Megvan a legjobb 8 a Budapest Kupában, jön a sorsolás!

2019. február. 19., 19:45   |    

Megvan a legjobb 8 a Budapest Kupában, jön a sorsolás!

A Budapest Kupa sorsolását a tavaszi évadnyitó értekezleten 2019. február 27-én tartja az MLSZ Budapesti Igazgatóságának Versenybizottsága.

Az Unione magabiztos továbbjutásával indult a Budapest Kupa 3. fordulója, mely során már a legjobb 8 közé jutásért játszottak a csapatok. Ahogy arra számítani lehetett a legbizonytalanabb kimenetelű mérkőzés az Ikarus és a Testvériség csatája volt, amelyen a zöld-fehérek végül tizenegyesekkel mentek tovább.

Gólzápor volt a Kelen – Vízművek rangadón, amelyen a bajnokságban is remekelő Balogh Bence 5 (!) gólt rúgott. A 11 gólos meccs ellenére Harmati Tamás a Kelen SC facebook oldalának nyilatkozva nem volt elragadtatva:

„Hétvégén lejátszottuk idei első tétmérkőzésünket hazai pályán a Vízművek csapata ellen. Az eredményből kiindulva azt gondolná mindenki, hogy milyen jó mérkőzés lehetett, azonban ez nem így volt. A meccset nagyon jól kezdtük, korán vezetéshez jutottunk, és a rá következő 15 percben végleg le is zárhattuk volna, hogy ha a támadó harmadban határozottabbak lettünk volna. Ezután, szinte a semmiből egyenlített a vendégcsapat, így a félidő hajrájáig a két csapat közötti különbség eltűnt a pályáról. A 35 és 45. perc között azonban újra jó ritmusban játszottunk, és sikerült megnyugtató előnyt szerezni, így 3 gólos vezetéssel vonultunk a szünetre. A második játékrészben nem változott a játék képe egészen addig, míg nem szereztünk újabb gólt. Az 5. gólunk után veszítettünk a koncentrációnkból és a hozzáállásunkból, amit ellenfelünk ki is használt, sajnos többször is.
Összességében nagyon tanulságos 90 perc volt, a mérkőzés megmutatta azt, hogy miben fejlődtünk, de rámutatott arra is, hogy mire kell nagyon figyelnünk ezután. A csapatnak a továbbjutáshoz gratulálok!”

A REAC a vártnál nehezebben jutott túl az Építőkön, a mérkőzés a hajráig nyitott volt, végleg csak a 88. percben dőlt el.
Meglepő győzelmet aratott a bajnokságban nyeretlen Újbuda a Pestszentimre ellen, de szintén meglepő volt a nagyon erős játékoskerettel rendelkező BVSC SZAC általi búcsúztatása.
A Gázgyár-RAFC találkozón minden a papírforma szerint alakult, az óbudai csapat magabiztos sikerrel jutott a 8 közé.
A Nimród szintúgy nem kegyelmezett ellenfelének, kifejezetten erős keretével a Polgári nem tudott mit kezdeni.

 

fotó: Kanizsay Zoltán (Kelen SC)


További hírek

Bajnokság
Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

2024-04-25 09:51:04

Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

Medák Sándort 2024. május 9-én 11:15-től a Rákospalotai temetőben kísérik utolsó útjára.

Bajnokság
Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

2024-04-17 12:52:00

Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

Szépen szerepelt a MOL Magyar Kupában az Unione FC, három fordulón túljutva bekerült a legjobb 32-be. A sikeres menetelést ott az NB I-es Kisvárda állította meg, de így is jogot szerzett arra, hogy az Amatőr Kupa döntőjének résztvevője legyen, mint az egyik legtovább jutó amatőr csapat. A döntőre az Új Hidegkúti Nándor stadionban kerül sor április 25-én. Az esemény kapcsán Szabó Andrással az Unione FC edzőjével beszélgettünk.

Bajnokság
Gyász: Elhunyt Medák Sándor

2024-04-16 09:53:31

Gyász: Elhunyt Medák Sándor

Mély fájdalommal tudatjuk a budapesti amatőr labdarúgó közösséget, hogy életének 79. életévében elhunyt Medák Sándor az MLSZ Budapesti Igazgatóság Fegyelmi Bizottságának alelnöke.

Bajnokság
Címvédés a McDonald’s Fair Play Cup budapesti döntőjén

2024-04-15 13:48:58

Címvédés a McDonald’s Fair Play Cup budapesti döntőjén

2024. április 11-én napsütéses időben került megrendezésre a McDonald’s Fair Play Cup budapesti döntője, ahol a 125 nevezőből a legjobb 29 fiú és 6 lánycsapata léphetett pályára a Szántóföld utcai sporttelepen.

Szponzorok