Negyedik lett Budapest a megyék közti tornán

2019. december. 02., 13:44   |    

Negyedik lett Budapest a megyék közti tornán

A Budapest válogatott a Megyei Válogatottak Dél-Közép Dunántúli Regionális Tornáján vett részt Székesfehérváron, amely 2019. november 30 -án és december 1-jén került megrendezésre.

Az első mérkőzésen Somogy megyével mérkőzött meg csapatunk. A találkozón mindkét csapat nagy lelkesedéssel vetette magát játékba. Helyzetünket nehezítette, hogy korán cserélni kellett, mert Balogh Péter csapatkapitány sérülés miatt negyedóra után nem tudta folytatni a játékot.

A több helyzete Budapestnek volt, de az első játékrészben nem született gól, a második elején viszont igen. Egy remekül megformált támadás végén Lóska Csaba középre adása után Sergő Márton talált a kapuba.
A vezetés teljesen megérdemelt volt és a meccs végén a fáradó ellenfelünket sikerült még két góllal keseríteni. Előbb Torda Bence talált be egy csodás tekeréssel, majd ismét Sergő fejezett be egy klasszikus kontrát közelről.
A következő mérkőzést rövid szünet után Baranya megyével játszottuk, amelyről gyorsan kiderült, hogy nagyobb játékerőt képvisel, mint előző ellenfelünk.

A találkozón Budapestnek megvoltak a lehetőségei mindkét félidőben, de a találkozó legjobbja nem véletlenül Zubány Miklós volt, jóval többször állították nehéz helyzet elé a baranyaiak, mint mi ellenfelünk hálóőrét. Kapusunk remekül védett, így a jó eredménynek számító 0-0-ban jelentős szerepe volt.

Négy ponttal az első helyen zártuk az első napot. A remek eredmények bizakodásra adtak okot, de annyi hátrányunk volt, hogy mindkét második napi ellenfelünk még harcban volt a továbbjutásért.
Így könnyű meccsre egyszer sem lehetett számítani.

Budapest a házigazda Fejér megye ellen kezdett vasárnap. Csapatunk az első félidőben irányította a játékot, és nagy tempót diktált, ami nem ízlett a hazaiaknak, ugyanakkor gólt nem tudott szerezni.
A klasszikus dolog történt a kimaradt lehetőségek után, a második játékrészben egy megpattanó szabadrúgással vezetést szerzett Fejér megye.
Az egyenlítésre ezután megvolt a lehetőség, de ellenfelünk a találat után feljavult, így a helyzetek száma nálunk csökkent, náluk nőtt. Ráadásul Budapest az egyik legjobb játékosát, Torda Bencét is elveszítette, mert egy szerencsétlen esetnél úgy rúgták le ketten közrefogva, hogy még a játékvezető sem vette észre.
Fejér megye megtartotta az előnyét és a második játékrészben erre rá is szolgált.

A következő mérkőzésre már nagyot csökkent Budapest válogatott variálási lehetőségeinek száma, a fáradtság viszont nőtt.
Ráadásul ismét egy erős ellenfél következett, Tolna megye, amely még az első helyért is harcban volt.
Budapest mozgósította az utolsó erőtartalékokat, és ez meglepetésre ismét egy teljesen nyílt meccset eredményezett, amely csak az utolsó tíz percben dőlt el. Ellenfelünk egy remek cserével tudott frissíteni, aki kétszer is betalált.

Az első mérkőzésen sérülést szenvedett, de egy nap múlva ismét harcba szálló Balogh Péter csapatkapitányt kértük értékelésre:
„Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy játszhattam ezen a tornán. Sajnos most se sikerült tovább lépni az országos döntőbe, ezért nyilván hiányérzetem van. A csapat ismét jó játékosokból tevődött össze, az új "arcok" is hozzá tudtak tenni a csapat jó teljesítményéhez. Sajnos a vasárnapi meccsek eredmény szempontjából nem úgy sikerültek ahogy vártuk, de mindegyik mérkőzésen megálltuk a helyünket, szóval csak dicsérő szavakat tudok mondani a mutatott játékunkról. Ami csalódás számomra, hogy létszámba ismét elfogytunk a torna folyamán, amit nem igazán értek, de ez van. Le a kalappal a csapat előtt, nagyon jó küzdőszellemben és mentalitásban játszottunk végig. Szeretnék jobbulást kívánni Bánk Levinek és mihamarabbi gyógyulást neki! Köszönöm Szőnyi Gábornak és Hobónak, hogy ismét elviseltek "minket" és mindent megtettek a válogatottért! Mindenkinek jó pihenést és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!”

A Budapest Válogatott tornán résztvevő kerete:
Ubrankovics Gergő (Testvériség), Pósa Dániel (Testvériség), Urbán István (Testvériség), Gauzer Levente (Csepel FC), Rónaszéki Botond (Svábhegy), Malya Bence (1908 SZAC), Torda Bence (Csepel FC), Balogh Péter (ASR Gázgyár), Lóska Csaba (ASR Gázgyár), Fekete Marcell (BVSC), Sergő Márton (ASR Gázgyár), Zubány Miklós (Testvériség SE), Buzás Gergő (1908 SZAC), Pósa Dániel (Testvériség ), Hornok Dávid (Testvériség ), Marczinka Tamás (Svábhegy).
Szakmai stáb: Kiss László szakmai vezető, Bajzik József edző, Horváth László edző, Simon Ákos masszőr, Szőnyi Gábor technikai vezető


További hírek

Bajnokság
Futsal tájékoztató

2024-07-17 16:03:38

Futsal tájékoztató

Megnyílt a Férfi NB III Futsal és a Női NB II Futsal bajnokságok nevezési felülete, amelyekre 2024. augusztus 2. (péntek) éjfélig lehet nevezni az MLSZ elektronikus ügyintézési rendszerén keresztül (IFA).

Bajnokság
Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024-07-09 12:35:16

Ezüstérmes lett a Budapest válogatott a 4 főváros tornáján

2024. július 4-7. között került megrendezésre a hagyományos 4 Főváros Tornája, melynek 2024-ben Budapest adott otthont. A házigazda mellet, Zágráb, Pozsony és Ljubljana régiós válogatottjai mérhették össze tudásukat hat sportágban, köztük labdarúgásban is.

Bajnokság
Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

2024-07-05 12:19:49

Gyász: 65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila

65 éves korában elhunyt Ferenczi Attila edző, magyar labdarúgó- és általános sportjátékelméleti szakíró.

Bajnokság
MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

2024-07-05 10:06:34

MLSZ Grassroots Alap tanfolyam

Az MLSZ Edzőképzési Intézete MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet a 2024-es szezon őszi félévében.

Szponzorok