Negyedik lett Budapest a megyék közti tornán

2019. december. 02., 13:44   |    

Negyedik lett Budapest a megyék közti tornán

A Budapest válogatott a Megyei Válogatottak Dél-Közép Dunántúli Regionális Tornáján vett részt Székesfehérváron, amely 2019. november 30 -án és december 1-jén került megrendezésre.

Az első mérkőzésen Somogy megyével mérkőzött meg csapatunk. A találkozón mindkét csapat nagy lelkesedéssel vetette magát játékba. Helyzetünket nehezítette, hogy korán cserélni kellett, mert Balogh Péter csapatkapitány sérülés miatt negyedóra után nem tudta folytatni a játékot.

A több helyzete Budapestnek volt, de az első játékrészben nem született gól, a második elején viszont igen. Egy remekül megformált támadás végén Lóska Csaba középre adása után Sergő Márton talált a kapuba.
A vezetés teljesen megérdemelt volt és a meccs végén a fáradó ellenfelünket sikerült még két góllal keseríteni. Előbb Torda Bence talált be egy csodás tekeréssel, majd ismét Sergő fejezett be egy klasszikus kontrát közelről.
A következő mérkőzést rövid szünet után Baranya megyével játszottuk, amelyről gyorsan kiderült, hogy nagyobb játékerőt képvisel, mint előző ellenfelünk.

A találkozón Budapestnek megvoltak a lehetőségei mindkét félidőben, de a találkozó legjobbja nem véletlenül Zubány Miklós volt, jóval többször állították nehéz helyzet elé a baranyaiak, mint mi ellenfelünk hálóőrét. Kapusunk remekül védett, így a jó eredménynek számító 0-0-ban jelentős szerepe volt.

Négy ponttal az első helyen zártuk az első napot. A remek eredmények bizakodásra adtak okot, de annyi hátrányunk volt, hogy mindkét második napi ellenfelünk még harcban volt a továbbjutásért.
Így könnyű meccsre egyszer sem lehetett számítani.

Budapest a házigazda Fejér megye ellen kezdett vasárnap. Csapatunk az első félidőben irányította a játékot, és nagy tempót diktált, ami nem ízlett a hazaiaknak, ugyanakkor gólt nem tudott szerezni.
A klasszikus dolog történt a kimaradt lehetőségek után, a második játékrészben egy megpattanó szabadrúgással vezetést szerzett Fejér megye.
Az egyenlítésre ezután megvolt a lehetőség, de ellenfelünk a találat után feljavult, így a helyzetek száma nálunk csökkent, náluk nőtt. Ráadásul Budapest az egyik legjobb játékosát, Torda Bencét is elveszítette, mert egy szerencsétlen esetnél úgy rúgták le ketten közrefogva, hogy még a játékvezető sem vette észre.
Fejér megye megtartotta az előnyét és a második játékrészben erre rá is szolgált.

A következő mérkőzésre már nagyot csökkent Budapest válogatott variálási lehetőségeinek száma, a fáradtság viszont nőtt.
Ráadásul ismét egy erős ellenfél következett, Tolna megye, amely még az első helyért is harcban volt.
Budapest mozgósította az utolsó erőtartalékokat, és ez meglepetésre ismét egy teljesen nyílt meccset eredményezett, amely csak az utolsó tíz percben dőlt el. Ellenfelünk egy remek cserével tudott frissíteni, aki kétszer is betalált.

Az első mérkőzésen sérülést szenvedett, de egy nap múlva ismét harcba szálló Balogh Péter csapatkapitányt kértük értékelésre:
„Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy játszhattam ezen a tornán. Sajnos most se sikerült tovább lépni az országos döntőbe, ezért nyilván hiányérzetem van. A csapat ismét jó játékosokból tevődött össze, az új "arcok" is hozzá tudtak tenni a csapat jó teljesítményéhez. Sajnos a vasárnapi meccsek eredmény szempontjából nem úgy sikerültek ahogy vártuk, de mindegyik mérkőzésen megálltuk a helyünket, szóval csak dicsérő szavakat tudok mondani a mutatott játékunkról. Ami csalódás számomra, hogy létszámba ismét elfogytunk a torna folyamán, amit nem igazán értek, de ez van. Le a kalappal a csapat előtt, nagyon jó küzdőszellemben és mentalitásban játszottunk végig. Szeretnék jobbulást kívánni Bánk Levinek és mihamarabbi gyógyulást neki! Köszönöm Szőnyi Gábornak és Hobónak, hogy ismét elviseltek "minket" és mindent megtettek a válogatottért! Mindenkinek jó pihenést és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!”

A Budapest Válogatott tornán résztvevő kerete:
Ubrankovics Gergő (Testvériség), Pósa Dániel (Testvériség), Urbán István (Testvériség), Gauzer Levente (Csepel FC), Rónaszéki Botond (Svábhegy), Malya Bence (1908 SZAC), Torda Bence (Csepel FC), Balogh Péter (ASR Gázgyár), Lóska Csaba (ASR Gázgyár), Fekete Marcell (BVSC), Sergő Márton (ASR Gázgyár), Zubány Miklós (Testvériség SE), Buzás Gergő (1908 SZAC), Pósa Dániel (Testvériség ), Hornok Dávid (Testvériség ), Marczinka Tamás (Svábhegy).
Szakmai stáb: Kiss László szakmai vezető, Bajzik József edző, Horváth László edző, Simon Ákos masszőr, Szőnyi Gábor technikai vezető


További hírek

Bajnokság
Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

2024-05-09 09:07:56

Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezte meg a 48. Budapest Kupa döntőt, melyen a remek napot kifogó Unione FC 3-1-es győzelmet aratott a Csepel TC ellen!

Bajnokság
60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

2024-05-06 13:10:59

60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

A csapatok 2024. május 12-ig tudnak nevezni. A tornára a korosztályos bajnoki versenyrendszerben szereplő egyesületek akár összeállva közös baráti társaságként is indulhatnak.

Bajnokság
Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

2024-05-06 09:58:10

Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, a Csepel TC - Unione FC találkozót. A belépés díjtalan, de minden kapunál ellenőrzötten zajlik.

Bajnokság
Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

2024-05-03 10:42:04

Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, amelyen az elmúlt két év két legsikeresebb BLSZ-csapata mérkőzik meg egymással, a Csepel TC és az Unione FC.

Szponzorok