Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024. április. 26., 12:42   |    

Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024. április 25-én már megszokott módon Székesfehérváron rendezték meg a 2023/2024. évi McDonald’s Fair Play Cup egyik regionális döntőjét, amelyen Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna vármegye bajnokai ellen léphetett pályára fővárosi fiú és lány csapatunk.

Az 5 csapatos fiú-lány csoportok körmérkőzéses rendszerben játszottak és az első két helyezett jutott az országos döntőbe.

A fiúknál idén is a II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium képviselte Budapestet.

Az első mérkőzésen hiába játszottak fölényben a fővárosiak egyik csapat sem tudott gólt szerezni a rendes játékidőben, ezt követően viszont a büntetőpárbajban a “Nagy László Gimnázium” (Baranya v.m.) bizonyult pontosabbnak.  A második találkozón a II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium mezőnyfölénye már gólokat is eredményezett, 2-1-re sikerült legyőzniük a “Dobó Katalin Gimnázium.” (Komárom-Esztergom v.m) csapatát. A torna második felében a számos budapesti próbálkozás ellenére – a nap végén elsőként továbbjutó – “Garay Boys” (Tolna v.m.) együttes korai találatát megőrizve szerezte meg a 3 pontot. Az utolsó mérkőzésen a hazai “Mac Big” (Fejér v.m.) csapattal ki-ki meccset játszva 2-2-es rendes játékidőt követően a fővárosi csapat értékesített több hétméterest.

A II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 6 ponttal a tavalyi évhez hasonlóan összesítésben jobb egymás elleni rendes játékidős eredménnyel a csoportból 2. helyen kvalifikálta magát az országos döntőbe.

Fábián Viktor (csapatkísérő): Ismételten 2. helyen végeztünk, viszont a tavalyi “necces” továbbjutást ezúttal még annál is kiélezettebb mérkőzéseken sikerült kivívni. Az órám sokszor abnormális pulzust jelzett, szinte a torna összes mérkőzése beleszámított a végkimenetelbe Szerintem többségben domináltuk a mérkőzéseket, sajnos azonban az eredmények mégsem ezt tükrözték. Ha kellett főnixként támadtunk fel, úgy gondolom, hogy megérdemelten jutottunk még ha szerencsével is a legjobb 8 csapat közé. Nagyon boldog vagyok, hiszen a kitűzött célt elértük. A srácok maximálisan odatették magukat, büszke vagyok rájuk. Szusszanunk egyet és Telkiben mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a tavalyi bravúr idén is sikerüljön.

A lányoknál a Budapesti Gazdasági SZC Pesterzsébeti Technikumból “Pekszi” néven induló csapat képviselte Budapestet.

Az első mérkőzésen lányainknak nem sikerült gólt szerezni, 5-0-ra kikaptak az “Ady’s girl” (Tolna v.m.) csapatától.  A második meccsen a “Dobó Katalin Gimn.” (Komárom-Esztergom v.m.) csapatával szemben már valamelyest magára talált és felszabadult a budapesti csapat, viszont a győzelem itt sem sikerült. (1-0) A harmadik találkozón megszületett az első “Pekszi” gól, azonban ez sem volt elég a sikerhez, 4-1-es eredménnyel zártak a tornán végig magabiztos játékot mutató “Rudaj” (Fejér v.m.) ellen. Az utolsó mérkőzésen a “Ciszterci Rend” (Baranya v.m.) csapata 3-0-val gyűjtötte be a számukra továbbjutást érő pontokat.

Bárkányi Judit (csapatkísérő): Nagy örömünkre szolgált, hogy területi bajnokként képviselhettük Budapestet ezen a rendkívül színvonalas eseményen. Külön elismerést érdemel Babály László tanár úr, aki betegség miatt sajnos nem tudott itt lenni, nélküle biztosan nem jutottunk volna el idáig. Igaz, hogy 5. helyen végeztünk, de az itt szerzett tapasztalatokkal szerintem mindenki csak nyerni tudott. Sokféle csapattal találkoztunk, nagyon hasznos és tanulságos volt számunkra. Mivel a játkosaink még nem végzősök, ezért szinte biztos, hogy jövőre újfent nevezünk a programra.

Gratulálunk csapatainknak, a lányok minden tőlük telhetőt megtettek, valamint újfent öröm, hogy a II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium jóvoltából ismételten ott lehetünk az idén 2024. május 25-én 8-8 csapat részvételével Telkiben megrendezendő országos fináléban.


További hírek

Bajnokság
60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

2024-05-06 13:10:59

60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

A csapatok 2024. május 12-ig tudnak nevezni. A tornára a korosztályos bajnoki versenyrendszerben szereplő egyesületek akár összeállva közös baráti társaságként is indulhatnak.

Bajnokság
Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

2024-05-06 09:58:10

Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, a Csepel TC - Unione FC találkozót. A belépés díjtalan, de minden kapunál ellenőrzötten zajlik.

Bajnokság
Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

2024-05-03 10:42:04

Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, amelyen az elmúlt két év két legsikeresebb BLSZ-csapata mérkőzik meg egymással, a Csepel TC és az Unione FC.

Bajnokság
Zárvatartás: 2024. május 8. 12:30-tól május 9. 13:00-ig

2024-05-02 12:22:09

Zárvatartás: 2024. május 8. 12:30-tól május 9. 13:00-ig

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság hivatala 2024. május 8-án, szerdán 12:30-ig tart nyitva és 2024. május 9. (csütörtök) 13:00 óráig nem lesz ügyfélfogadás.

Szponzorok