Hetedik lett Budapest a XVII. Sípmester Fesztiválon

2024. január. 08., 15:31   |    

Hetedik lett Budapest a XVII. Sípmester Fesztiválon

A hetedik helyen végzett Budapest Játékvezető-válogatottja a XVII. Sípmester Fesztiválon, amely 2024. január 6-án és 7-én Veszprémben került megrendezésre. A torna első helyezettje Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye csapata lett, amely először nyerte meg a játékvezetők rangos eseményét. A budapesti csapat a rendes játékidőben egyszer sem szenvedett vereséget, de büntetőkkel előbb Baranya, majd Fejér vármegye is nyerni tudott ellene, így végül a 7. helyért vívott mérkőzéssel kellett megelégednie, ezt már Győr-Moson-Sopron ellen sikerült megnyerniük.

A XVII. Sípmester Fesztivál végeredménye:

  1.  Szabolcs-Szatmár-Bereg
  2.  Bács-Kiskun
  3.  Baranya
  4.  Békés
  5.  Fejér
  6.  Pest
  7.  Budapest 
  8.  Győr-Moson-Sopron
  9.  Heves
  10.  Jász-Nagykun-Szolnok
  11.  Borsod-Abaúj-Zemplén
  12.  Csongrád-Csanád
  13.  Komárom-Esztergom
  14.  Veszprém 
  15.  Hajdú-Bihar
  16.  Somogy
  17.  Zala
  18.  Tolna 
  19.  Vas
  20.  Nógrád

A teljes eredménysor megtekintése: ITT!

Budapest játékvezető-válogatottja:

Kovács Imre, Szőts Gergely, Lantos Tamás, Práth Dávid, Végh Márton, Milavecz Péter, Apkó Tamás, Kiss Gergő, Czakó Tibor, Róka Krisztián, Ilyés Gergő, Horváth Dániel. Stáb: Juhos Attila (JB elnök), Dobó Balázs, Rábel Alfréd, Török Zsolt. 

Nehezen, de megérdemelten jutottunk tovább a csoportunkból -mondta Szőts Gergely csapatkapitány. -  A támadójátékunk akadozott, a védekezésre és a küzdőszellemre ugyanakkor nem lehetett panasz, a hét mérkőzésen mindössze négy gólt kaptunk. A rendes játékidők alapján veretlenül lettünk végül hetedikek (3 győzelem és 4 döntetlen), ami egy pozícióval marad el a tavalyi teljesítményünktől.Az előttünk záró csapatok többnyire 6-7 játékossal játszották végig a mérkőzéseket, a második nap második felére már nagyon fáradt benyomást keltettek.Azért is sajnálatos a negyeddöntős büntetőpárbaj utáni kiesésünk, mert az elődöntőktől már sokat számíthatott volna a frissesség, ami a „hosszú kispadunk” miatt a javunkra billenthette volna a mérleg nyelvét. A következő évben igyekszünk begyakorolni egy hatékony támadójátékot, hogy 2025 januárjában Békéscsabán újra beverekedjünk magunkat a legjobb négy közé. A torna szellemisége, a sportbaráti kapcsolatok ápolása és a csapategység összekovácsolása kiválóan teljesült, de az éjszakába nyúló baráti beszélgetések szerencsére nem mentek a teljesítmény rovására. Sok szép pillanatot éltünk át együtt, amik közül talán kiemelkedik a Borsod megye elleni élet-halál csoportmeccsünk érzelmi hullámvasútja és győztes gólja. Köszönjük szépen az Igazgatóságunknak a körülmények biztosítását, szurkolóinknak pedig a személyes jelenlétet!”


További hírek

Bajnokság
Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024-04-26 12:42:41

Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024. április 25-én már megszokott módon Székesfehérváron rendezték meg a 2023/2024. évi McDonald’s Fair Play Cup egyik regionális döntőjét, amelyen Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna vármegye bajnokai ellen léphetett pályára fővárosi fiú és lány csapatunk.

Bajnokság
Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

2024-04-26 08:26:02

Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem dőlt el az Amatőr Kupa sorsa, tizenegyesekkel pedig az Unione harcolta ki a diadalt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett döntőben. A kupa történetében másodszor avattak budapesti győztest, 2002-ben a Bp. Erőmű SE a Nagyvarsány ellenében szintén tizenegyesekkel hódította el a címet.

Bajnokság
Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

2024-04-25 09:51:04

Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

Medák Sándort 2024. május 9-én 11:15-től a Rákospalotai temetőben kísérik utolsó útjára.

Bajnokság
Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

2024-04-17 12:52:00

Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

Szépen szerepelt a MOL Magyar Kupában az Unione FC, három fordulón túljutva bekerült a legjobb 32-be. A sikeres menetelést ott az NB I-es Kisvárda állította meg, de így is jogot szerzett arra, hogy az Amatőr Kupa döntőjének résztvevője legyen, mint az egyik legtovább jutó amatőr csapat. A döntőre az Új Hidegkúti Nándor stadionban kerül sor április 25-én. Az esemény kapcsán Szabó Andrással az Unione FC edzőjével beszélgettünk.

Szponzorok