Megtartotta évadnyitó értekezleteit az MLSZ Budapesti Igazgatóság

2020. szeptember. 02., 12:00   |    

Megtartotta évadnyitó értekezleteit az MLSZ Budapesti Igazgatóság

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság ezúttal több csoportra bontva tartotta meg a hagyományos évadnyitó értekezletet. A legfontosabb versenyügyi kérdések mellett a felnőtt bajnokságok idei évet is érintő átalakításáról és a Covid-19 fertőzés terjedésének megelőzéséről, illetve az ezzel kapcsolatos jelentési kötelezettségről is szó esett.

A Budapest I. osztályú és II. osztályú bajnokság augusztus 22-én indult, míg a BLSZ-es felnőtt és utánpótlás bajnokságok kezdete szeptember 5.

A legfontosabb változás, hogy a 2021/22-es Budapest II. osztályú bajnokság két csoportos lesz, ahogy a Budapest III. osztály is.

A most kezdődő évad során a Budapest II. osztályból alapesetben csak a 16. helyezett csapat esik ki.

Budapest II. osztályú versenykiírás itt olvasható: Budapest II. osztály

A mot kezdődő Budapest III. osztályú bajnokságból az első négy helyezett, valamint a 3 csoport legjobb 5. helyezettje jut fel, kiesni pedig alapesetben az utolsó két helyezett fog mindhárom csoportból.

A Budapest III. osztályú versenykiírás itt olvasható: Budapest III. osztály

A Budapest IV. osztályból az első helyezettek juthatnak fel a 2021/22-es két csoportos Budapest III. osztályba.  

A tartalékcsapatokra vonatkozó szabályozás nem változott:

Ha egy játékos a felnőtt első csapatban az őszi szezon során pályára lépett, akkor az az őszi szezon során az első csapat keretéhez tartozónak számít!  Az első csapat keretéhez tartozó játékosok közül a tartalék csapat egy mérkőzésén legfeljebb három fő léphet pályára. Mindhárom játékos a mérkőzés egészében egyszerre is pályán lehet.  A BLSZ III. osztályú sportszervezet „I”-jelű versenyengedéllyel rendelkező labdarúgói a sportszervezet felnőtt és tartalék csapatában (IV.o) is létszámkorlátozás nélkül szerepelhetnek (játékjogosultsággal rendelkeznek).

 

A Sportorvosi engedélyek kapcsán fontos információ, hogy előfordulhat olyan labdarúgó, akinek távelbírálásban meghosszabbított sportorvosi engedélye van:

*  A játékvezetőnek a mérkőzés jegyzőkönyvében rögzíti annak tényét, hogy mely játékos (Név, Ig. szám) igazolta sportorvosi engedélyét az OSEI adatbázisából kinyomtatott dokumentummal, azaz mely játékos sportorvosi engedélye lett távelbírálásban meghosszabbítva.

* A Szövetség, a játékvezetői jelentés alapján, az OSEI-vel külön ellenőrizteti a távelbírálásban meghosszabbított sportorvosi engedély(ek) valódiságát.

* Weboldal: https://online.osei.hu/engedely-ellenorzes

 

A Covid-19 megelőzéssel kapcsolatban az Igazgatóság felhívta a figyelmet, hogy a fertőzés terjedésének kockázata továbbra is fönn áll. Az esetleges fertőzésről az egyesület a szövetség és a pályaüzemeltető felé is jelezzen. Pozitív teszttel igazolt fertőzés esetén a az MLSZ Budapesti Igazgatóság által szervezett bajnokságokban a Versenybizottság hivatalból halasztja az érintett Egyesület soron következő bajnoki mérkőzéseit. (A valótlan információ közlése, a szövetség félrevezetése minden esetben fegyelmi vétségnek minősül.)

A bejelentéssel kapcsolatos minden információ itt olvasható: Fertőzés tájékoztatása az Igazgatóság felé

 


További hírek

Bajnokság
Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024-07-09 12:35:16

Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024. július 4-7. között került megrendezésre a hagyományos 4 Főváros Tornája, melynek 2024-ben Budapest adott otthont. A házigazda mellet, Zágráb, Pozsony és Ljubljana régiós válogatottjai mérhették össze tudásukat hat sportágban, köztük labdarúgásban is.

Bajnokság
Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

2024-07-05 12:19:49

Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila edző, magyar labdarúgó- és általános sportjátékelméleti szakíró.

Bajnokság
MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

2024-07-05 10:06:34

MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

Az MLSZ Edzőképzési Intézete MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet a 2024-es szezon őszi félévében.

Bajnokság
IFA jogosultságok beállítása 2024-2025

2024-07-01 08:50:21

IFA jogosultságok beállítása 2024-2025

Tájékoztatjuk a sportszervezetek IFA rendszerben dolgozó munkatársait, hogy az új bajnoki évad (2024-2025) kezdetével a sportszervezeti ügyintézők jogosultságai megszűnnek, azokat ismét be kell állítani.

Szponzorok