnoki kiírás értelmében, mivel a Pestszentimre II. nem léphet tovább, a 2. helyezettek közül a legjobb – százalékos számítás szerint – a Chinoin kap felkérést. Ha nem vállalják, akkor a BLSZ II. osztály legjobb kiesője, a Budatétény bennmaradhat.
Lázár L.

További hírek

Általános
Defibrillátor- átadások Budapesten

2018-06-12 09:33:10

Defibrillátor- átadások Budapesten

Átadásra került a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt Defibrillátor pályázat egyik életmentő készüléke.

Általános
Téli átigazolási információk

2018-01-09 16:03:28

Téli átigazolási információk

Téli átigazolási időszak: január 15. – február 14. (éjfél)

Általános
Kialakult a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna középdöntője

2017-12-18 10:19:34

Kialakult a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna középdöntője

A korábban már továbbjutó Airnergyt FC-t, Erdért SE-t és Piramist, december 16-án a Pestszentimrei SK és a 43.sz. Építők SK, december 17-én pedig az 1908 SZAC KSE, a Testvériség SE és a MUN SE követte a BLSZ Téli Felnőtt Teremtorna Középdöntőjébe!

Általános
BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Torna - Nevezés

2017-12-07 13:15:28

BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Torna - Nevezés

Már lehet nevezni a BLSZ Női Téli Teremlabdarúgó Tornára.

Szponzorok