Horvátországban járt az U-16-os Budapest válogatott

2023. június. 26., 10:55   |    

Horvátországban járt az U-16-os Budapest válogatott

Idén nyáron Zágráb adott otthont az évről évre megrendezésre kerülő 4 Város Tornájának, melyen a házigazda mellett Budapest, Pozsony és Ljubljana régiós válogatottjai atlétika, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, kézilabda valamint labdarúgás sportágban mérhették össze tudásukat.

Labdarúgóink 2x30 perces mérkőzéseken léphettek pályára a horvát Trnje Sporttelepen. Győzelem nélkül végül a negyedik helyen végeztünk.

Pozsony - Budapest 4-0 (2:0)

A korábbi évekkel ellenben idén jóval magasabb szintű játékosokkal érkező ellenfelünk szinte végig dominált a mérkőzésen. A kezdeti megilletődés ellenére a második félidőben helyenként láthattunk 1-1 bátrabb magyar megmozdulást és próbálkozást, sajnos azonban nem sikerült bevenni az ellenfél kapuját.

Zágráb - Budapest 6-2 (4:0)

Az évek óta veretlen hazai csapat szokás szerint hozta a kötelezőt. Ezúttal is sikerült mindenkit nagy gólkülönbséggel felülmúlniuk. A szemmel látható szintkülönbség ellenére Budapest itt már sokkal bátrabban és elszántabban próbálkozott. Harminc perc elteltével szépen felépített támadásokkal és küzdeni akarással időnként sikerült meglepni a magabiztos horvátokat. A 47. percben a csereként beálló Kokas Milán szép lövése ért célba, majd az 53. percben Miskolczi Barnabás - párharcát megnyerve - juttatta a labdát a zágrábi kapuba. Ez nagy szó, mert csak Budapest tudott Zágráb ellen betalálni.

 Ljubljana - Budapest 3-1 (2:0)

Másnap a torna utolsó mérkőzésén sajnos nem volt szerencséje a fővárosi csapatnak. A kiélezett találkozón ugyanis helyzeteinket az első játékrészben kihagytuk, Ljubljana pedig gólokkal büntetett. A mérkőzés vége felé érezhető volt a magyar csapat irányítása, teljesen beszorítottuk az ellenfelet. Több helyzetet kialakítottunk, viszont az utolsó labdaérintéseinkbe és átadásainkba hiba csúszott. Az 56. percben végül szép kiugratást követően Polonkai Zsombor higgadtan gurította el a labdát a ljubljanai kapus mellett. Az utolsó percben szögletrúgást végezhettünk, amiből sajnos a szlovén csapat tudott kontrát indítani és góljukkal beállították a 3-1-es végeredményt.

Annak ellenére, hogy nagyon kevés idő állt a toborzásra és felkészülésre, bátran kijelenthető, hogy a budapesti csapat mindent megtett, amit lehetett. A többségben első osztályból összeállított szláv csapatok akadémistái ellen játékosaink felvették a kesztyűt és a pályán töltött idő előrehaladtával egyre magabiztosabban álltak bele az egy az egy elleni küzdelmekbe. Csapat és egyéni szinten is láthattunk szép megoldásokat. A pályán és azon kívül összetartásban, valamint fegyelmezettségben abszolút példát mutattak.

A sportolók a záró ünnepség előtt egy vegyes sárkányhajó versenyben is összemérhették erejüket. A budapesti hajó az elődöntőben és a döntőben is utolérhetetlennek bizonyult, magabiztosan értünk első helyen a célba. Labdarúgóink közül Zsámbéki Jakab erősítette a győztes magyar csapatot.

 

A budapesti U16-os labdarúgó válogatott kerete:

Simon Szabolcs, Takács Barnabás Ákos, Zöld Zalán, Zsámbéki Jakab, Sörös Dominik, Uhrin Erik, Kokas Milán, Tőrös Márton, Bergmann Kristóf, Polonkai Zsombor, Zsembery Áron, Dorián Ádám, Triz Bercel, Csabai László, Miskolczi Barnabás, Isztolyka Bence

Edzők: Roller Dániel, Héray László Szabolcs,

Technikai vezető: Bodnár Dániel

Külön köszönet jár a Szent István SE, a KISE, az UDSE, a III. Kerületi TVE, valamint a II. Kerület UFC vezetőinek, akik a rövid felkészülési idő ellenére is támogatták a budapesti csapat szereplését. A kiutazó hozzátartozók szurkolása is sokat jelentett játékosainknak.

A városok összesített eredményei alapján Budapest végül kicsivel lemaradva a dobogó harmadik fokán végzett.

Jövő nyáron Budapest ad otthont a 4 Város Tornájának.


További hírek

Bajnokság
Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024-04-26 12:42:41

Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024. április 25-én már megszokott módon Székesfehérváron rendezték meg a 2023/2024. évi McDonald’s Fair Play Cup egyik regionális döntőjét, amelyen Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna vármegye bajnokai ellen léphetett pályára fővárosi fiú és lány csapatunk.

Bajnokság
Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

2024-04-26 08:26:02

Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem dőlt el az Amatőr Kupa sorsa, tizenegyesekkel pedig az Unione harcolta ki a diadalt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett döntőben. A kupa történetében másodszor avattak budapesti győztest, 2002-ben a Bp. Erőmű SE a Nagyvarsány ellenében szintén tizenegyesekkel hódította el a címet.

Bajnokság
Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

2024-04-25 09:51:04

Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

Medák Sándort 2024. május 9-én 11:15-től a Rákospalotai temetőben kísérik utolsó útjára.

Bajnokság
Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

2024-04-17 12:52:00

Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

Szépen szerepelt a MOL Magyar Kupában az Unione FC, három fordulón túljutva bekerült a legjobb 32-be. A sikeres menetelést ott az NB I-es Kisvárda állította meg, de így is jogot szerzett arra, hogy az Amatőr Kupa döntőjének résztvevője legyen, mint az egyik legtovább jutó amatőr csapat. A döntőre az Új Hidegkúti Nándor stadionban kerül sor április 25-én. Az esemény kapcsán Szabó Andrással az Unione FC edzőjével beszélgettünk.

Szponzorok