Öregfiúk, OldBoys és Veterán teremtornák: Pénzügyőr, Budaörs és Budatétény siker

2023. február. 13., 15:19   |    

Öregfiúk, OldBoys és Veterán teremtornák: Pénzügyőr, Budaörs és Budatétény siker

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság 2023. február 11-én rendezte meg az Öregfiúk, Old Boys és Veterán teremtornák korosztályos döntőit Budafokon a Fonyódi Antal Sportcsarnokban.

VETERÁN TEREMTORNA

A veterán torna döntőjét a magabiztosan továbbjutó Budatétény és a címvédő 1.FC Skorpió játszotta. A kiélezett mérkőzés utolsó másodperceiben szerzett gólnak köszönhetően végül a Budatétény nyerte a finálét. A két csapat tavaly szintén találkozott a legjobb négy között, akkor az 1.FC Skorpió örülhetett. Harmadik helyen idén az Ikarus BSE végzett.

Elődöntők:

Budatétény SE – Róna SC 6-0

Ikarus BSE – 1. FC Skorpió 0-3

Bronzmérkőzés:

Róna SC – Ikarus BSE 3-9

Döntő:

Budatétény SE – 1. FC Skorpió 4-3

A torna gólkirálya az Ikarus BSE játékosa Dr. Bagdán Árpád lett 10 találattal.

 

Balázs Géza, a Budatétény SE Veterán csapatvezetője:

 Évek óta rendszeresen a résztvevők vagyunk, és igyekszünk ennek megfelelően egyesületi és játékos szinten is kellő komolysággal a legjobbat nyújtani. A korábbi években többször ott voltunk a dobogó környékén és maximálisan élveztük, hogy idén mi vihettük haza az első helyért járó kupát. Kulturált körülmények között, igazán normális játékvezetés mellett játszhattunk színvonalas és sportszerű mérkőzéseket. A döntőben szinte végig nálunk volt a vezetés, nagyon örültünk az utolsó pillanatokban szerzett győztes találatnak, különösen azért, hiszen korábbi gólkirályunk Fekete György számára is egy rendkívül pozitív töltetet adott ez a gól. Külön elismerés, hogy a torna legjobb játékosa is nálunk szerepelt. Boldogok és büszkék vagyunk, köszönjük a színvonalas szervezést.

 

A tornán a 2021-ben elhunyt Lazsányi László emlékére a családja által felajánlott különdíjat lányától Lazsányi Erikától és unokájától vehette át legjobb játékosként Lénárt László Csaba. Továbbá Tiringer László az MTK Budapest Zrt. által felajánlott dedikált labdát és egyéb ajándékcsomagot adott át a Róna SC csapatának.

 

OLD BOYS TEREMTORNA

Az Old Boys teremtorna a magas jelentkezők száma miatt idén 16 csapattal indult, és a legjobb négy közé a csoportelsők kerültek.

A szoros bronzmérkőzésen az elődöntök során büntetőkkel kikapott II. Kerület UFC ellen az ESMTK bizonyult jobbnak, a döntőben pedig a Budaörsi SC tudott felülkerekedni az Alsónémedi SE csapatán.

Elődöntők:

ESMTK – Alsónémedi SE 2-4

II. Kerület UFC – Budaörsi SC 1-3 (0:2)

Bronzmérkőzés: ESMTK – II. Kerület UFC 4-3

Döntő: Alsónémedi SE – Budaörsi SC 3-5

A torna gólkirálya 11 góllal Bérces Attila lett az Alsónémedi SE csapatából.

Varga Zoltán, a Budaörs Old Boys csapat játékosa és ügyintézője:

Első alkalommal vehettünk részt a BLSZ Téli Old Boys teremtornáján. Izgalmas mérkőzéseket játszhattunk, köszönjük a gördülékeny szervezést. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, és természetesen jövőre is mindenképp szeretnénk majd indulni.

A díjátadók dr. Borbély Zoltán az MLSZ budapesti társadalmi alelnöke, Lovász Tamás István, az MLSZ Budapesti Igazgatója, Czakó Tibor, az Öregfiúk, Oldboys, Veterán Versenybizottság elnöke voltak.

 

ÖREGFIÚK TEREMTORNA

Az „A” csoportból jobb gólkülönbséggel továbbjutó Pénzügyőr SE és Nimród SE, a „B” csoportból pedig a Budatétény SE és a Testvériség SE került a legjobb négy közé. A viszonylag egyoldalú elődöntők után a helyosztókon Testvériség SE siker és Pénzügyőr SE címvédés történt.

Elődöntők:

Pénzügyőr SE – Testvériség SE 11-0

Nimród SE – Budatétény SE 6-2

Bronzmérkőzés: Testvériség SE – Budatétény SE 5-4

Döntő: Pénzügyőr SE – Nimród SE 9-2

A torna gólkirálya a Pénzügyőr SE játékosa Kovacsik Tibor lett 13 találattal.

 

Mészáros Dániel, a Pénzügyőr SE öregfiúk csapatának játékosa

Külön öröm számunkra, hogy ez a korosztály is lehetőséget kap a nagypályás holt időben. Élmény volt, hogy gólzáporos meccseket játszhatunk. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem a címvédés volt a cél. Nehezen indult a szereplésünk a selejtezőkben, hiszen az első mérkőzésünkön a Nimródtól kikaptunk, viszont a döntőben volt lehetőségünk visszavágni, amivel éltünk is. Hoztuk a nagypályás első osztály színvonalát. Kimondottan örültünk, hogy jelen energiaválság ellenére is focizhattunk egy jót.

A díjátadók dr. Borbély Zoltán az MLSZ budapesti társadalmi alelnöke, Lovász Tamás István, az MLSZ Budapesti Igazgatója, Czakó Tibor, az Öregfiúk, Oldboys, Veterán Versenybizottság elnöke voltak.


További hírek

Bajnokság
Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

2024-05-09 09:07:56

Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezte meg a 48. Budapest Kupa döntőt, melyen a remek napot kifogó Unione FC 3-1-es győzelmet aratott a Csepel TC ellen!

Bajnokság
60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

2024-05-06 13:10:59

60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

A csapatok 2024. május 12-ig tudnak nevezni. A tornára a korosztályos bajnoki versenyrendszerben szereplő egyesületek akár összeállva közös baráti társaságként is indulhatnak.

Bajnokság
Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

2024-05-06 09:58:10

Információk a Budapest Kupa döntőre való belépésről

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, a Csepel TC - Unione FC találkozót. A belépés díjtalan, de minden kapunál ellenőrzötten zajlik.

Bajnokság
Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

2024-05-03 10:42:04

Május 8-án az év legnagyobb amatőr rangadójával jön a 48. Budapest Kupa-döntő

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezi meg a 48. Budapest Kupa döntőt, amelyen az elmúlt két év két legsikeresebb BLSZ-csapata mérkőzik meg egymással, a Csepel TC és az Unione FC.

Szponzorok