Gyász: Elhunyt Medák Sándor

2024. április. 16., 09:53   |    

Gyász: Elhunyt Medák Sándor

Mély fájdalommal tudatjuk a budapesti amatőr labdarúgó közösséget, hogy életének 79. életévében elhunyt Medák Sándor az MLSZ Budapesti Igazgatóság Fegyelmi Bizottságának alelnöke.

Medák Sándort 18 évesen édesapja vitte be először a szövetségbe a hivatali munkát segíteni (Id. Medák Sándor a BLSZ Fegyelmi Bizottságának elnöke volt). Fiatalként, épphogy túl volt az érettségin, de még folytatta tanulmányait, ennek ellenére az iskola és természetesen a labdarúgás mellett két évig minden héten bejárt a BLSZ régi Váci utcai épületébe. A Szövetség innentől számára is egy életre valósággá vált. Ezután egy rövid szünet következett Medák Sándor és a BLSZ kapcsolatában, persze a távolság ekkor sem lett nagy… Az „igazi visszatérés” 1970-ben jött el számára, 25 évesen a fegyelmi bizottság tagja lett. Az utánpótlás bajnokságok fegyelmi felelőse volt. Majd édesapja útját követve a Fegyelmi Bizottság elnöke is lett (kétszer is). Az első elnöki időszaka a 2000-es évek elejétől 2006-ig tartott, majd 2015-től 2021-ig volt újra ebben a tisztségben.

A budapesti amatőr labdarúgásban, mint „fegyelmist” ismerték, mégis szeretettel fogadták az egyesületeknél. A bizottsági feladatok mellett hosszú évekig az igazolási és átigazolási osztályon is volt ügyintéző.

Ellenőri minőségben a pályák mellett is sűrűn lehetett látni. Utolsó szövetségi ellenőrzése 2023-ban a Testvériség SE – Issimo kerületi rangadó volt. Az ottani ünneplés, a hazai csapattól kapott mez, és a BLSZ emlékplakettje nagyon jólesett neki. Mint ahogy méltán lehetett büszke arra is, hogy korábban megkapta a Budapest Labdarúgásáért bronz, ezüst, arany plakettet és az aranygyűrűt is. Nagy becsben tartotta a kitüntetéseit.

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság Medák Sándor családjával együttérezve tisztelettel fejezi ki részvétét, és mély fájdalommal búcsúzik munkatársától, aki 60 évet segítette a BLSZ-t példamutató szenvedéllyel és hozzáállással. Emlékét megőrizzük!

 


További hírek

Bajnokság
Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024-04-26 12:42:41

Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024. április 25-én már megszokott módon Székesfehérváron rendezték meg a 2023/2024. évi McDonald’s Fair Play Cup egyik regionális döntőjét, amelyen Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna vármegye bajnokai ellen léphetett pályára fővárosi fiú és lány csapatunk.

Bajnokság
Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

2024-04-26 08:26:02

Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem dőlt el az Amatőr Kupa sorsa, tizenegyesekkel pedig az Unione harcolta ki a diadalt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett döntőben. A kupa történetében másodszor avattak budapesti győztest, 2002-ben a Bp. Erőmű SE a Nagyvarsány ellenében szintén tizenegyesekkel hódította el a címet.

Bajnokság
Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

2024-04-25 09:51:04

Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

Medák Sándort 2024. május 9-én 11:15-től a Rákospalotai temetőben kísérik utolsó útjára.

Bajnokság
Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

2024-04-17 12:52:00

Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

Szépen szerepelt a MOL Magyar Kupában az Unione FC, három fordulón túljutva bekerült a legjobb 32-be. A sikeres menetelést ott az NB I-es Kisvárda állította meg, de így is jogot szerzett arra, hogy az Amatőr Kupa döntőjének résztvevője legyen, mint az egyik legtovább jutó amatőr csapat. A döntőre az Új Hidegkúti Nándor stadionban kerül sor április 25-én. Az esemény kapcsán Szabó Andrással az Unione FC edzőjével beszélgettünk.

Szponzorok