Megvédte címét a budapesti csapat a McDonalds Fair Play Cup-on

2024. május. 29., 12:12   |    

Megvédte címét a budapesti csapat a McDonalds Fair Play Cup-on

A 2023-2024. évi McDonald’s Fair Play Cup Középiskolai Labdarúgó Program országos fináléján Telkiben léphetett pályára 2024.05.25-én a regionális döntők legjobb 8 fiú és lány csapata. A döntő napon sikeresen védte meg országos bajnoki címét a budapesti II. Rákóczi Ferenc Gimnázium csapata.

 

A résztvevők a megszokott lebonyolításban két négyes csoportban körmérkőzésekkel döntötték el a továbbjutást érő helyezéseket. A csoportok első két helyezést elért csapatai játszották az elődöntőket (A1-B2 és B1-A2), az elődöntők vesztesei vívták a bronzmérkőzést, a győztesek a döntőt. A csoportok kiesői helyosztó mérkőzéseket játszottak egymással.

Budapestet a tavalyi bajnok II. Rákóczi Ferenc Gimnázium képviselte.

Csoportmérkőzések:

Józsi Jó Zsugásai (Bács-Kiskun v.m.) – II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 0-1

A nap első mérkőzésén kellő határozottsággal győzelemmel kezdett a budapesti csapat. Több helyzetet is kialakítottak a számos kapufa miatt ellenére egyetlen gól döntött

II. Rákóczi Ferenc Gimnázium - Schillerspiller (Pest v.m) 1-0 

A második találkozó is hasonló képet muatatott. Helyzet adósott mindkét oldalon, azonban a mabiztosabb játék végül megérdemelt budapesti győzelmet hozott.

Esélyetek SE (Győr-Moson-Sopron v.m.) – II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 2-0

A csoportkör utolsó mérkőzése jóval nehezebbnek bizonyult. A próbálkozások nem értek célt. Ami a hazai csapatnak nem sikerült az a Győr-Mosoniaknak igen. Egy felívelt egyben szerencsés találattal szerezték meg a vezetést, majd pár percen belül eldöntötték a mérkőzést. Hat ponttal végül 2. helyen került elődöntőbe budapesti csapat.

Elődöntő:

Ady I. (Hajdú-Bihar v.m.) – II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 1-2

A tavalyi két döntős idén is megmérkőzhetett egymással. A játék színvonala alapján kisdöntőnek is hívható találkozón az Ady csapata tűnt bátrabbnak és kezdeményezőbbnek. A 13 percig főként védekezni kényszerülő budapesti csapat azonban egy szerencsés góllal megszerezte az előnyt. (0-1) Ez valamelyest változtatott a játékképen, számos kapusbravúrt, és blokkot követően az utolsó percekben egy kontratámadást is sikerült értékesíteni. (0-2) 20 másodperccel a vége előtt a tavalyi ezüstérmes szépítő találata ellenére a címvédők jutottak a fináléba. (1-2)

Döntő:  

Veszkó SC (Borsod-Abaúj-Zemplén v.m.), – II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 0-2

A nap záró mérkőzésén egy korai gól megalapozta a fővárosiak fölényét, a lefújás előtt pár perccel sikerült megduplázni az előnyt. Küzdelmes találkozón végül megérdemelten védte meg bajnoki címét a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium csapata

 

A győztes csapat játékosai: Jenei Máté, Juhász-Sala Patrik, Klimes Erik, Kolonics Károly Zétény, Komáromy Áron, Nahum Dominik, Péter Áron, Pozsony Balázs Bendegúz, Schmidt Balázs, Szabó Márk

Csapatkísérő: Fábián Viktor

„Hatalmas öröm volt számunkra a győzelem. A kupa elején még hitetlenkedve beszéltünk címvédésről, hiszen változott a keretünk és az edzői stábunk is. Két nem könnyű, de magabiztos meccs után már biztos volt a továbbjutásunk, viszont elsőként szerettünk volna kikerülni a csoportból. Ez nem jött össze, így úgy gondolom, hogy az országos döntő legerősebbnek tűnő csapatával kerültünk össze. Döntőként tekintettünk erre a játszmára. Látván az ellenfél "barátságát" a labdával kissé kapkodósak voltunk, de nem játszottunk rosszul. Az áttörést egy szerencsés bal lábas "hazaadás" jellegű lövésünk hozta meg, amit a kapusuk beengedett. Ezt követően rengeteg kapusbravúr és kemény védekezés mentett meg minket az egyenlítéstől. Végül a kinyílt védelem ellen sikerült egy szép gólt rúgnunk. Ezzel szinte eldőlt a mérkőzés, de nem dőlhettünk hátra. Végül betalált az ellenfél a vége előtt pár perccel. A hármas sípszó után leplezetlen volt az öröm. A döntőn mi tudtuk jobban az ellenfélre erőltetni az akaratunkat. Fáradtnak tűntek és ezt jól kihasználtuk egy korai találattal. Később sikerült megduplázni az előnyünket, így magabiztosan győztünk a döntőben. Nagy az öröm azóta is. Büszke vagyok a csapatra. Jól teljesítettünk. A tanulság az, hogy nem mindig az erősebb csapat győz. Legtöbbször mi játszottunk fölényben mégsem nyertünk, más alkalommal az ellenfél jobb volt nálunk mégis győztünk. Küzdelemmel és akarással tudtunk többet mutatni.  Ilyen a foci.” 

Külön elismerést érdemelnek a budapestiek, ugyanis a program története során ők a második olyan csapat, akik képesek voltak címvédésre.


További hírek

Bajnokság
Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024-07-09 12:35:16

Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024. július 4-7. között került megrendezésre a hagyományos 4 Főváros Tornája, melynek 2024-ben Budapest adott otthont. A házigazda mellet, Zágráb, Pozsony és Ljubljana régiós válogatottjai mérhették össze tudásukat hat sportágban, köztük labdarúgásban is.

Bajnokság
Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

2024-07-05 12:19:49

Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila edző, magyar labdarúgó- és általános sportjátékelméleti szakíró.

Bajnokság
MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

2024-07-05 10:06:34

MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

Az MLSZ Edzőképzési Intézete MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet a 2024-es szezon őszi félévében.

Bajnokság
IFA jogosultságok beállítása 2024-2025

2024-07-01 08:50:21

IFA jogosultságok beállítása 2024-2025

Tájékoztatjuk a sportszervezetek IFA rendszerben dolgozó munkatársait, hogy az új bajnoki évad (2024-2025) kezdetével a sportszervezeti ügyintézők jogosultságai megszűnnek, azokat ismét be kell állítani.

Szponzorok