Harmadszor lett a BME a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság győztese!

2018. március. 15., 08:04   |    

Harmadszor lett a BME a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság győztese!

Immáron ötödik alkalommal került megrendezésre a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, amelynek négyes döntőjére 2018. március 14-én került sor a budafoki Fonyódi Antal Sportcsarnokban.

 

Az esemény Székely Mózesnek, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség főtitkárának megnyitójával indult, aki beszédében az egyetemi sport jelentőségét méltatta friss példákkal, és a döntő szereplőinek hasonló sikereket kívánt a tanulás mellett a futsalban is, valamint megköszönte a szervezést az MLSZ Budapesti Igazgatóságnak.
Az első elődöntőt a Corvinus és a Pázmány játszotta, a két csapat az előző évekhez képest sokat fejlődött, és a négyes döntőbe kerülésük nem volt kérdéses. Közös mérkőzésükre a tét kissé rányomta bélyegét, mindössze egy gól született, Bálint Gergő találatára a Corvinus játékosai nem tudtak válaszolni. A két kapus, Papp Máté (Corvinus) és Bálizs Gergő (Pázmány) egyébiránt remek produkcióval rukkolt ki, ezért is zörrent csak egyszer a háló. Mindenesetre a góliszony ellenére a népes Pázmány-tábor természetesen nagy örömmel fogadta, hogy csapatuk a döntőbe jutott.

Következett a két rutinos négyes döntő résztvevő a BME és az ELTE-BEAC mérkőzése. A 13. percben Szini László találatával az ELTE szerzett vezetést, de a BME rövid időn belül egyenlíteni tudott Kalocsay Károly révén, majd a szünet előtt Fodor Bálint góljával fordítani is tudott. A második játékrészben a műszakisok folytatták a szünet előtti jó játékukat, és az ELTE hiába volt méltó ellenfél, Fazekas Bálint és Bencze Márton is gólt szerzett, így a BME 4-1-es magabiztos győzelemmel jutott a fináléba.
Kis szünet után a bronzmérkőzés következett, amely előtt az ELTE volt a nehezebb helyzetben, mert még az előző mérkőzés eseményeit sem dolgozták fel, a Corvinusnak erre több ideje volt. Ennek ellenére Szini László a 9. percben ismét vezetést jelentő gólt szerzett az ELTE-nek. A válasz azonban az előző meccshez hasonlóan ismét gyors volt, Gyalog Márton egyenlített, Pinczi Mihály pedig még a szünet előtt fordított. A második félidő is az előző mérkőzést mintázta, annyi különbséggel, hogy a végén az ELTE már kapus nélkül játszott, amely taktika ezúttal balszerencsésen sült el számukra, ez okozta a nagyobb arányú 7-1-es vereségüket.

A döntőt a szurkolók által nagy erőkkel buzdított Pázmány kezdte jobban, egy öngólt, majd Tivadar Attila találatát követően már a 7. percben 2-0 volt nekik az állás. Érett a meglepetés, de a nézők azt is tudták, hogy a két gólos előny még kevés a végső sikerhez. A BME magasabb szintre kapcsolt és Bálizs Gergőtől számos bravúrra volt szükség, hogy a szünetig mindössze egy gólig jussanak a műszakisok Fodor Bálint révén. A második félidőben a rutinosabb döntő résztvevő BME gyors góllal egyenlített, Bencze Márton lőtt a hálóba. A 2-2-es állás egészen a hajráig kitartott, és amikor már sokan a hosszabbításon kezdtek el gondolkodni, Fodor Bálint 6 perccel a vége előtt egy óriási góllal megszerezte a vezetést a BME-nek. A Pázmány ezután hiába tett meg mindent az egyenlítésért, ez nem sikerült, és Bencze Márton a legvégén még meglőtte csapata negyedik gólját is.
A Budapesti Műszaki Egyetem csapata 2015 és 2017 után immáron harmadszor lett a Budapest Egyetemi Futsal Bajnokság győztese!

 

Végeredmény:
1.BME
2.Pázmány
3. Corvinus
4. ELTE-BEAC

Különdíjasok:
Az alapszakasz gólkirálya: Genczler Kornél (Corvinus) 10 gól
A négyes döntő legjobb kapusa: Bálizs Gergő (Pázmány)
A négyes döntő legjobb játékosa: Fodor Bálint (BME)

 

Az ünnepélyes díjátadón a csapatoknak járó érmeket, kupákat és különdíjakat Lovász Tamás István az MLSZ budapesti igazgatója, Mersich Péter az MLSZ futsal szakágvezetője és Simon Gábor a BEAC igazgatója adta át. Az ünnepségen Mersich Péter méltatta az egyetemi futsal bajnokság létét, megköszönte a csapatoknak a részvételt, és beszélt a futsal szakág fejlődéséről is, Simon Gábor pedig ajándékkal kedveskedett Lovász Tamás István budapesti igazgatónak a jubileumi 5. döntő megrendezése alkalmából.

 


Címkék:

További hírek

Bajnokság
A Budapest Kupa 2. fordulójának párosításai

2018-09-13 10:58:53

A Budapest Kupa 2. fordulójának párosításai

Az MLSZ Budapesti Igazgatóságának Versenybizottsága kisorsolta a Budapest Kupa 2. fordulójának párosításait. A mérkőzések hivatalos játéknapja: 2018. szeptember 19-20.

Bajnokság
Október 1-jén kerül sor a BLSZ szakmai napjára

2018-09-12 13:04:02

Október 1-jén kerül sor a BLSZ szakmai napjára

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága újra szakmai napot tart. A májusi szép számú közönség előtt megtartott eseményhez hasonlóan ismét két közismert előadóval találkozhatnak azok, akik az ingyenes rendezvényre regisztrálnak. Először Gellei Imre tart előadást a magyar edzők helyzete címmel, majd Kovács Szilveszter beszél az európai utánpótlás nevelés irányairól. Minden érdeklődőt szeretettel vár az Igazgatóság, viszont a részvétel regisztrációhoz kötött.

Bajnokság
Futsal Játékvezetői Tanfolyam

2018-09-03 13:10:00

Futsal Játékvezetői Tanfolyam

A Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatóság alapfokú futsal játékvezetői tanfolyamot indít.

Bajnokság
A BVSC, a Vízművek és a SZAC jutott a Magyar Kupa 6. fordulójába

2018-08-15 21:49:11

A BVSC, a Vízművek és a SZAC jutott a Magyar Kupa 6. fordulójába

Véget ért a Magyar Kupa BLSZ-es szakasza, a Fővárosi Vízművek SK, az 1908 SZAC Budapest és a BVSC jutott be a 6. fordulóba. Ebben a körben már az NB1-es, NB2-es és NB3-as csapatok is ott lesznek.

Szponzorok