Négyből három mérkőzésen büntetőkkel dőlt el a továbbjutás az Egri Erbstein Kupán

2022. február. 21., 16:47   |    

Négyből három mérkőzésen büntetőkkel dőlt el a továbbjutás az Egri Erbstein Kupán

2022. február 20-án a Pénzügyőr Kőér utcai Sporttelepén lejátszották a Budapest Atlétikai Klub szervezésében az MLSZ Budapesti Igazgatóság támogatásával megrendezésre kerülő Egri Erbstein Kupa negyeddöntő mérkőzéseit. A résztvevők ranglista alapján kerültek meghívásra, a 2021-22-es Budapest Kupában elért eredményeik alapján, a 8 legjobban szereplő BLSZ III. vagy BLSZ IV. osztályú csapat.

Erős Vár – Issimo BK-Eternal 3-3 büntetőkkel: 4-2

Az Erős Vár már a 18. percben megszerezte a vezetést. Fabiny Márton passza után Horváth Sándor lőtt a kapuba. A vezetésük nem tartott sokáig, 6 perc múlva Szilágyi Bendegúz jobbról a hosszú sarokba lőtte az egyenlítő gólt. A szünetben 1-1 volt az állás, egészen az utolsó félóráig, amikor eljött a gólzápor. A 65. percben Vincze Roland, majd nem sokkal később Szilágyi Bendegúz is bevette a „hazaiak” kapuját. Úgy tűnt, hogy el is dőlt a meccs, de Regős Mátyás nem így gondolta és a hajrában duplázni tudott. Jöttek a büntetők, amely során a lélektani fölényt kihasználta a feltámadó Erős Vár, és így a négy közé jutott.

Újpesti Haladás – Merkapt SE 2-2 büntetőkkel: 3-4

A következő találkozó is izgalmasra sikerült. A Halinak a mérkőzés elején gondjai voltak a védekezéssel, és a 3. percben Nagy Márk ezt előnyre is fordította, egy szép kiugratás után a bal sarokba lőtt. A 19. percben Faragó Hunor kissé váratlanul egyenlített, 14 méterről szép gólt lőtt a jobb sarokba. Innentől kezdve nem csak az eredmény, de a mérkőzés maga is kiegyenlítettebbé vált.
A szünet előtt a Merkapt egy újabb újpesti védelmi megingást kihasználva Iváncsik Renátó révén tizenegyesből mégis visszavette az előnyt.
A második játékrészben mindkét oldalon veszélyben forogtak a kapuk, de csak egy találat született, egy egyenlítő. Schäffer Levente 15 méterről remek lövést eresztett meg a bal sarokba.
A büntetők a Merkaptnak sikerültek jobban, így ők jutottak a négy közé.

BAK – Tabahon 5-1

A Tabahon meglehetősen tartalékosan tudott megérkezni a találkozóra, és a rendező BAK-nál is sok volt a hiányzó. Az viszont gyorsan kiderült, hogy ez a nagyobb gondot a budaiaknak okozza.
A 13. percben több kihagyott BAK-lehetőséget követően Havasi Zsolt szöglete után Virág Gábor megszerezte a vezetést. A 27. percben már 2-0 volt az állás. Egy szépen kijátszott támadás végén Fábián Attila lőtt az üres kapuba. 7 perc múlva büntetőhöz jutott a BAK, és Virág Gábor megszerezte a második gólját, csapatának pedig a harmadikat.
A második félidőben egy szögletet követően Hajdú József rosszul ért a labdába, így a Tabahon rövid időre visszajött a meccsbe. Félórával a vége előtt viszont előbb Virág Gábor talált be újra, majd Fábián Attila is, így a hajrára minden eldőlt. A BAK magabiztosan jutott tovább.

FFC – Zöld-Fehérek SE 1-1 büntetőkkel: 5-4

Izgalmas csatának ígérkezett a BLSZ III. 1. csoportjának 4. helyén álló Ferencvárosi FC és a BLSZ IV. 3. csoportjában első helyen telelő Zöld-Fehérek SE találkozója.
Az első három mérkőzéshez hasonlóan, ezen a találkozón is gyors gól született. Egy labdaszerzés után a jobb oldalról Balogh Csaba remek labdát adott a tizenhatos elé Merza Ábelnek, aki jobbra vitte a labdát, majd 12 méterről remek gólt lőtt a hosszú sarokba. Az első félidő a továbbiakban is az FFC-é volt, a másodikban viszont feljebb jött a Zöld-Fehérek, és több jó akciója volt, amelyekkel akár meg is fordíthatták volna az eredményt. Ugyanakkor az egyenlítő gól is nagyon későn jött nekik össze, a 90. percben egy jobb oldali beadás után Croft Alexander egyenlített közelről. A hosszabbításba már csak egy kiállítás fért bele, Csoma Gábort (FFC) állították ki magatartásáért.
Jöttek a büntetők, amely végén a Ferencvárosi FC örülhetett.

"A vasárnapi mérkőzésekkel elkezdődtek az Egri Erbstein Kupa küzdelmei és a szoros csatákat, igazi kupa hangulatot teremtő rendezvény azt hiszem, teljes mértékben elérte a célját – mondta Molnár Bertalan, a szervező BAK elnöke. - A második számú budapesti kupasorozat célja, hogy az amatőr csapatok is valódi eséllyel lépjenek pályára és valós lehetőségük legyen elnyerni az EEK vándortrófeát, illetve, hogy méltó módon emlékezzünk egy igazi európai edzőzsenire, Egri Erbstein Ernőre. "

Az Igazgatóság február 21-én a sorsolást is elvégezte. Az elődöntőkre 2022. február 27-én kerül sor, (szintén a Kőér utcai Sporttelepen) 10 órától a Merkapt az Erősvár csapatával, míg 12 órától a BAK az FFC-vel mérkőzik meg a döntőben való szereplésért, amely várhatóan április 27-én lesz.

2022. február 27.
10:00 Merkapt – Erős Vár
12:00 BAK - FFC


További hírek

Bajnokság
60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

2024-05-06 13:10:59

60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

A csapatok 2024. május 12-ig tudnak nevezni. A tornára a korosztályos bajnoki versenyrendszerben szereplő egyesületek akár összeállva közös baráti társaságként is indulhatnak.

Bajnokság
Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

2024-05-06 09:58:10

Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, a Csepel TC - Unione FC találkozót. A belépés díjtalan, de minden kapunál ellenőrzötten zajlik.

Bajnokság
Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

2024-05-03 10:42:04

Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, amelyen az elmúlt két év két legsikeresebb BLSZ-csapata mérkőzik meg egymással, a Csepel TC és az Unione FC.

Bajnokság
Zárvatartás: 2024. május 8. 12:30-tól május 9. 13:00-ig

2024-05-02 12:22:09

Zárvatartás: 2024. május 8. 12:30-tól május 9. 13:00-ig

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság hivatala 2024. május 8-án, szerdán 12:30-ig tart nyitva és 2024. május 9. (csütörtök) 13:00 óráig nem lesz ügyfélfogadás.

Szponzorok