Országos bajnok lett a II. kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium csapata

2023. június. 05., 11:27   |    

Országos bajnok lett a II. kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium csapata

Telkiben léphetett pályára 2023.06.03-án a regionális döntők legjobb 8 fiú és lány csapata a 2022-2023. évi McDonald’s Fair Play Középiskolai Labdarúgó Program országos fináléján.

A résztvevők két négyes csoportban körmérkőzésekkel döntötték el a továbbjutást érő helyezéseket. A csoportok első két helyezést elért csapatai játszották az elődöntőket (A1-B2 és B1-A2), az elődöntők vesztesei vívták a bronzmérkőzést, a győztesek a döntőt. A csoportok kiesői helyosztó mérkőzéseket játszottak egymással.

 

Csoportmérkőzések:

Asbóth (Zala v.m.) – II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 0-4

A nap első mérkőzésen kellő magabiztossággal még nagyobb önbizalmat adó győzelemmel kezdett a budapesti csapat. A keszthelyiek felívelt és dobott labdákkal több alkalommal is próbálkoztak, azonban a bravúros védéseknek és blokkoknak köszönhetően nem sikerült gólt szerezniük.

Közgé Szentes (Csongrád-Csaád v.m.) – II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 2-1

A második találkozón jóval nehezebben sikerült felvenni a ritmust, különösen megnehezítette a helyzetet, hogy a Szentes hamar megszerezte a vezetést és szinte azonnal be is álltak védekezni. A 13. perctől kezdve egyre jobban igyekezett magára találni a fővárosi csapat, viszont az egyenlítő gól után több szépen kialakított helyzetet követően sem sikerült bevenni az ellenfél kapuját. Az utolsó másodpercekben jól eltalált lövés is a kapufán csattant, így következtek a büntetők, melyen a Közgé csapata bizonyult pontosabbnak.

 

II. Rákóczi Ferenc Gimnázium – Szmütyülőosztag (Borsod-Abaúj-Zemplén v.m.) 1-2

A csoportkör utolsó fordulójában a budapestiek kezdtek előnnyel, viszont porszem került a gépezetbe és hamar jött a miskolciak válasza. Az eredmény a mérkőzés végéig döntetlen maradt, a hétméteresek során pedig az ellenfél ismételten jobbnak bizonyult.

Összesítésben csoport másodikként jutott tovább a fővárosi csapat a következő körbe.

Elődöntő:

PSC - Padányi Schola Catholica - (Veszprém v.m.)  – II. Ker. II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 0-2

A budapestiek az elődöntőben az eddig veretlen veszprémi csapaton tudtak nyugodt és önbizalommal teli játékkal felülkerekedni. Két szép találattal kapott gól nélkül jutottak az országos fináléba.

Döntő:  

Ady 1. (Hajdu-Bihar v.m.) –  II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 0-1

A mindent eldöntő találkozón érezhető volt a csapatokon az izgalom és a koncentráció, senki sem akart túlzott kockázatot vállalni. Mindkét oldalon adódtak ígéretes helyzetek, szép lövések és annál is szebb védések, azonban a mérkőzés második fele inkább egy komoly taktikai harcot hozott, melynek eredményeképp végül 0:0-s döntetlennel zárult a rendes játékidő.

Ma a fővárosi csapat számára a hétméteresek nem hoztak túlzott szerencsét, azonban a fináléban ez megváltozott. A nap folyamán kevés játéklehetőséget kapó tartalékkapus beállítása remek húzásnak bizonyult, ugyanis két bravúros védésnek köszönhetően végül a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium csapata emelhette magasba a 2022-2023. évi McDonald’s Fair Play Cup bajnoki címéért járó serleget.

Külön öröm, hogy a program legjobb fiú játékosnak járó különdíjat megérdemelten Egyed Tamás budapesti csapatkapitány vehette át.

A csapat tagjai: Egyed Tamás, Illés Levente, Jeney Máté, Komáromy Áron, Rosta-Szabó Dániel, Nahum Dominik, Szabó Márk, Borbély Domonkos, Schmidt Balázs, Kolonics Károly

Csapat segítő: Kővágó Levente

Csapatkísérő: Nagy Gábor

Gratulálunk csapatunknak ugyanis számos izgalmas és szoros mérkőzést tudhatnak maguk mögött, ezzel az eredménnyel pedig a program története során az eddigi budapesti nevezők közül a legjobb helyezést sikerült elérniük.

 

Nagy Gábor: „Amióta tudomásunk van a Fair Play Cup programról minden évben indítunk csapatot. Véleményem szerint a szervezés, lebonyolítás és díjazás szempontjából ez az egyik legszínvonalasabb diákoknak szóló verseny. Idén diákjaink rendkívül motiváltan neveztek, mindenképp meg szerették volna nyerni a sorozatot. Sajnos felkészítő edzésünk együtt nem volt, szerencsére a budapesti körzeti fordulók során sok meccset le tudtunk játszani, ami lehetőséget adott arra, hogy a csapat összerázódjon. Óriási volt az öröm, nekem is és a diákoknak is ez volt az eddigi legnagyobb iskolai csapattal elért sikerünk. Természetesen boldogság számunk Egyed Tamás különdíja is. Biztosan állítom, hogy jövőre is indulni fogunk és erre bátorítom az összes kollégát, hogy szervezzen csapatot, motiválja a diákokat és induljanak el, mivel ezek a versenyek olyan élményeket adnak (a tanárnak is és a diákoknak is), amit máshol szerintem nem nagyon lehet megszerezni.  Végezetül szeretném megköszönni a szervezőknek a nagyon színvonalas rendezést, valamit külön köszönöm Bodnár Dánielnek az egész versenysorozat alatt nyújtott segítségét és támogatását”


További hírek

Bajnokság
Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024-04-26 12:42:41

Ismét lesz budapesti döntős a McDonalds FairPlay Cup-on

2024. április 25-én már megszokott módon Székesfehérváron rendezték meg a 2023/2024. évi McDonald’s Fair Play Cup egyik regionális döntőjét, amelyen Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna vármegye bajnokai ellen léphetett pályára fővárosi fiú és lány csapatunk.

Bajnokság
Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

2024-04-26 08:26:02

Az Unione FC lett az Amatőr Kupa győztese

A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem dőlt el az Amatőr Kupa sorsa, tizenegyesekkel pedig az Unione harcolta ki a diadalt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett döntőben. A kupa történetében másodszor avattak budapesti győztest, 2002-ben a Bp. Erőmű SE a Nagyvarsány ellenében szintén tizenegyesekkel hódította el a címet.

Bajnokság
Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

2024-04-25 09:51:04

Május 9-én búcsúzunk Medák Sándortól

Medák Sándort 2024. május 9-én 11:15-től a Rákospalotai temetőben kísérik utolsó útjára.

Bajnokság
Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

2024-04-17 12:52:00

Az Amatőr Kupa megnyerésére készül az Unione

Szépen szerepelt a MOL Magyar Kupában az Unione FC, három fordulón túljutva bekerült a legjobb 32-be. A sikeres menetelést ott az NB I-es Kisvárda állította meg, de így is jogot szerzett arra, hogy az Amatőr Kupa döntőjének résztvevője legyen, mint az egyik legtovább jutó amatőr csapat. A döntőre az Új Hidegkúti Nándor stadionban kerül sor április 25-én. Az esemény kapcsán Szabó Andrással az Unione FC edzőjével beszélgettünk.

Szponzorok