Harmadszor lett a Metis NFC a Női Budapest Kupa győztese

2019. május. 27., 11:48   |    

Harmadszor lett a Metis NFC a Női Budapest Kupa győztese

A Metis nyerte a Női Budapest Kupa döntőjét, és ezzel sorozatban harmadszor is elhódította a serleget. Az MLSZ Budapesti Igazgatóság által az ESMTK Stadionjában megrendezett fináléra 150 néző volt kíváncsi, és láthatott izgalmas mérkőzést.

A találkozót a Kelen kezdte jobban és többször is ígéretes akciót vezettek kihasználva a kissé langyosan kezdő Metis-lányok hibáit. A 25. percben így megérdemelten a vezetést is megszerezték, Seres Dzsenifer rúgta el szépen a labdát Váradi Judit mellett. Azonban az egyenlítésre nem kellett sokat várni, öt perc múlva Kardosi Blanka egy szép góllal kiegyenlített. Sőt, a felébredő Metis a félidő vége előtt egy pazar Halász Evelin góllal a vezetést is átvette. A második játékrészben már végig a vezetést birtokló Mészáros László vezette Metis akarata érvényesült, kevés lehetőséghez hagyta jutni ellenfelét, és végül magabiztos győzelmet aratott.

Köszönjük az MLSZ Budapesti Igazgatóságnak, hogy ismét ilyen színvonalasan rendezte meg a Budapest Kupa döntőjét. Nagy dolognak tartom, hogy sorozatban harmadszor is sikerült elnyernünk a Vándorserleget. A szünetre hiába mehettünk előnnyel, a szünetben azért rendbe kellett rakni a fejeket, mert nem azt csináltuk, amit tudunk. A második játékrészben a taktikát betartva futballoztunk és úgy gondolom, a csapat mentálisan rendben volt, nagyot küzdöttünk a sikerért, és ezért sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést. Ellenfelünknek is gratulálok a döntőbe jutáshoz, megérdemelten jutottak ide, és ha kicsit több rutinjuk lesz majd, ezeket a meccseket meg is nyerik majd.

 

A 2019-es Budapest Kupa győztes Metis NFC kerete:

FARKAS KLAUDIA
CSATÓNÉ BARNA JUDIT ERIKA
HEGEDŰS NÓRA
JUHÁSZ ANDREA
SOMOGYI ANETT
KIKL ANETT
KARDOSI BLANKA
PISZKER FLÓRA
NÉMETH FLÓRA
HALÁSZ EVELIN
KISS-MOLNÁR NIKOLETTA
FÜLÖP ADÉL ESZTER
GYÖRGYÖVICS SZILVIA
HORVÁTH EMESE
VÁRADI JUDIT
URBÁN ANETT
VIRÁG RENÁTA RÉKA
DREISZIGER DÓRA
DEMETER ALEXANDRA
CSORBA RÉKA
SMETANA-DAMAK ZSUZSANNA
LUKÁCS JUDIT
MOROCZ ANITA MÓNIKA
SZEKERES ALIZ

Vezetőedző: Mészáros László
Kapusedző: Skadra László


További hírek

Bajnokság
Futsal tájékoztató

2024-07-17 16:03:38

Futsal tájékoztató

Megnyílt a Férfi NB III Futsal és a Női NB II Futsal bajnokságok nevezési felülete, amelyekre 2024. augusztus 2. (péntek) éjfélig lehet nevezni az MLSZ elektronikus ügyintézési rendszerén keresztül (IFA).

Bajnokság
Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024-07-09 12:35:16

Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024. július 4-7. között került megrendezésre a hagyományos 4 Főváros Tornája, melynek 2024-ben Budapest adott otthont. A házigazda mellet, Zágráb, Pozsony és Ljubljana régiós válogatottjai mérhették össze tudásukat hat sportágban, köztük labdarúgásban is.

Bajnokság
Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

2024-07-05 12:19:49

Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila edző, magyar labdarúgó- és általános sportjátékelméleti szakíró.

Bajnokság
MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

2024-07-05 10:06:34

MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

Az MLSZ Edzőképzési Intézete MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet a 2024-es szezon őszi félévében.

Szponzorok