Ismét az Airnergy FC a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna bajnoka

2023. január. 09., 14:04   |    

Ismét az Airnergy FC a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna bajnoka

Az Airnergy FC győzelmével ért véget a 2022/2023-as BLSZ Téli Felnőtt Teremtorna, melynek döntőjét 2023. január 8-án rendezték a budafoki Fonyódi Antal Sportcsarnokban. Az Airnergy FC-nek ez már sorozatban a negyedik győzelme volt, mellyel beállította az eddigi rekorder MAFC egymás után elért győzelmeinek számát.

20 sportszervezet részvételével került megrendezésre a 2022/2023-as BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna, melynek csoportmérkőzéseit az előző év decemberében bonyolította le az MLSZ Budapesti Igazgatósága. A torna januárban a középdöntő és a döntő mérkőzéseivel folytatódott!

Az első negyeddöntőben két BLSZ I. osztályú csapat, a Pestszentimrei SK és a Rákosmente FC mérkőzhetett meg egymással. A két fiatalokból álló gárda a végletekig kiélezett és fordulatos mérkőzést játszott egymással, amelynek végén a Rákosmente FC 5-4 arányú győzelmet aratott. A következő párosítás igazán pikánsnak ígérkezett, ugyanis a tavalyi évhez hasonlóan, idén is Építők – Nimród párharcot rendeztek a torna ezen szakaszában. A találkozó a kék-fehéreknek sikerült jobban, akik remek hajrájuknak köszönhetően 8-5-re nyerni tudtak, ezzel pedig kiejtették az előző év döntősét! A harmadik mérkőzés volt talán a legsimább, az Airnergy 10-1-es győzelmet aratott a nála két osztállyal lejjebb szereplő Őrmező csapata ellen. Az utolsó párosítás a Nagytétényi Kohász és a BEH-Szent István között zajlott, a két BLSZ II-es gárda párharcát végül nagyon simán, 10-2-re a XXII. kerületiek nyerték és készülhettek az Airnergy elleni elődöntőre!

A Rákosmente FC és 43. sz. Építők SK összecsapásán folytatódott az eddigi mérkőzésekre jellemző gólzápor. Az Építők már a mérkőzés legelején magához ragadta a vezetést és azt nem is engedte ki a kezéből a találkozó végéig. Az első elődöntő végeredménye 10-3 lett a 43. sz. Építők SK javára.

A döntőnek is beillő második összecsapás rendkívül izgalmas, parázs hangulatú, kiélezett mérkőzést hozott. A sorozatban negyedik győzelmére hajtó Airnergy, hátrányból fordítva, 4-2 arányban múlta felül a Nagytétényi Kohászt.

A bronzmérkőzésen már érződött a csapatok fáradtsága, azonban ez nem mutatkozott meg a gólok számában. A második félidőre a tétényiek 4-1-es vezetéssel fordultak, ráadásul növelni is tudták előnyüket és már 6-1-ra is vezettek, azonban a rákosmenti fiatalok példaértékű kitartásának köszönhetően, talán a téli torna legnagyobb feltámadását mutatták be, és hat perc alatt öt gólt rámoltak be az ellenfelük hálójába. Ezek után már nem született több gól, így jöhettek a büntetőrúgások, ahol a rutinos Nagytétény játékosai hibátlanul lőttek az egyet hibázó Rákosmente FC-vel szemben. A harmadik helyet ezzel a győzelemmel a Nagytétényi Kohász csapata szerezte meg.

A torna döntőjét a Budapest Kupa címvédője, a 43. sz. Építők SK és a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna címvédője, az Airnergy FC vívta egymással. A címvédők csatája az előzetes várakozásoknak megfelelő színvonalas mérkőzést hozott, ahol az Airnergy ragadta magához a kezdeményezést és Dévényi Dániel 10. percben szerzett góljának köszönhetően előnnyel fordulhattak a második felidőre. A szünet után mindkét csapat támadóbb felfogásban folytatta a játékot, melynek köszönhetően már több gólt láthattak a nézők. Előbb Kazmouz Shubi, majd pedig Kövesdi Zsombor is betalált az Airnergy részéről, lényegében ezzel eldöntve a találkozó kimenetelét. A lefújás előtt Mészáros Dominik révén tudott szépíteni az Építők.

A torna legjobbja az Airnergy FC támadója, Dévényi Dániel lett, míg a legjobb kapusnak Vatamány Miron Demetert, a Rákosmente FC hálóőrét választották meg a szervezők. A gólkirályi cím győztese a 43. sz. Építők SK játékosa, Nemes Martin lett 15 találattal.

A tornát lezáró díjátadó ünnepségen az első négy helyen végző csapatok kupát és labdákat vehettek át, valamint a különdíjasok is ajándékban részesültek. A díjakat Dr. Borbély Zoltán az MLSZ Budapesti Igazgatóság társadalmi elnökségének alelnöke, valamint Czakó Tibor az MLSZ Budapesti Igazgatóság Öregfiúk, Old Boys és Veterán Versenybizottságának elnöke adták át.

A döntő nap mérkőzéseinek eredményei elérhetőek az MLSZ Adatbankban: ITT!

Gabura Gyula, a győztes csapat edzőjének nyilatkozata:

Nagyon jól éreztük magunkat. A torna nálunk minden évben kiemelt szerepet tölt be a versenynaptárunkban. Büszkék vagyunk arra, hogy beállítottuk a MAFC rekordját és ez egyben inspirál is minket arra, hogy jövőre újra elinduljunk és egyedüli csúcstartók legyünk. Ismét nagyon jó volt a szervezés, jó meccseket játszottunk. Mindig van egy-két olyan csapat, amely megnehezíti a dolgunkat. Azonban a korábbi döntőkben szerzett tapasztalatoknak köszönhetően megvan a rutinunk, tudjuk hogyan kell döntőt játszani. Olyan mintha ezt a termet, ezt a játékot nekünk találták volna ki.

 
fotók: Ifj. Thaly Zoltán

További hírek

Bajnokság
Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024-07-09 12:35:16

Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024. július 4-7. között került megrendezésre a hagyományos 4 Főváros Tornája, melynek 2024-ben Budapest adott otthont. A házigazda mellet, Zágráb, Pozsony és Ljubljana régiós válogatottjai mérhették össze tudásukat hat sportágban, köztük labdarúgásban is.

Bajnokság
Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

2024-07-05 12:19:49

Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila edző, magyar labdarúgó- és általános sportjátékelméleti szakíró.

Bajnokság
MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

2024-07-05 10:06:34

MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

Az MLSZ Edzőképzési Intézete MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet a 2024-es szezon őszi félévében.

Bajnokság
IFA jogosultságok beállítása 2024-2025

2024-07-01 08:50:21

IFA jogosultságok beállítása 2024-2025

Tájékoztatjuk a sportszervezetek IFA rendszerben dolgozó munkatársait, hogy az új bajnoki évad (2024-2025) kezdetével a sportszervezeti ügyintézők jogosultságai megszűnnek, azokat ismét be kell állítani.

Szponzorok