Harmadszor lett a Metis NFC a Női Budapest Kupa győztese

2019. május. 27., 11:48   |    

Harmadszor lett a Metis NFC a Női Budapest Kupa győztese

A Metis nyerte a Női Budapest Kupa döntőjét, és ezzel sorozatban harmadszor is elhódította a serleget. Az MLSZ Budapesti Igazgatóság által az ESMTK Stadionjában megrendezett fináléra 150 néző volt kíváncsi, és láthatott izgalmas mérkőzést.

A találkozót a Kelen kezdte jobban és többször is ígéretes akciót vezettek kihasználva a kissé langyosan kezdő Metis-lányok hibáit. A 25. percben így megérdemelten a vezetést is megszerezték, Seres Dzsenifer rúgta el szépen a labdát Váradi Judit mellett. Azonban az egyenlítésre nem kellett sokat várni, öt perc múlva Kardosi Blanka egy szép góllal kiegyenlített. Sőt, a felébredő Metis a félidő vége előtt egy pazar Halász Evelin góllal a vezetést is átvette. A második játékrészben már végig a vezetést birtokló Mészáros László vezette Metis akarata érvényesült, kevés lehetőséghez hagyta jutni ellenfelét, és végül magabiztos győzelmet aratott.

Köszönjük az MLSZ Budapesti Igazgatóságnak, hogy ismét ilyen színvonalasan rendezte meg a Budapest Kupa döntőjét. Nagy dolognak tartom, hogy sorozatban harmadszor is sikerült elnyernünk a Vándorserleget. A szünetre hiába mehettünk előnnyel, a szünetben azért rendbe kellett rakni a fejeket, mert nem azt csináltuk, amit tudunk. A második játékrészben a taktikát betartva futballoztunk és úgy gondolom, a csapat mentálisan rendben volt, nagyot küzdöttünk a sikerért, és ezért sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést. Ellenfelünknek is gratulálok a döntőbe jutáshoz, megérdemelten jutottak ide, és ha kicsit több rutinjuk lesz majd, ezeket a meccseket meg is nyerik majd.

 

A 2019-es Budapest Kupa győztes Metis NFC kerete:

FARKAS KLAUDIA
CSATÓNÉ BARNA JUDIT ERIKA
HEGEDŰS NÓRA
JUHÁSZ ANDREA
SOMOGYI ANETT
KIKL ANETT
KARDOSI BLANKA
PISZKER FLÓRA
NÉMETH FLÓRA
HALÁSZ EVELIN
KISS-MOLNÁR NIKOLETTA
FÜLÖP ADÉL ESZTER
GYÖRGYÖVICS SZILVIA
HORVÁTH EMESE
VÁRADI JUDIT
URBÁN ANETT
VIRÁG RENÁTA RÉKA
DREISZIGER DÓRA
DEMETER ALEXANDRA
CSORBA RÉKA
SMETANA-DAMAK ZSUZSANNA
LUKÁCS JUDIT
MOROCZ ANITA MÓNIKA
SZEKERES ALIZ

Vezetőedző: Mészáros László
Kapusedző: Skadra László


További hírek

Bajnokság
Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

2024-05-09 09:07:56

Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezte meg a 48. Budapest Kupa döntőt, melyen a remek napot kifogó Unione FC 3-1-es győzelmet aratott a Csepel TC ellen!

Bajnokság
60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

2024-05-06 13:10:59

60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

A csapatok 2024. május 12-ig tudnak nevezni. A tornára a korosztályos bajnoki versenyrendszerben szereplő egyesületek akár összeállva közös baráti társaságként is indulhatnak.

Bajnokság
Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

2024-05-06 09:58:10

Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, a Csepel TC - Unione FC találkozót. A belépés díjtalan, de minden kapunál ellenőrzötten zajlik.

Bajnokság
Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

2024-05-03 10:42:04

Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, amelyen az elmúlt két év két legsikeresebb BLSZ-csapata mérkőzik meg egymással, a Csepel TC és az Unione FC.

Szponzorok