Országos döntőben a Fair Play Cup budapesti győztese

2022. április. 29., 12:02   |    

Országos döntőben a Fair Play Cup budapesti győztese

2022. április 27-én Székesfehérváron rendezték meg a 2021/2022-es Fair Play Cup regionális döntőjét, amelyen Baranya, Tolna, Fejér és Komárom-Esztergom megye legjobbjaival mérkőzhettek meg a budapesti győztes fiúk és lányok.

A tornát lassan mondhatni már a szokásokhoz híven esőben kellett lebonyolítani a szervezőknek. Azonban ez nem szegte kedvét a focizni vágyó fiataloknak. Mind a fiúk és lányok mezőnyét egy-egy csoportba osztották be, ahol körmérkőzéses rendszerben döntötték el az első hely sorsát.

Budapestet a fiúknál a Szeszpanyol csapata, a Szent István Gimnázium diákjai képviselték, és nem is rosszul. Az első két meccsüket tiszta játékidőben tudták megnyerni Komárom és Tolna bajnokai ellen, majd a harmadik mérkőzésen büntetőkkel maradtak alul Fejér megye ellen, amiért a versenykiírásnak megfelelően egy pont járt. Majd következett az utolsó mindent eldöntő mérkőzés Baranya ellen. A felek nem bírtak egymással a rendes játékidőben, ezért itt is büntetőkre került sor. Ezúttal azonban az idegek harcát és ezzel egyben a tornát is a Szeszpanyol nyerte meg, akik készülhetnek az országos döntőre.

Sajnos a lányoknak kevesebb siker jutott ki a szereplésből, de azért ők sem búslakodhattak, hiszen kiválóan helytálltak, amellyel a negyedik helyet sikerült begyűjtenie a Veres Pálné Gimnázium lányainak. Tolnát büntetőkkel sikerült felülmúlniuk, majd sajnos következett egy vereség a házigazda ellen. A következő mérkőzésen szintén büntetőkre került sor Komárom ellen, viszont ezúttal az ellenfél lőtt jobban. Az utolsó mérkőzést pedig Baranyának sikerült megnyernie.

Budapest szempontjából óriási bravúrt hajtottak végre a fiúk, hiszen ezidáig a fővárosi csapatoknak még sohasem sikerült bejutniuk az országos döntőbe, amelyre 2022. május 21-én kerül sor Telkiben 8-8 csapat részvételével.


További hírek

Bajnokság
Véget ért a 2024-es BLSZ Iskolabajnokság

2024-05-17 17:57:56

Véget ért a 2024-es BLSZ Iskolabajnokság

Az immáron második alkalommal két korosztályban megszervezett BLSZ Iskolabajnokság a XXII. kerületi Hermann Ottó Általános Iskola és a XVIII. kerületiSzent Lőrinc Általános Iskola győzelmével ért véget.

Bajnokság
Gyermekszektor-program: Magyarország - Svájc Női EB-selejtező mérkőzés

2024-05-17 09:29:50

Gyermekszektor-program: Magyarország - Svájc Női EB-selejtező mérkőzés

A magyar női labdarúgó-válogatott Eb-selejtező mérkőzést játszik Svájc válogatottja ellen, 2024. június 4-én, kedden 17:30 kezdéssel, Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Bajnokság
Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

2024-05-09 09:07:56

Az Unione FC lett a 48. Budapest Kupa győztese

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2024. május 8-án 17:30-tól a Budafoki MTE Stadionban rendezte meg a 48. Budapest Kupa döntőt, melyen a remek napot kifogó Unione FC 3-1-es győzelmet aratott a Csepel TC ellen!

Bajnokság
60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

2024-05-06 13:10:59

60+os Veterán Labdarúgó Fesztiválsorozatot szervez az MLSZ Budapesti Igazgatósága

A csapatok 2024. május 12-ig tudnak nevezni. A tornára a korosztályos bajnoki versenyrendszerben szereplő egyesületek akár összeállva közös baráti társaságként is indulhatnak.

Szponzorok