Győzteseket hirdettek a BLSZ Iskolabajnokságon

2023. június. 14., 11:39   |    

Győzteseket hirdettek a BLSZ Iskolabajnokságon

A XVI. kerületi Jókai Mór Általános Iskola és a XIII. kerületi Fekete István Általános Iskola győzelmével ért véget az MLSZ Budapesti Igazgatóság által tavasszal két korcsoportban szervezett első BLSZ Iskolabajnokság.

A bajnokság alapszakaszának gólgazdag mérkőzései után az alsó- és felsőházi találkozók nagyon szoros, izgalmas és kiegyenlítettebb csatákat hoztak.

A III. korcsoportban (5-6. osztály) hét csapat részvételével került megrendezésre a torna, melynek a végén a XVI. kerületi Jókai Mór Általános Iskola tanulói vihették haza az aranyérmeket és emelhették magasba az első helyért járó trófeát.

III. korcsoport végeredménye:

  1. Jókai Mór Általános Iskola
  2. Lajtha László Általános Iskola
  3. Fekete István Általános Iskola
  4. Gregor József Általános Iskola
  5. Kastélydombi Általános Iskola
  6. Szent Korona Általános Iskola
  7. Müller György Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola



A IV. korcsoportban (7-8. osztály) hat budapesti iskola diákjai vettek részt a bajnokságban. Külön kiemelendő a csepeli Lajtha László és a soroksári Fekete István suli, akiknek a csapatai mindkét korosztályban bejutottak a felsőházba és harcban lehettek a bajnoki címekért, utóbbi csapatnak össze is jött a bravúr a nagyobbaknál. A IV. korcsoport végjátéka kiemelten szorosra sikeredett, ugyanis az utolsó mérkőzésen a Müller György két góllal kerekedett felül a végső győztes Fekete Istvánon, azonban, ha egy gólt még sikerült volna berámolniuk, akkor ők vihették volna haza az aranyérmeket, így azonban be kellett érniük a szintén szépen csillogó ezüsttel.

IV. korcsoport végeredménye:

  1. Fekete István Általános Iskola
  2. Müller György Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
  3. Lajtha László Általános Iskola
  4. Szent Korona Általános Iskola
  5. Gregor József Általános Iskola
  6. Karácsony Sándor Általános Iskola

A dobogósok érmeket, emléklapokat, kupát és oklevelet vihettek haza, azonban a pódiumról lemaradóknak sem kellett csüggedniük, hiszen egy kisebb trófeát ők is átvehettek a méltó helytállásért. A díjakat az MLSZ Budapesti Igazgatóság Versenybizottságának tagja Antal Péter adta át a csapatoknak.

Köszönjük a csapatoknak a részvételt és várjuk vissza őket a következő bajnoki szezonban!


További hírek

Bajnokság
Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024-04-26 12:42:41

Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024. április 25-én már megszokott módon Székesfehérváron rendezték meg a 2023/2024. évi McDonald’s Fair Play Cup egyik regionális döntőjét, amelyen Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna vármegye bajnokai ellen léphetett pályára fővárosi fiú és lány csapatunk.

Bajnokság
Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

2024-04-26 08:26:02

Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem dőlt el az Amatőr Kupa sorsa, tizenegyesekkel pedig az Unione harcolta ki a diadalt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett döntőben. A kupa történetében másodszor avattak budapesti győztest, 2002-ben a Bp. Erőmű SE a Nagyvarsány ellenében szintén tizenegyesekkel hódította el a címet.

Bajnokság
Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

2024-04-25 09:51:04

Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

Medák Sándort 2024. május 9-én 11:15-től a Rákospalotai temetőben kísérik utolsó útjára.

Bajnokság
Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

2024-04-17 12:52:00

Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

Szépen szerepelt a MOL Magyar Kupában az Unione FC, három fordulón túljutva bekerült a legjobb 32-be. A sikeres menetelést ott az NB I-es Kisvárda állította meg, de így is jogot szerzett arra, hogy az Amatőr Kupa döntőjének résztvevője legyen, mint az egyik legtovább jutó amatőr csapat. A döntőre az Új Hidegkúti Nándor stadionban kerül sor április 25-én. Az esemény kapcsán Szabó Andrással az Unione FC edzőjével beszélgettünk.

Szponzorok