Merkapt - BAK döntő lesz az Egri Erbstein kupában

2022. március. 01., 11:41   |    

Merkapt - BAK döntő lesz az Egri Erbstein kupában

2022. február 27-én lejátszották az Egri Erbstein Kupa elődöntőit. Emlékezhetünk, hogy a negyedöntőben négyből három tizenegyesekkel dőlt el. Az izgalmak most sem maradtak el, a Merkapt - Erős Vár mérkőzésen sem volt döntés a rendes játékidőben, míg a BAK – FFC a 92. percben dőlt el.

Merkapt – Erős Vár

Az első félidő jelentős részében a Merkapt akarata érvényesült, a vendégek inkább kontrákra rendezkedtek be. Bár többször is szépen szövögették támadásaikat a pirosban játszó hazaiak, a vezetést mégis az Erős Vár szerezte meg a 40. percben!
A Merkapt védők labdajáratásába hiba csúszott, a röviden visszapasszolt labdára Regős Mátyás csapott le és higgadtan, ballal a hosszú alsó sarokba helyezte a labdát. 1-0
Az Erős Vár öröme nem tartott sokáig, négy perc elteltével jött az egyenlítés!
Egy kipasszolt labdát követően baloldalra került a labda, a menetrendszerű beadásra pedig érkezett Iváncsik Renátó és kapásból a kapuba bombázott. 1-1
A második félidőt jó iramban kezdte az Erős Vár, helyzeteik azonban kimaradtak. Az első 10 perc után újra magához ragadta a kezdeményezést a Merkapt, gólt viszont már ők sem tudtak szerezni, így maradt az igazságosnak mondható döntetlen és következhettek a büntetők.
A tizenegyesrúgások felettébb izgalmasan alakultak, már 3-1-re is vezetett az Erős Vár, de az idegek harcát végül jobban bírták a hazaiak, így ők készülhetnek a döntőre!


BAK – FFC

Nagy iramban kezdődött meg a mérkőzés köszönhetően az agilisan játszó hazai csapatnak, akik gyorsan meg is szerezték a vezetést a 3. percben!
Egy szöglet utáni kavarodást követően Virág Gábor elé pattant a labda, aki szép mozdulattal lőtt a kapuba 11 méterről! 1-0
A kezdeti megilletődöttség után nem tétlenkedett sokáig az FFC sem és 1 percen belül sikerült is kiegyenlíteniük. A Ferincz Péter által kiharcolt büntetőt Balogh Csaba váltotta gólra! 1-1
A hazaiak ezt követően még magasabb fordulatszámra kapcsoltak és sorra alakították ki a helyzeteket. Előbb Havasi Zsolt 25 méteres szabadrúgását tolt a felsőlécre Németh Dominik, majd ziccerben hárított nagyot lábbal a vendégek hálóőre, így több gól már nem született az első félidőben.
A második félidőben ott folytatta a kék-fekete mezes gárda, ahol az elsőt abbahagyta és a 47. percben góllá érett a mezőnyfölény! Egy bal oldali beadás után a ferencvárosi védők egymást zavarták meg a felszabadításnál, ezt Bekő Péter kihasználta és a kapuba vágta az elé pattanó labdát 10 méterről! 2-1
A zöld-fehér mezesek ez után magukhoz ragadták a kezdeményezést, de a kapu előtt pontatlanság jellemezte a játékukat. A 76. percben egy szép egyéni alakítás végén mégis sikerült nekik a gólszerzés.
Jobb oldalról érkezett egy előre ívelt labda, amelyet Pinte József mellel szelídített meg, majd ballal egy pattanást követően elrúgta azt a kifutó kapus mellett! 2-2

Ekkor úgy nézett ki, hogy akár meg is nyerheti a vendégcsapat a mérkőzést, nagy erőket mozgósítottak egy újabb gól reményében, azonban Bolgár Roland piros lapja a 84. percben nem várt fordulatot hozott az FFC számára. A hosszabbítás perceiben, amikor már mindenki a büntetőket várta, eldőlt a kissé feszült találkozó.
Németh Dominik két nagy bravúrt is bemutatott az akció során, viszont harmadjára már Ő is tehetetlennek bizonyult. Az egész mérkőzésen remekül futballozó Havasi Zsolt érkezett a kipattanó labdára és döntőbe lőtte csapatát. 3-2

Az Egri Erbstein kupa döntőjére várhatóan április 27-én kerül sor. Elöljáróban annyit, hogy az eddigiek után a tizenegyeseket mindkét csapatnak érdemes gyakorolni.


További hírek

Bajnokság
60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

2024-05-06 13:10:59

60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

A csapatok 2024. május 12-ig tudnak nevezni. A tornára a korosztályos bajnoki versenyrendszerben szereplő egyesületek akár összeállva közös baráti társaságként is indulhatnak.

Bajnokság
Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

2024-05-06 09:58:10

Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, a Csepel TC - Unione FC találkozót. A belépés díjtalan, de minden kapunál ellenőrzötten zajlik.

Bajnokság
Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

2024-05-03 10:42:04

Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, amelyen az elmúlt két év két legsikeresebb BLSZ-csapata mérkőzik meg egymással, a Csepel TC és az Unione FC.

Bajnokság
Zárvatartás: 2024. május 8. 12:30-tól május 9. 13:00-ig

2024-05-02 12:22:09

Zárvatartás: 2024. május 8. 12:30-tól május 9. 13:00-ig

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság hivatala 2024. május 8-án, szerdán 12:30-ig tart nyitva és 2024. május 9. (csütörtök) 13:00 óráig nem lesz ügyfélfogadás.

Szponzorok